Laptoplarda Ram,Ekran Kartı vs Değişirmi ?

emiryavyz123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar Sorun baslıkta gördüğünüz gibi . forumda daha yeniyim
konu daha önce açıldımı bilmiyorum pc özellikleri:

us0jq.png

us0hv.png

us0gy.png

S

SDN Okuru

SDN Okuru
RAM; Anakartın desteklediği maksimum RAM boyutuna göre değişebilir.
Ekran Kartı; İlk resimden harici bir ekran kartına sahip olmadığınız anlaşılıyor. Harici olsa dahi olabilirse de değişmesi çok sınırlı olacaktı. İlk sorun anakartta uygun slot var mı? diğer bir sorun ekran kartı değişse de güç yetecek mi? Mevcut ekran kartı büyük olasılıkla daha fazla güç isteyen bir kartla değişecek. Diğer bir sorun, bu yeni ekran kartı için BIOS güncellemesi gerekebilir. Uzman biri değilseniz bu nokta da sorun olacaktır. Modifiye ekran kartı BIOSları vs. ve ek yazılımlarla belki aşılabilir.
Sözün kısası olsa da çok sınırlı olacaktır.
Masaüstünün gözünü seviyim.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ram olarak suan zaten 3, 25 gb kullaniyorsun. 64 bit windows kullanmadigin surece ram eklesen de degisiklik gormezsin ki 4gb ram yeterlidir her seye... ekran karti değişmez

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Notebooklar da ekran kartı değişimi her model de olmaz, Olsa bile bu baya maliyetli olur. Laptopunuz mxm uyumlu değil, Yani ekran kartınız anakarta gömülü olduğu için değiştiremezsiniz.. Mxm slotunun Ülkemizde satışı olmadığı gibi pahalı da bir ürün.

Laptopnuzun en fazla kaç GB ram desteklediğini anlamak için önce işlemcisini öğrenmelisiniz çünkü Laptoplarda bellek desteği genelde işlemcinin kaldırabileceği ram miktarına bağlıdır.

Öreneğin burda ki işlemci en fazla 32 GB rami destekliyor.

Memory Specifications yazılan yerden bakabilirsiniz..

http://ark.intel.com/products/71459

iş bununla kalmıyor, bundan sonra ramınızın tipini ve frekans hızını öğrenmelisiniz, bunun içinde CPU-Z adlı programa ihtiyaç vardır..

Örneğin burda ki resimde max bandwidth karşısında yazılan 400 mhz iki ile çarpılır ve ramın en fazla kaç mhz hızını desteklediği öğrenlir. Yani resimde ki ram en fazla 800 mhz frekans hızına sahip vr DDR2 ram kullanabilir.

cpu-z-spd.jpg

Burda ki programı bilgisayarınıza indirip kurun. Programı açın, SPD yazılan yere tıklayın. Max bandwidth karşısında yazılan (yukarıda resmini verdim) örneğin 800 mhz ise iki ile çarpın, iki ile çaptığımızda 1600 oluyor, buda 1600mhz frekans hızında ram kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Kaç GB ram desteklediğinide yukarıda anlattım, işlemcinize bakacaksnız. Slot #1 yazılan yere tıklayın ikince slot varsa örneğin 8 GB ram almak istiyorsanız ve slot iki çıkıyorsa bunu dual şeklinde de alacaksnız yani 4 ve 4 iki adet ayrı ram alacaksınız.

http://www.filehippo.com/download_cpuz/download/7e3aced37101018d6bad56f2e643e6ff/

işlemciyi de bununla değiştirebiLirsiniz..

i7 2620M

emiryavyz123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani Gta 4 felan oynamaya çalışıyoum pek olmuyorda. bu arada 64 bit yapsam bi değişiklik olur mu ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sizce bu sistemle gta4 , mafia 2 felan oynanırmı? bide call of dyt mw3 te sadece en düşük kalitede oynayabiliyorum neden olabilir?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Yani Gta 4 felan oynamaya çalışıyoum pek olmuyorda. bu arada 64 bit yapsam bi değişiklik olur mu ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sizce bu sistemle gta4 , mafia 2 felan oynanırmı? bide call of dyt mw3 te sadece en düşük kalitede oynayabiliyorum neden olabilir?

Bit iLe aLakası yok. Yapsanızda bir değişiklik olmayacaktır. O laptopa yapacağınız ram takviyesi de o bilgisayara ekstradan bir performans artışı sağlamayacaktır, render, çizim yapmayacaksanız ram falan eklemeyin çünkü ekleyeceğiniz ram oyunlarda bir işe yaramayacaktır ki günümüzde oyunlar için 4 GB ram yeterlidir, bugün hangi oyunu açarsanız açın 2 GB ramden fazlasını yemeyecektir bunun örneğini en son call of duty ghostta gördük. Benim size tavsiyem herhangi bir yatırım yapmayın. O ekran kartıyla oynayamamanız normal.

emiryavyz123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlatımın için çok saol da yani 2 gb ram yeter diyosun ama nedense oyunlar kasıyo bunuda çok merak ediyorum özellikle ama anlattıkların için saol :)

emiryavyz123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam saol Ekran Kartı değişmiyeceğine Göre Yeni bir bilgisayar felan size göre oyunlarda en iyi performans alabiliceğim bilgisayarın özellikleri nelerdir? yani belki toplama bi bilgisayar yapabilirim

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Oyunun kasması ram iLe aLakaLı değiL. ekran kartıdan doLayı kasıyor.
L tuşun bozulmuş klavyende :wink: dediklerin uzun ama aciklayici olmus. Ekran karti bile degil chip ile oyun oynamana imkan yok. En az guncel laptoplarda gtx760m alman gerekir. Yatirim yapma onun yerine kafanda masaustu toplamaya basla eger oyuncu olmak istiyorsan

emiryavyz123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani şuan tam net değil ama işte babamın çalıştıgı yerde artan baya bir bilgisayar oluyo ve o bilgisayarlarda çizim yappılıyo yani tasarım dersi felan görüyolar ordan aldıgım kasalarla bir şey yapıcam ama bütce olarak tam emin değilim:D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yani şuan tam net değil ama işte babamın çalıştıgı yerde artan baya bir bilgisayar oluyo ve o bilgisayarlarda çizim yappılıyo yani tasarım dersi felan görüyolar ordan aldıgım kasalarla bir şey yapıcam ama bütce olarak tam emin değilim:D
Ordan bir kasa (ç)aldığında :D özelliklerini paylaş biz de geliştirelim onu ;)

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
L tuşun bozulmuş klavyende :wink: dediklerin uzun ama aciklayici olmus. Ekran karti bile degil chip ile oyun oynamana imkan yok. En az guncel laptoplarda gtx760m alman gerekir. Yatirim yapma onun yerine kafanda masaustu toplamaya basla eger oyuncu olmak istiyorsan

Bozuk değil :) özellikle öyle yazıyorum :)

emiryavyz123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok çlma değil çok artan bilgisayar oluyomuş çöpe gidiyomus felan o yüzden almak istedim yani sizce sistem nasıldır ?
sağlam bir masaüstüm vardı aslında ama yeğenime verdim salak gibi şuan laptoptan katkat daha iyyidi ama laptop daha
çıkarlı diye düşünüp verdim :D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bozuk değil :) özellikle öyle yazıyorum :)
Muhakak ki, ancak forumda okunakLı oLması için yazım kuraLLarına özen göstereLim (yazması da zor yav :lol:)
Sistem çok dandik de olabilir, içinden hiç aklına gelmeyecek işlemciler de çıkabilir... Gidip bir tanesini kurcala bak bakalım neymiş ;)