İyi akşamlar. 256 GB M.2 SSD kullanıyorum. Hem SSD'nin yazma ömrünü tüketmemek, hem de daha rahat arşiv yapabilmek için HDD alıp bilgisayara takacağım. 1 TB benim için yeterli olacaktır. F/P açısından iyi önerilerinizi bekliyorum.
Laptoplarda 7200RPM sadece WD Black serisinde var. Onun da önbellek değeri düşük. 2.5" diskler arasında en iyisi WD Black ve Seagate Firecuda. Firecuda bir tık daha iyi ama bu ikisi hiçbir yerde satılmıyor. Seagate Barracuda 1 TB var ancak onun fiyatı da 500 TL civarında. Onun yerine bunu almak daha faydalı olur.Zaten fazla seçeneğiniz yok hocam, ya WD ya Seagate alın, alırken dikkat etmeniz gereken şey 7200rpm olması.
İki diskte ortalama 130-140MB arasında okuma ve yazma oranına sahip. Tabi dediğim gibi bunlar tepe modeller ve Firecuda içerisinde 8 GB SSD ile geliyor. Bu sebeple adı esasen SSHD. Bu da sık kullanılan uygulama ve dosyaların daha hızlı açılmasını sağlıyor. Ancak dediğim laptop için iyi olsa da, ortalama bir 3.5" HDD 200MB civarında okuma ve yazma yapabiliyor. O yüzde laptopta SSD kesinlikle şart. Mümkünse HDD'ye veda edilmeli artık.Teşekkür ederim hocam ,bilmiyordum, 5900rpm yavaş olmaz mı? O zaman (depo olarak kullanılmayacaksa) leptoplara hdd almak çok mantıklı değil gibi.