Laptop Ses Çıkış Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rapchy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
İş yerinde kullandıgım LG E510 laptop var problemim ise laptop sadece kendi hoparlöründen ses veriyor kulaklık,speaker gibi harici ses sistemlerine ses vermiyor jakı taktıgınızda dısarı ses vermeye devam ediyor kurcalamadıgım ayar kalmadı çözemedim .

Bundan öncede sadece harici ses sistemlerine ses veriyordu kendi hoparlöründen ses vermiyordu durup dururken problem tam tersine dönüştü şimdide dısarı ses veriyor kulaklıga falan ses vermiyor .

Bi fikri olan var mı ?

besiktask1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İş yerinde kullandıgım LG E510 laptop var problemim ise laptop sadece kendi hoparlöründen ses veriyor kulaklık,speaker gibi harici ses sistemlerine ses vermiyor jakı taktıgınızda dısarı ses vermeye devam ediyor kurcalamadıgım ayar kalmadı çözemedim .

Bundan öncede sadece harici ses sistemlerine ses veriyordu kendi hoparlöründen ses vermiyordu durup dururken problem tam tersine dönüştü şimdide dısarı ses veriyor kulaklıga falan ses vermiyor .

Bi fikri olan var mı ?

Ses Ayarlarına bak belki hoparlör veya aksesuarlar için kapalıdır diycemde o kadar mesaj yazmışsın sanmıyorumki sorun bu olsun :D

apolat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
cihazin orjinal isletim sistemi vista miydi. su anda kullandiginiz xp mi?

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Ses Ayarlarına bak belki hoparlör veya aksesuarlar için kapalıdır diycemde o kadar mesaj yazmışsın sanmıyorumki sorun bu olsun :D

Evet malesef sorun okadar basit değil

cihazin orjinal isletim sistemi vista miydi. su anda kullandiginiz xp mi?

İlk geldiginde Vista Starter vardı cok yavaş çalıştıgı için Xp'ye çevirdim driverlarını falanda kendi sitesinden indirip kurdum

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Rapchy Vista kullansan default seçimlerden derdim ama xp için bişi aklıma gelmiyor valla.

aktugk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xp için birşey demek güç. Çünkü kullanmış olduğunuz sürücüler internetten bulunmadır tahminime göre. Bence test için vista yükleyip ses kartınızın programından ön jackları aktif hale getirip, ön ses panel jack sapmasını engelle seçeneğini aktif hale getirip deneyin. Eğer hala ses alamıyorsanız muhtemelen donanımsal bir arıza vardır. Öyle bir durumda yetkili servise götürmeni tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya benımde laptopumda normal kendi hapörlerınden ses veriyo dun birden bire kullandığım hapörlleri taktım birden sadece cızırtı vermeye basladı acaba ön paneli mi yaktım yardımcı olurmusunuz :(