Soru Laptop önerisi istiyorum

Öğrenen_Biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar bu sene bilgisayar programcılığı(2 yıllık) kazandım. 2 yıllık bittikten sonra ya dgs ya da tekrar yks ile yazılım veya elektrik ve elektronik mühendisliği okumayı planlıyorum. Bu bölümler için Macbook Air M1 8/256 yeterli midir? Herhangi bir sorun yaşar mıyım program kullanmaya kalktığımda. Birde bu benim uzun süreden sonra kullandığım laptop olacak önceki Alman markalı Medion'du bu da 2005 yılında falan alınmıştı belki daha eski bilemiyorum bunu 2015-16 yılınnda kullanmayı bıraktım. Önerilerinizi bekliyorum. Birde windows M1 e yüklenmiyor sanırım intel işemcilere yükleniyor denildi ama detaylı bilgi veren yok.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,593
Eğer Air alacaksan kesinlikle ama kesinlikle 16GB modele yönel çünkü sonradan RAM artıramazsın. Ayrıca Windows'a yönelik bir şey geliştireceksen sorunlar yaşayabilirsin. Birde ee mühendisliği diyorsun. O zaman daha da sıkıntı çıkarabilir. Hafif, taşınabilir, pili güçlü giden ama programlarda sorun çıkarmayacak hızlı ve kasası kaliteli bu bilgisayarı önerebilirim.

Öğrenen_Biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Eğer Air alacaksan kesinlikle ama kesinlikle 16GB modele yönel çünkü sonradan RAM artıramazsın. Ayrıca Windows'a yönelik bir şey geliştireceksen sorunlar yaşayabilirsin. Birde ee mühendisliği diyorsun. O zaman daha da sıkıntı çıkarabilir. Hafif, taşınabilir, pili güçlü giden ama programlarda sorun çıkarmayacak hızlı ve kasası kaliteli bu bilgisayarı önerebilirim.

peki yazılıma yönelsem 8/256gb yeterli olur mu peki?

Xriyantos

Asistan
Reaksiyon puanı
110
8GB RAM'in yetersiz kalmasına çok az kaldı. Bu saatten sonra en az 16'ya yönelmenizi öneririm.