laptopa ne kadar ram eklemeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan stocy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
merhaba laptopumda 4gb ram var daha önceden ssd takmıştım 240gblık şimdide ram almak istiyorum 4gbın üstüne cpu z den baktım özelliklere vs 2400mhz ddr4 bir ram alacağım yanlışım veya eksiğim varsa düzeltirseniz sevinirim . sizce 4gb daha alıp 8gb mı kullanayım yoksa 8gb ekleyip 12gb mı yapmalıyım 8gb yeterli gelir mi ? ağır oyunlar vs oynamıyorum cs minecrft gibi oyunlar oynuyorum hem bu tarz oyunlarda hemde günlük kullanımda nasıl rahat ederim yazarsanız sevinirim ayrıca önereceğiniz 4 veya 8gb lik ramlar de varsa laptop için onlarıda yazarsanız sevinirm fiyatları da makul olacak şekilde

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
merhaba laptopumda 4gb ram var daha önceden ssd takmıştım 240gblık şimdide ram almak istiyorum 4gbın üstüne cpu z den baktım özelliklere vs 2400mhz ddr4 bir ram alacağım yanlışım veya eksiğim varsa düzeltirseniz sevinirim . sizce 4gb daha alıp 8gb mı kullanayım yoksa 8gb ekleyip 12gb mı yapmalıyım 8gb yeterli gelir mi ? ağır oyunlar vs oynamıyorum cs minecrft gibi oyunlar oynuyorum hem bu tarz oyunlarda hemde günlük kullanımda nasıl rahat ederim yazarsanız sevinirim ayrıca önereceğiniz 4 veya 8gb lik ramlar de varsa laptop için onlarıda yazarsanız sevinirm fiyatları da makul olacak şekilde
Senin alacağın ramle bilgisayarındaki ram uyumlu olmayabilir sen en iyisi bilgisayarındaki rami sat onun yerine kit (4+4) ram al ama anakartınla uyumlu olsun böylesi daha iyi olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartta kaç tane ram slotu var

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Senin alacağın ramle bilgisayarındaki ram uyumlu olmayabilir sen en iyisi bilgisayarındaki rami sat onun yerine kit (4+4) ram al ama anakartınla uyumlu olsun böylesi daha iyi olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartta kaç tane ram slotu var
2 slot var

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
özellikleri aynı olacak şekilde alsam olmaz mı öyle ram uyumu

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bence artık 16 gb bir standart haline geldi. Sisteminiz destekliyorsa ve imkanınız varsa 2*8 daha iyi bir seçim olur, farkı hissedersiniz.

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
CL değerinin diğer bellekle uyumlu olması önemli mi ?

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
bunun dışında başka birçok ayrı özellikleri olabilir bu da sana uzun vadede sorun yaşatabilir benim sana tavsiyem attığım linkteki ramdan 2 tane al 318 tl ediyor
8gb yeterli gelir mi

supraadam

Asistan
Reaksiyon puanı
47
laptopa ram ekleme bence yeni notebook al excalibur g770 7.000 den başlıyo arkadaşlarım çok memnun taşınabilir bide soğutucu da aldınmı 8 9 sene kullanırsın hatta 10 15 sene bile gideri var