Laptop Önerisi

Profpc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ben biraz oyun oynamak, internette gezmek, photoshop, video montaj programları gibi şeyler kullanmak için bir laptop alacağım. Benim seçip linklerini paylaştıklarım veya kendi önerilerinizden fiyat performans açısından beğendiğiniz 1100 TL'yi geçmeyecek laptopları buraya yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Grundig Slimbook 1567 B1 Intel Core i3 3110M 2,4 Ghz Notebook Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks
https://www.carrefoursa.com/d/toshiba-satellite-c50-b-171-notebook
https://www.carrefoursa.com/d/asus-x551ca-sx014h-notebook
https://www.carrefoursa.com/d/asus-x552ea-sx021h-notebook
ASUS X553MA-SX376B NOTEBOOK - Teknosa
PACKARD BELL TE69-HW-390TK 15,6/İ3-4005/4/500/W8 1 NOTEBOOK - Teknosa
ACER E5-571-37A0 NOTEBOOK - Teknosa
ACER E5-521-62GK NOTEBOOK - Teknosa
http://www.teknosa.com/urunler/125032941/toshiba-satellite-c50-b-160-siyah-notebook

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Özellik açısından en iyi Grundig fakat Grundig nasıl bir notebook orası muamma bilemedim. Diğerlerinin de hd graphics gibi ekran kartları yani pek oyun için değil onlar :)

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Başka yerde baktım intel hd graphics kartı diyor teknosa da yazmıyor, yani oyun oynayamazsın onun için istiyorsan ; ama depolama için diyorsan güzel olur.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Acer gayet güzel fakat sen buraya bir düşük modeli yazmışsın.999 liraya i3 işlemcili modeli var onu tavsiye ederim.Bende birebir aynı özellikleri olan niye modelini kullanıyorum.Oyun yönünden alakam olmadığı için bir şey diyemem fakat diğer işlerini rahatlıkla yaparsın.

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oyun oynanmaz derken nasıl yani?
Hd graphics ekran kartları oyun için kullanılan ekran kartları değil dostum zaten paylaşımlı ekran kartları bunlar , güçsüz oyunları açabilir ha Lol , Cod mf 2 falan açar ; ama büyük oyunları açmaz.

Örneğin oyunlarda grundigin ekran kartlarında şu fpsleri alırsın .
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html
Ama Grundig notebook nasıl işte ? Araştırdım iyi yorumlarda var , kötü yorumlarda. İyi yorumların firma temsilcileri olma ihtimali olabilir , fakat kötü yorumlar kullanıcıların yorumlarıdır.

Profpc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hd graphics ekran kartları oyun için kullanılan ekran kartları değil dostum zaten paylaşımlı ekran kartları bunlar , güçsüz oyunları açabilir ha Lol , Cod mf 2 falan açar ; ama büyük oyunları açmaz.
Örneğin oyunlarda grundigin ekran kartlarında şu fpsleri alırsın .
NVIDIA GeForce GT 740M - NotebookCheck.net Tech
Ama Grundig notebook nasıl işte ? Araştırdım iyi yorumlarda var , kötü yorumlarda. İyi yorumların firma temsilcileri olma ihtimali olabilir , fakat kötü yorumlar kullanıcıların yorumlarıdır.

Oyun da oynayacağım işte. Grundig düşünmeyeceğim, her şey olabilir. Şu laptop nasıl dersin? Çok ucuz değil mi? Packard Bell'e güveneyim mi?
https://www.carrefoursa.com/d/packard-bell-te11-hc-600tk-laptop

Profpc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
NVIDIA GeForce 840M - NotebookCheck.net Tech
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-710M.84746.0.html

Acer bana göre daha iyi oyun için istiyorsan , ben olsam onu alırdım o kadar para verebilirsen :) Bende de gt 840m ekran kartı var fena değil , oyunları rahatlıkla oynuyorum. :) Fiyatı da hiç fena değil. İleride canın isterse taşınabilir hdd ve ram de alırsın.
Diğeri tam manasıyla her oyunu açamazsın ; ama işlemcisi , rami çok iyi yani hızlı olur program yaparken , autocad , photoshop falan kullanıyorsan.

Yani ben oyun oynamak isterim diyorsan aceri al , yok ben hız istiyorum arada sırada oyun oynarım diyorsan packard bell al. Ekran kartlarını da karşılaştır.

Profpc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NVIDIA GeForce 840M - NotebookCheck.net Tech
NVIDIA GeForce 710M - NotebookCheck.net Tech

Acer bana göre daha iyi oyun için istiyorsan , ben olsam onu alırdım o kadar para verebilirsen :) Bende de gt 840m ekran kartı var fena değil , oyunları rahatlıkla oynuyorum. :) Fiyatı da hiç fena değil. İleride canın isterse taşınabilir hdd ve ram de alırsın.
Diğeri tam manasıyla her oyunu açamazsın ; ama işlemcisi , rami çok iyi yani hızlı olur program yaparken , autocad , photoshop falan kullanıyorsan.

Yani ben oyun oynamak isterim diyorsan aceri al , yok ben hız istiyorum arada sırada oyun oynarım diyorsan packard bell al. Ekran kartlarını da karşılaştır.

Öyle diyorsun yani. :) Peki, bana iki laptopun da sadece low da açabileceği oyunları söyleyebilir misin? Oyun açısından karşılaştıracağım. Birde fiyat performans açısından hangisi daha iyi? Packard Bell'in ekran kartını değiştirebilir miyim? Laptop konusunda hiç bilgili değilim. :)

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bimeksteki diğer acerle aynı kardeşim , daha hesaplı olur diğerine göre , çünkü goldta olan artış göstermiş.
710m'de çoğu oyunu low'da oynarsın bazı oyunları oynayamazsın , 840m'de ise her oyunu low'da oynarsın , çoğu oyunu da mediumda oynarsın. Karar senin :) Ben karışamam , sonra kötü ben olmayayım :) Birde sen bak yani notebookchecke :)

Profpc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bimeksteki diğer acerle aynı kardeşim , daha hesaplı olur diğerine göre , çünkü goldta olan artış göstermiş.
710m'de çoğu oyunu low'da oynarsın bazı oyunları oynayamazsın , 840m'de ise her oyunu low'da oynarsın , çoğu oyunu da mediumda oynarsın. Karar senin :) Ben karışamam , sonra kötü ben olmayayım :) Birde sen bak yani notebookchecke :)

Sorumu cevaplayabilir misin kardeşim? :)
Packard Bell'in ekran kartını değiştirebilir miyim? Laptop konusunda hiç bilgili değilim. :)

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Maalesef kardeşim anakarta gömülü bir kart , değiştiremezsin , 840m de öyle.

PlaTooNOx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4210m li i5 işlemci alma sakın. U serisi işlemci frekansı aşırı düşük çok yavaş oluyor. Kendimden biliyorum. i5 4200u var 1.6 Ghz. Aşırı yavaş.

Profpc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maalesef kardeşim anakarta gömülü bir kart , değiştiremezsin , 840m de öyle.
Çoğu bulduğum laptopun fiyatları artmış. Almak için haftasonunu bekleyeceğim, fiyatlar uygun olacaktır. Fakat şunu buldum şimdilik: Acer E5-571G-51DS Notebook Fiyatı ve Özellikleri - Gold.com.tr
Bunun diğer Acer'dan farkı ne ki fiyatı daha düşük?

4210m li i5 işlemci alma sakın. U serisi işlemci frekansı aşırı düşük çok yavaş oluyor. Kendimden biliyorum. i5 4200u var 1.6 Ghz. Aşırı yavaş.
Önerin için teşekkürler.

Profpc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca şunu da sormak istedim, mesela GTA V minimum sistem gereksinimlerinde 2.4 GHz yazıyor. Ben şimdi Turbo Boost ile yakalanan GHz'ye göre mi değerlendireceğim, yoksa normal GHz ile mi?

Birde 1450 TL'lik olanın işlemci hız aralığı böyle yazıyor: 1.7GHz Turbo Boost ile 2.70GHz 3MB Cache
İşlemci hızı da böyle yazıyor: 2.70 GHz

1400 TL'lik olanın işlemci hız aralığı böyle yazıyor: 1.7 GHz Turbo Boost ile 2.6 GHz'ye kadar
İşlemci hızı da böyle yazıyor: 1.70 GHz

Hız aralıkları neredeyse aynı ama işlemci hızı yazan kısımları çok farklı. Bunlar neden farklı? Bu işlemci hızlarının farklı olmasının bir önemi var mı?

PlaTooNOx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oyunlarda turbo boost devreye gireceği için 2.70 Ghz yi değerlendirmen gerek.