Laptop tam performans çalışmıyor

batuhanmerci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Laptopumda son 2 gündür garip bir sorun var. Öncelikle laptopum pavilion g6 1335et model. 2 yıllık. 2 yıldır bir sorunum yoktu son 2 gündür performans düştü. Bilgisayarım prize takılı fakat prize takılmıyormuş gibi bir performans sergiliyor. 2 gün önce hiç kasmadan oynadığım oyunlar şimdi kasıyor. 2 gün ve daha öncesinde oyunları laptop prize takılı değilken oynadığımda kasıyordu, prize taktığımda kasmadan oynuyordum ama şimdi prize taksamda birşey değişmiyor.

Şöyle de garip birşey var; oyun açıkken laptopu şarjdan çekiyorum ve tekrar taktığımda oyun şarja taktıktan 2-3 saniye sonra hiç kasmıyor. Fakat bu kasmama 1-2 saniye sürüyor ve bu 1-2 saniye geçtikten sonra tekrardan kasmaya başlıyor. Hepiniz bilirsiniz ki hplerde ısınma sorunu var. Yahu bilgisayarda 2 tane oyun açıyorum fandan çıt çıkmıyor, ısınmıyor bile.

Format attım düzelmedi, Yüksek performanslı Gpu seçili, güç ayarlarından yüksek performans seçili, güç ayarlarıdan işlemci gücü ve diğer şeyler %100 yapıldı ama yinede düzelmedi. Şarj aleti tam güç vermiyor diye başka sarj aleti denedim yine düzelmedi. Sizce sorun nerede yardımlarınızı bekliyorum.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Speccy ve ya benzeri bir programla yükte ki ve bosta ki sonuclarini paylasirmisiniz? 2 yil olduguna gore termal macun zamani gelmis hp malumunuz soba :)

batuhanmerci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam 2-3 ay önce fan temizliği yapıldı o zaman hepsi yenilendi. Speccy bilgilerini hemen ekliyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sürekli oynadığım oyun şuanda açık ve oyun açıkken ki durum :
asda.png

2gün öncesinde bilgisayarın fanı harıl harıl çalışırdı şimdi yok öyle birşey. Birşey bilgisayarın tam güç çalışmasını engelliyor sanırım.

Greatwolf61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bendede var çözebildiysen yardımcı olur musun çıldırcam çünkü :)