Laptopa hic elektrik gitmiyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aligray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aligray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar 1 hafta once evimizi su basti ve laptopum kapaliyken zarar gordu sudan. Laptopu hic acmaya calismadim biraz suyu akti sonra parcalarini cikartip kuruladim ve 2 gun sonra tekrar birlestirdim fakat hicbir tepki gelmedi laptoptan. Parcalari sorunsuz ve eksiksiz bir sekilde birlestirdim. Sarj aletimi degistirdim fakat hicbir tepki yok. Benim yapabilecegim birseyler var midir? Yoksa zaten teknik servise goturecegim. Tamiri tahminen kac liraya patlar acaba?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Öncelikle geçmiş olsun.

Yapılabilecek olanları yapmışsın zaten. Ancak unutulmamalıdır ki, cihazlar üzerinde batarya takılı iken, kapalı olsalar bile ana kartlarında elektrik vardır. (buna telefonlar da dahil) ve bir sinyal ile açılıp kapanırlar.

Suya maruz kaldığında cihazın kapalı olması etkilenmeyeceği anlamına gelmiyor.

Yapılması gereken en güzel şey, bir notebook tamir eden servisi bulup, tamir edilip edilemeyeceğini ve eğer olursa bu işin kaç liraya mal olacağını önceden öğrenmek. tabi bunun için arıza tesbiti yapan ve maliyet belirten bir servis bulmanız gerekmekte.

Hatırladığım kadarı ile arıza tesbitini ücretsit yapan yerler vardı. bunları internetten araştırıp bulabilirsiniz. tavsiyem şu olur, masrafı fazla çıkarsa birden fazla yerden fiyat almanız, eğer değişen olmaz ise, yeni bir cihaz satın alabilirsiniz. bu arada disklerinize zarar gelmemiştir. belgelerinizi kurtarabilirsiniz.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] açıklamış fakat daha detaylı açıklamam yardımcı olacaktır.

Devre su ile temas edince sadece ıslanmaz.Devre üzerinde kısa devre olur ve dolayısıyla devre enerji kullanma bakımından zarar görür.Yani bunlar ciddi donanımsal sıkıntılardır.Eğer fazla miktarda su girdiyse , evet cihazınız kısa devre yapmıştır.Yani burada demek istediğim kısa devreler , fazla miktarda enerjinin herhangi bir elemana ulaşıp , daha sonra aniden gitmesidir.Buda ani yük boşalmasına dolayısıyla cihazın zarar görmesine sebep olur.

Sonuç olarak cihazınızı teknik elemana götürün.Teknik eleman , resmi bir servisten olsun.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Merhaba, [MENTION=194661]eSa[/MENTION] ve [MENTION=418]can[/MENTION]-K bildikleri konu üzerinden gitmişler, ben ise farklı bir yönden yaklaşacağım.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Oturduğunuz evin sigortası var mı? Eğer evinizin sigorta poliçesi var ise teminatlarını incelemenizi tavsiye edeceğim.
Eşya teminatı var ise, Elektronik Cihazlar klozunu incelemeniz iyi olacaktır.

Sigortanız mevcut ise poliçeyi kestirmiş olduğunuz acente ile iletişim kurarsanız, onlar size daha detaylı olarak yardımcı olacaklardır.

Saygılarımla.

Not: Poliçe mevcut ise özel mesaj ile geri dönüş yapınızi yardımcı olmaya çalışacağım.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
geçmiş olsun kardeşim ahallenin bilgisayarcısı bilir :D