Laptopa kaç GB ram takviyesi yapabilirim?

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
867
Laptopumun işlemcisi pentium b950 (ne kadar da eski diyeceksiniz) ama bana yetiyor kaç GB ram desteklediğini bilmiyorum ama kart pegatron a15 a ekran kartı Intel HD 2000 bu da bana yetiyor zaten değiştirilebilir işlemci var ben şimdilik tane yönelmwk istiyorum sorum ben buna kaç GB ram takviyesi yapabilirim 8 GB ram takviyesi yapıp Rami 10 GB yapmak istiyorum.(yani şu anda Rami 2 GB) eğer sadece 8 GB a kadar arttırılabilir Rami varsa 6 GB lik DDR3 ram var mıdır. Saygılar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Laptopumun işlemcisi pentium b950 (ne kadar da eski diyeceksiniz) ama bana yetiyor kaç GB ram desteklediğini bilmiyorum ama kart pegatron a15 a ekran kartı Intel HD 2000 bu da bana yetiyor zaten değiştirilebilir işlemci var ben şimdilik rame yönelmwk istiyorum sorum ben buna kaç GB ram takviyesi yapabilirim 8 GB ram takviyesi yapıp Rami 10 GB yapmak istiyorum.(yani şu anda Rami 2 GB) eğer sadece 8 GB a kadar arttırılabilir Rami varsa 6 GB lik DDR3 ram var mıdır. Saygılar.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Laptopumun işlemcisi pentium b950 (ne kadar da eski diyeceksiniz) ama bana yetiyor kaç GB ram desteklediğini bilmiyorum ama kart pegatron a15 a ekran kartı Intel HD 2000 bu da bana yetiyor zaten değiştirilebilir işlemci var ben şimdilik tane yönelmwk istiyorum sorum ben buna kaç GB ram takviyesi yapabilirim 8 GB ram takviyesi yapıp Rami 10 GB yapmak istiyorum.(yani şu anda Rami 2 GB) eğer sadece 8 GB a kadar arttırılabilir Rami varsa 6 GB lik DDR3 ram var mıdır. Saygılar.
Anakartınız maksimum 8GB destekliyor zaten.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Çevirici ile olur, fakat verim çok düşer.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Ben vatanda hiç ddr4 8gb ram bulamadim
Dediğim gibi, çevirici bir aparat kullanırsanız eğer, vverim yine DDR3 gibi olacaktır. Bence direkt olarak DDR3 RAM alın.

Ben vatanda hiç ddr4 8gb ram bulamadim

Bu son sorum başını ağrıttım ? ama 6gb DDR3 yok mu
Yoktur, 6GB standart dışı zaten. 4+2 şeklinde yapılıyor.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,870
Sadece DDR3 meselesi değil, aynı frekans değerine sahip olanı alman lazım.

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
867
DDR3L 1600 MHz RAM almanız lazım. 8 yada 2x4 olarak alabilirsiniz. Vatan'da DDR4 RAM satışı var sadece, şubesine gidip sorun bence.
Laptop en fazla 1333 mhz destekliyor ama

neyse ben onu bi pc ci den sipariş ettiririm '-'