Laptop klavye çift basıyor ve touchpad sorun cıkartıyor

osman3892

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hp pavillion dv6 3105et laptopum var ıkı gun once klavyeyi kolonya ıle sildim bir kaç saat sonra bazı tuslara bastıgımda 2-3 karakter cıkıyor. örneğin 1 e basınca 1q yada 1qz çıkıyor 2 ye basınca 2w yada 2wx çıkıyor bu olay butun sayılara ve alttakı q sırasındakı tuşlara bastığımda geçerli ayrıca yon tusları da sureklı basılı kalmıs gıbi çalısıyor. touchpad de de sol tık yaptıgımda sağ tıklamıs gıbı yapıyor bazen. bugun açtım pcyi ve klavyeyi soktum kurutmayı felan denedım ama nafile. klavyeyi takmadıgımda touchpad normal calışıyor fakat klavyeyi bağlayınca klavye bastakı gıbı çalısıyor touchpad tuslarıda aynı sekılde. ekran klavyesi ve harici bir klavye denedım onlar normal calısıyor ama klavye rahat vermıyor tabi sağ tus tıklamış gibi oluyor yazması zor oluyor. sorun sizce sadece klavyede mı başka bir seyde de sorun olabılır mı. çünku klavyenın cercevesine biraz zarar verdım sorun klavyedeyse yarın yenısını alıp takacağım. cevaplarınız ıcın sımdıden teşekkürler.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Tecrübe kısaca :)

Geçen yıl ben de hiç bir problemi olmayan laptopumu temizlerken klavyesini daha temiz olması için alkolle bir güzel temizlemiştim. Hatta yeni gibi oldu diye sevindim.

Sonra yenisini almak zorunda kaldım. Gerçekten yeni gibi oldu sonunda :D

Maalesef alkol içeren sıvılar bu klavye türü elemanlar için oldukça zararlı. Çünkü yapıştırılmış olan birkaç kat plastiğin yapışkanlarını inceltip sökerek klavyelere ciddi zarar veriyorlar(mış)

Çok fazla yapılacak bir durum yok. Fazla zorluk çekersen yenisini almak zorundasın. Çünkü tamirleri yok.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Olmazsa laptopun klavye bağlantısını söküp harici klavye kullan masaüstü niyetine :)

osman3892

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun klavyede yanı =) eger oyleyse yarın yenısını alacağım.ama klavye alıp gelinca baska bir seyde çıkmasın da sorun bosuna o kadar para vermeyelım

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
klavye arızası bu

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Klavyenizi tekrar sökün saç kurutma makinesi ile tekrar kurutun ama öyle 2-3 dk yetmez. 5-10dk kurutun heryerim sımsıcak olsun.
Sonra normal oda sıcaklığına gelmesini bkleyin ve takın.

Eğer halen aynı problem oluyorsa ki azalacağını ama yinede olacağını tahmin ediyorum.
Gittigidiyor tarzı siteler veya servis vasıtası ile yeni klavye sipariş edin, yapacak bişey yok.

Kolonya ile deforme ettiniz muhtemelen.

osman3892

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saç kurutma makınesını denedım en ıyısı yenı klavye almak. toucpad sorunu gıder demı