Laptopa su döküldü ne yapmaliyim

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Laptopa su döküldü çok az döküldü hemen ters cevirdik sonra peçete ile sildik fön makinesi tuttuk sonra klavyenin üstüne peçete koyup laptopu kapattık ters şekilde beklettik yarin saat sonra açtım fanlarını çalıştırdim laptopun ses itici açtım yarim saat falan şimdi yine içine pecete koyup ters cevirdik biraz bekleticez sonradan bişey olurmu? Tavsiyeniz var mı?

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Laptopuma çeyrek bardaktan az su döküldü klavyenin üst kısmına hemen ters çevirdik sonra peçete ile kuruttuk ve fön makinesi tuttuk biraz sonra klavyenin üstüne peçete koyup yarim saat ters beklettik sonra açtım laptopu fanlarini çalıştırdım ve ses itici faln açtım sonra yine klavyenin üstüne pecete koyup 3-4 saat beklettik şuan baktım çalışıyor tekrar peçete koyuo kapatıcam sabaha kadar çalışır mı? sıkıntı olur mu? Tavsiyeniz var mı?

(Hala çalıştığını ve sonradan yaptığım işlemleri belirtmek için yeni konu açtım)

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Laptopuma çeyrek bardaktan az su döküldü klavyenin üst kısmına hemen ters çevirdik sonra peçete ile kuruttuk ve fön makinesi tuttuk biraz sonra klavyenin üstüne peçete koyup yarim saat ters beklettik sonra açtım laptopu fanlarini çalıştırdım ve ses itici faln açtım sonra yine klavyenin üstüne pecete koyup 3-4 saat beklettik şuan baktım çalışıyor tekrar peçete koyuo kapatıcam sabaha kadar çalışır mı? sıkıntı olur mu? Tavsiyeniz var mı?

(Hala çalıştığını ve sonradan yaptığım işlemleri belirtmek için yeni konu açtım)
Yeni konu açmak yerine önceki konudan devam edebilirdiniz. Emin olamayız suyun nereye ne kadar girdiği hakkında en ufak bilgimiz yok. Yapabileceğiniz çok bir şey de yok parçalara işleyen suyu alamazsınız sonuçta. En fazla klavyenin bozulacağını düşünüyorum oda düşük ihtimal bence. Tavsiyem sabah açılması için dua etmen :D

Tom Hardy

Profesör
Reaksiyon puanı
3,376
Yeni konu açmak yerine önceki konudan devam edebilirdiniz. Emin olamayız suyun nereye ne kadar girdiği hakkında en ufak bilgimiz yok. Yapabileceğiniz çok bir şey de yok parçalara işleyen suyu alamazsınız sonuçta. En fazla klavyenin bozulacağını düşünüyorum oda düşük ihtimal bence. Tavsiyem sabah açılması için dua etmen :D
Haklısın, mesela işlemciye gelse işin zor @isa başak ama derine işlemediyse sıkıntı yok.

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Bişey yoktur ya bence tum tuşlar çalışıyor tam içine girmedi yani esc tuşuna bile gelmemiş olabilir hadece klavyenin üstünde havalandırma delikleri var oraya girmiştir diye biraz endişeliyim ama fanlari çalıştırdım oda gitmistir bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haklısın, mesela işlemciye gelse işin zor ama derine işlemediyse sıkıntı yok.
Neyseki işlemcim sayilarin olduğu yerde numlock tuşunun orda su ise esc tuşunun oralara döküldü

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Bişey yoktur ya bence tum tuşlar çalışıyor tam içine girmedi yani esc tuşuna bile gelmemiş olabilir hadece klavyenin üstünde havalandırma delikleri var oraya girmiştir diye biraz endişeliyim ama fanlari çalıştırdım oda gitmistir bence
Küçükken arkadaşlarımla cami bilgisayarından oyun oynarken dökmüştük. Anında klavyenin tuşları takılmaya başladı özellikle 0 tuşu hep basıyordu. Eğer böyle bir durum yoksa sıkıntı çıkacağını sanmıyorum bir de eğer laptop çok eski değilse koruması olacağını düşünüyorum.

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Küçükken arkadaşlarımla cami bilgisayarından oyun oynarken dökmüştük. Anında klavyenin tuşları takılmaya başladı özellikle 0 tuşu hep basıyordu. Eğer böyle bir durum yoksa sıkıntı çıkacağını sanmıyorum bir de eğer laptop çok eski değilse koruması olacağını düşünüyorum.
8 ay önce aldım 8kya asus tuf

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Dun laptopa su doküldü ceyrek bardaktan. Az klavye çalışıyor ama bosta 5-6 GB RAM yiyor ve CPU 49-50 derece oluyor. Acaba su döküldüğü için midir? İşlemciye su gelmediğinden eminim çünkü benim laptopta CPU Num Lock oralarda. Su, ESC tuşunun üst tarafına falan geldi.

®Shift®

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,817
kaç gb ramin var eskiden ne kadar kullanıyordu.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Dun laptopa su doküldü ceyrek bardaktan. Az klavye çalışıyor ama bosta 5-6 GB RAM yiyor ve CPU 49-50 derece oluyor. Acaba su döküldüğü için midir? İşlemciye su gelmediğinden eminim çünkü benim laptopta CPU Num Lock oralarda. Su, ESC tuşunun üst tarafına falan geldi.
Alakası olmadığını düşünüyorum. Görev yöneticisnde hangi uygulamalar RAM'i kullanıyor? SS atabilir misiniz?

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
laptopu şarja taktım şuan biraz fanları falan çalışşın düzelir belki

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Suyu kurutmaya çalışıyordur. ?

Şaka bir yana alakası yok dostum arka plan programlarına dikkat et ordan biri güncelleme/geri bildirim yapıyordur

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
şuan cpu %3 falan kullanılıyor

Suyu kurutmaya çalışıyordur. ?

Şaka bir yana alakası yok dostum arka plan programlarına dikkat et ordan biri güncelleme/geri bildirim yapıyordur
onu laptopu ilk aldığımda yaptım sadece windows uygulamaları ve virüs programları çalışıyor

proHami

Doçent
Reaksiyon puanı
1,301
Cpu kullanımı gayet iyi. Görev çubuğuna sağ tık yapın sonra görev yöneticisini başlat deyin ve karşınıza çıkan yerin fotoğrafını atın.

Son düzenleme:

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Cpu kullanımı gayet iyi. Görev çubuğuna sağ tık yapın sonra gören yöneticisini başlat deyin ve karşınıza çıkan yerin fotoğrafını atın.

normalde 50 60 tane gppgle sekmesi açınca bu kadar ram kullanıyordu

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (221).png
    Ekran Görüntüsü (221).png
    168.3 KB · Görüntüleme: 107
  • Ekran Görüntüsü (222).png
    Ekran Görüntüsü (222).png
    165.9 KB · Görüntüleme: 101
  • Ekran Görüntüsü (223).png
    Ekran Görüntüsü (223).png
    168 KB · Görüntüleme: 82
  • Ekran Görüntüsü (224).png
    Ekran Görüntüsü (224).png
    145.7 KB · Görüntüleme: 100

proHami

Doçent
Reaksiyon puanı
1,301
Chrome çok RAM harcıyor gibi gözüküyor. Belki diğer arkadaşlar size daha yardımcı olurlar.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672

normalde 50 60 tane gppgle sekmesi açınca bu kadar ram kullanıyordu
Arkada çalışan çok fazla uygulama var. Öncelikle chromu kapatın sonra görev yöneticisinden başlangıç kısmında gereksiz uygulamaları kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın.

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Arkada çalışan çok fazla uygulama var. Öncelikle chromu kapatın sonra görev yöneticisinden başlangıç kısmında gereksiz uygulamaları kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın.
iyi mi

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (225).png
    Ekran Görüntüsü (225).png
    88.6 KB · Görüntüleme: 105

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Tüm "Su Dökülen Dizüstü" için açılan konularınız birleştirildi. Sonuçta su dökülmüş 3 ayrı konu açma gereğiniz nedir?