Laptop'a SSD

AirLife

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
20
Cihazım Lenovo IdeaPad 320. Bir tane SSD almak istiyorum 120 GB'lık. Sandisk'in yorumu çok ama aynı fiyattaki başka diske göre yazma hızında 200 MB fark var.

Hi-Level ile aynı fiyatta. Almışken de hızlı bir ürün almak istiyorum. Sizin öneriniz var mıdır ? Bir de HDD olduğu yere takacağım. Sorun çıkarmaz değil mi ? Uyumlu olur yani cihaza.

AirLife

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
20
Bu ürünü öneririm. UEFI kurulum yapmayı unutmayın. ssd'yi işletim sistemi, hdd'yi depolama için kullanırsınız.

Teşekkürler önerin için. Bu ürünü önceden de incelemiştim, hoşuma gitmişti.

UEFI için bir sorum olacaktı. İzlediğim bir video da aynı laptopa sahip olan arkadaş "Legacy Support" alt seçenekten "UEFI First" olarak ayarlama yapmıştı. Bende direkt "UEFI" olarak seçili. Böyle mi yapmalıyım, legacy olarak mı ayarlamalıyım önce ?

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906

UEFI için bir sorum olacaktı. İzlediğim bir video da aynı laptopa sahip olan arkadaş "Legacy Support" alt seçenekten "UEFI First" olarak ayarlama yapmıştı. Bende direkt "UEFI" olarak seçili. Böyle mi yapmalıyım, legacy olarak mı ayarlamalıyım önce ?

Legacy eski tip kurulum oluyor. Direkt UEFI kurulum yapın:)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

UEFI CSM yani hem UEFI hem Legacy açık demek. Windows Vista/7 yi UEFI olarak kurarken lazım oluyor. Tek UEFI de kalabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır, teşekkürler.
120 yetmez 240 almakta yarar var.

AirLife

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
20
UEFI CSM yani hem UEFI hem Legacy açık demek. Windows Vista/7 yi UEFI olarak kurarken lazım oluyor. Tek UEFI de kalabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

120 yetmez 240 almakta yarar var.

Aliexpressten bir ürün buldum. 240 GB olmasına rağmen 200 TL’nin altında ve yorumlar çok olumlu. Okuma hızı da 500’ün üstünde.

Pek acelem yok aslında. Buradan almak mantıklı mı ? Çünkü ne kadar ucuza halledersem o kadar iyi olur benim için.

Ek olarak yorumlarda Türk çok var. Hepsi de olumlu yorum atmış ve yaptığı testlerin fotoğraflarını atmışlar. Test sonuçları baya iyi. Yurt dışından almak çok daha mantıklı gibi sanki.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
120 az kalıyor , windowsu kurarsanız 110gb falan kalıyor geriye yeterli olmaz , en az 240lık almak lazım.

AirLife

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
20
I
120 az kalıyor , windowsu kurarsanız 110gb falan kalıyor geriye yeterli olmaz , en az 240lık almak lazım.

120 kullanıyordum ama ileriye yatırım olarak 240 almak evet mantıklı. Yurt dışından bulduğum da çok daha ucuz fiyat ile karşılaştım. Yorumlar da çok olumlu. Galiba üstteki ürünü alacağım.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Aliexpressten bir ürün buldum. 240 GB olmasına rağmen 200 TL’nin altında ve yorumlar çok olumlu. Okuma hızı da 500’ün üstünde.

Pek acelem yok aslında. Buradan almak mantıklı mı ? Çünkü ne kadar ucuza halledersem o kadar iyi olur benim için.

Ek olarak yorumlarda Türk çok var. Hepsi de olumlu yorum atmış ve yaptığı testlerin fotoğraflarını atmışlar. Test sonuçları baya iyi. Yurt dışından almak çok daha mantıklı gibi sanki.
O SSD lerden uzak durun ne olduğu belirsiz. WD Green alın @utkuversus un dediği gibi.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,870
AliExpress'den aldığınız SSD'nin sağlıklı olması kuşkulu bir durum. Üstelik gümrük vergisi de olacaktır. Ürünün 256 GB'sı 205 TL gibi bir şeye geliyor.

250-300 TL bandında TR içinden alın bence. Benim önerilerim şunlar;

Kingston A400 SSDNow SA400S37/240G 240 GB 500 MB-350MB/sn 2.5

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Çindeki markasız SSD'den hayır gelmez. Ne idüğü belirsiz kontrolcülere bilgi emanet edilmez.