- Reaksiyon puanı
- 595
Selam Arkadaşlar Sizce Laptop çok ısınıyorsa soğutucu alınmalı mı ?
Birde Laptop bakımı falan kaç ayda bir yapılmalı ?
Birde Laptop bakımı falan kaç ayda bir yapılmalı ?
Peki benim bütçem 150 Tl max bu bütçeye sogutucu varmı ? Hangisini önerirsiniz ?Soğtucuya gerek duyacaksın çünkü fanların bile alev aldığı zamanlar yardımcı olacak pek bir şey kalmıyor soğutucudan başka. Veya buzluğa at 10dk sonra geri al
Çok saolunPiyasada çok farklı fanlar var. Öncelikle 1 fanlı fanlardan uzak durun hiçbir işe yaramıyorlar. Ayrıca 6 fanlı fanlar da laptopunun altındaki havalandırma ızgaraları küçükse fazla etki etmez.
Yine de özellik bakımından alacağınız fanın hızının en az 2000rpm olmasına dikkat edin. Hava akımının da en az 70 cfm olmasına dikkat edin.
Yine şunu da söylüyorum piyasada özelliklerini yanlış olarak veren çok fazla fan markası bulunmakta. Buna örnek olarak Addison markasını verebilirim dolandırıcı olarak.
Ben kendim Juo G1 kullanıyorum idare eder düzeyde. Çoğu zaman laptop yükseltici olarak kullanıyorum, laptopumun termal macun yenilemesi zamanı geldiği için ısınma konusunda yardımı çok oluyor. Fanları yazın fark etmeseniz de kışın 2dk camı açın laptopu çok güzel soğutacaktır
Yine de 5 dereceden fazla bir soğutma beklemeyin
Bu nasıl ?Piyasada çok farklı fanlar var. Öncelikle 1 fanlı fanlardan uzak durun hiçbir işe yaramıyorlar. Ayrıca 6 fanlı fanlar da laptopunun altındaki havalandırma ızgaraları küçükse fazla etki etmez.
Yine de özellik bakımından alacağınız fanın hızının en az 2000rpm olmasına dikkat edin. Hava akımının da en az 70 cfm olmasına dikkat edin.
Yine şunu da söylüyorum piyasada özelliklerini yanlış olarak veren çok fazla fan markası bulunmakta. Buna örnek olarak Addison markasını verebilirim dolandırıcı olarak.
Ben kendim Juo G1 kullanıyorum idare eder düzeyde. Çoğu zaman laptop yükseltici olarak kullanıyorum, laptopumun termal macun yenilemesi zamanı geldiği için ısınma konusunda yardımı çok oluyor. Fanları yazın fark etmeseniz de kışın 2dk camı açın laptopu çok güzel soğutacaktır
Yine de 5 dereceden fazla bir soğutma beklemeyin
Inca INC-601GMS 7"-17" 6 Fanlı 2xUSB 6 Kademeli Oyuncu Fiyatı şu sitede daha ucuzÇok saolun
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu nasıl ?
![]()
Inca Inc-601 6X Fan 2X Usb Gaming Notebook Soğutucu Fiyatı ve Özellikleri
Inca Inc 601 6X Fan 2X Usb Gaming Notebook Soğutucu fiyatı, modelleri ve teknik özellikleri Teknosa'da. Inca Inc 601 6X Fan 2X Usb Gaming Notebook Soğutucu en uygun fiyatlarla Teknosa'dan alınır.www.teknosa.com
Alttan soğutmalılar pek bir işe yaramıyorBu benim işimi görürmü ?
![]()
Inca Inc-601 6X Fan 2X Usb Gaming Notebook Soğutucu Fiyatı ve Özellikleri
Inca Inc 601 6X Fan 2X Usb Gaming Notebook Soğutucu fiyatı, modelleri ve teknik özellikleri Teknosa'da. Inca Inc 601 6X Fan 2X Usb Gaming Notebook Soğutucu en uygun fiyatlarla Teknosa'dan alınır.www.teknosa.com
Ben usb girişinde kullanıyorum, "jarz" makinesine taktığında laptopa uzak kalacağından hele de vakumluysa koyman gereken yere koyamazsın laptopu yorduğu da yok ne alaka o usb portundan en fazla 0.5 mA akım çıkıyor zatenYa laptop soğutucularını ubs girişini laptopa mı Takıyorlar ?
Bazıları laptopu çok yorar diye jarz makinesi başlığından prize bağlıyorlar.
Tamam çok saol ?Ben usb girişinde kullanıyorum, "jarz" makinesine taktığında laptopa uzak kalacağından hele de vakumluysa koyman gereken yere koyamazsın laptopu yorduğu da yok ne alaka o usb portundan en fazla 0.5 mA akım çıkıyor zaten![]()
1.500 rpm benim işimi görmez mi ?Ben alacağım.Ama soğutsun diye değil.Stand olsun diye.Havalı olsun.
1500 az1.500 rpm benim işimi görmez mi ?
Nereden soğutacağız ?Alttan soğutmalılar pek bir işe yaramıyor
Vakumlu Soğutucu Arkadaşım Kullanıyordu Baya İşe YarıyormuşNereden soğutacağız ?
Dostum bende bundan almayı düşünüyorum sence 250 tl ye değer mi?bence vakumlu soğutucu al sesi bir tık fazla ama daha çok soğutuyor ben TriLine IETS almıştım 1 yıldır kullanıyorum memnunum (aynı modelden almana gerek yok benzer modeller işini görür bence ben bu cihazı full güçte kullanmıyorum zaten bunun kadar pahalı vakumluya ihtiyacın olmayabilir, ses konusu sadece bendeki cihaz için geçerli olabilir)
Bu kanıya nerden vardın bunun gerçeklik payı var mı?Vakumlular daha etkili olur ama fanı uzun vadede bozabilir
Fanın çıkışına bir vakum bağladığını düşün. O vakum fanın çıkışını sürekli yüksek basınçla çekiyor. Dolayısıyla fanın kendi hızından daha yüksek hızla dönmesine yol açıyor. Fanda olabilecek (yeni temizlenmediyse muhakkak vardır) ve fana yapışmış tozlar kirler de fanın dönmesini yavaşlatacağı için fana uzun vadede zarar verebilir ve fanın dönerken çarpmasına sürtmesine fandan sesler gelmesine sebebiyet verebilirDostum bende bundan almayı düşünüyorum sence 250 tl ye değer mi?
Bu kanıya nerden vardın bunun gerçeklik payı var mı?
Ben 120tlye almıştım geçen sene bundan başka vakumlu soğutucu kullanmadığım için, diğerleri nasıldır bilmiyorum bunda otomatik ayar seçeneği var laptop soğuk olduğu zaman çalışmıyor, ısınmaya başladığında orta derecede çalışmaya başlıyor biraz ses yapıyor, içinden geçen havanın kaç derece olduğunu gösteriyor ona göre kendisi çalışıyor istersen manuele alıp sabit hızda da çalıştırabiliyorsun fiyatına göre iyi , soğutması da iyi benim laptopum bu soğutucu olmadan lol oynarken 85-95 derece arası malesef fps 20lere düşüyor, soğutucu ile oynarken sıcaklık 60-65derece civarı fpsde 60a yakın benim verdiğim paraya kesinlikle değdi de 260tlye değer mi orasını bilemiyorum 65tllik vakumlu soğutucu da işinizi görebilir çünkü şöyle söyleyim bu soğutucuda 13 kademe var ben oyun oynarken 6ya veya 7ye ayarlıyor kendini , 13. kademeye manuel aldığım zaman kafa ağrıtıyor zaten fiyatı bu kademeler yüzünden böyle yüksekse ucuz bişey de işinizi görebilir.Dostum bende bundan almayı düşünüyorum sence 250 tl ye değer mi?
Bu kanıya nerden vardın bunun gerçeklik payı var mı?
Sağol bilgilendirdiğin için bugün gelecek aldım artıkBen 120tlye almıştım geçen sene bundan başka vakumlu soğutucu kullanmadığım için, diğerleri nasıldır bilmiyorum bunda otomatik ayar seçeneği var laptop soğuk olduğu zaman çalışmıyor, ısınmaya başladığında orta derecede çalışmaya başlıyor biraz ses yapıyor, içinden geçen havanın kaç derece olduğunu gösteriyor ona göre kendisi çalışıyor istersen manuele alıp sabit hızda da çalıştırabiliyorsun fiyatına göre iyi , soğutması da iyi benim laptopum bu soğutucu olmadan lol oynarken 85-95 derece arası malesef fps 20lere düşüyor, soğutucu ile oynarken sıcaklık 60-65derece civarı fpsde 60a yakın benim verdiğim paraya kesinlikle değdi de 260tlye değer mi orasını bilemiyorum 65tllik vakumlu soğutucu da işinizi görebilir çünkü şöyle söyleyim bu soğutucuda 13 kademe var ben oyun oynarken 6ya veya 7ye ayarlıyor kendini , 13. kademeye manuel aldığım zaman kafa ağrıtıyor zaten fiyatı bu kademeler yüzünden böyle yüksekse ucuz bişey de işinizi görebilir.
bi de vakumlu soğutucuyu kullanmak için masa gibi düz bi zeminde olması lazım laptopun