Laptopda önceden olmayan kasma ve ısınma problemi

DogukanDHN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleyküm arkadaşlar, şimdi benim laptop yaklaşık bir ay öncesine kadar çoğu oyunu sorunsuz çalıştırıyordu fakat yaklaşık bir aydır inanılmaz bir kasma problemi var.
Önceden Fifa'da bir kerede 6-7 maç yapardım ve laptopda en ufak bir problem olmazdı, şimdilerde daha ilk maç bitmeden kasmaya ve oynanamaz hale gelmeye başlıyor ve çoğunlukla maç bitmeden oyun kapanıyor.
Laptopu açıp fanı temizledim,laptopun altına soğutucu koydum, son çare format attım hiçbiri çözüm olmadı.
Laptopun modeli Lenovo G710 i7-4702MQ.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Merhaba,

Öncelikle dizüstü cihazlar için en etkili ısınma sorunlarına çözümü bu linkte anlatmıştım.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...una-alternatif-cozum-videolu.html#post3615346

Kasmayı büyük ihtimal ısınmadan yapıyor. Gerçekten güzel fan bakımı yaptığınızı düşünüyorsanız sorun anakartınızın beslenme devrelerindedir. Sorunu laptobun şarj adaptörünü değiştirip ve pili çıkartıp deneyin. Eğer sorun halen devam ediyorsa anakartınızın devre elemanlarından biri arızalıdır. Büyük ihtimal işlemciyi besleyen mosfet arızalıdır. Kolay gelsin.

DogukanDHN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için çok teşekkürler.

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Isınmayla ilgili bir probleminiz yoksa, büyük ihtimal hardiskinizden kaynaklanıyor olabilir. Hardisk bakım ve sağlık programları ile tarama yapmanızı öneririm. Buda çözüm olmazsa sorun daha da büyümeden servise götürmenizde yarar var.