Laptop Harddisk Değiştirme!

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar merhaba

Bir süre önce [MENTION=120836]byunker[/MENTION] bana harici harddisk hediye etti. 7200 RPM'ydi.

Ancak normal kullanırken çok fiş karmaşası oluyor. Ramazandan sonra bilgisayarımı tamire vereceğim, harddisk'i de beraber götürsem bilgisayarıma dahili olarak takabilirler mi?

Şuanki harddisk'imin alanı 160 Gb. Taktırmak istediğim Hdd 1 Tb.

Böyle bir şey mümkün müdür?
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION], herhangi bir sorun çıkar mı? Veya tamirci aşırı derece para ister mi?

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
içinden çıkarıp takabilirsin. pc ise bilgisayarın.

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Eğer o kadar para düşkünü değil ise bir sata kablosunu çıkartıp yeni hddnize takmaya para istememesi lazım. :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Çok basit bir işlem o, para istese bile 5-10 lira bir şey ister.

Ama, harici hdd bilgisayarın içine girecek kadar küçük mü? Kaç inç?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Çok basit bir işlem o, para istese bile 5-10 lira bir şey ister.

Ama, harici hdd bilgisayarın içine girecek kadar küçük mü? Kaç inç?

Onu hiç bilmiyorum işte. Ama bilgisayar küçük değil ki, kocaman dizüstü Pc.

Parasından önemli olan, harddisk değişirse pc hata filan vermez dimi? Bulgura giderken, pirinçten olmiyim?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Anlamadım tam olarak. Kullandığın bilgisayar notebook mu yoksa masaüstü bilgisayar mı ?

Birde sana hediye gelen disk, taşınabilir 3.5 inç 1 tb disk mi ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Anlamadım tam olarak. Kullandığın bilgisayar notebook mu yoksa masaüstü bilgisayar mı ?

Birde sana hediye gelen disk, taşınabilir 3.5 inç 1 tb disk mi ?

Notebook. 15.7 İnç.

Evet, sanırım öyle. Çünkü adabtörsüz çalışmıyor.

Takamaz mıyız Dizüstüne?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Notebook. 15.7 İnç.

Evet, sanırım öyle. Çünkü adabtörsüz çalışmıyor.

Takamaz mıyız Dizüstüne?

15.6 inçtir notebook.

Hayır takamazsınız çünkü 3.5 inç, sizin notebook diski 2.5 inç.

Harici olarak kullanacaksın, eğerki disk takmak istiyorsan 1 tb 2.5 inç disk takman gerekiyor, tabi bunun da çıkışına bakmak lazım ide mi sata mı diye ?

160 gb disk varsa eski kasadır büyük ihtimal 1 tb destekleme ihtimali düşük, 500 gb sorun teşkil etmez.

Benim disk 320 gb idi bunu 1 tb takarak artırdım kapasitesini.

Eğer ki disk kapasitesine artırmak istiyorsan yardımcı olurum sana, kendinde takarsın merak etme, anlatırım.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
15.6 inçtir notebook.

Hayır takamazsınız çünkü 3.5 inç, sizin notebook diski 2.5 inç.

Harici olarak kullanacaksın, eğerki disk takmak istiyorsan 1 tb 2.5 inç disk takman gerekiyor, tabi bunun da çıkışına bakmak lazım ide mi sata mı diye ?

160 gb disk varsa eski kasadır büyük ihtimal 1 tb destekleyebilir, 500 gb sorun teşkil etmez.

Benim disk 320 gb idi bunu 1 tb takarak artırdım kapasitesini.

Eğer ki disk kapasitesine artırmak istiyorsan yardımcı olurum sana, kendinde takarsın merak etme, anlatırım.

Abi benim kendim yapmam mümkün değil. Şimdi ben bu harddisk'i harici olarak mı kullanmak zorundayım?

Zaten tamire verecektim Pc'yi, onu da beraber vereyim demiştim. Ama olmuyosa sıkıntı da değil pek.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Abi benim kendim yapmam mümkün değil. Şimdi ben bu harddisk'i harici olarak mı kullanmak zorundayım?

Zaten tamire verecektim Pc'yi, onu da beraber vereyim demiştim. Ama olmuyosa sıkıntı da değil pek.

Evet harici olarak kullanacaksın. Bilgisayarın nesi var hayırdır yardımcı olalım ?

Bu arada kullandığın 1 tb diski, 500 gb 2,5 inç bir diskle takas edip kafa kafaya değiştirebilirsin. Aldığın 500 gb notebook kasasına takabilirsin.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Evet harici olarak kullanacaksın. Bilgisayarın nesi var hayırdır yardımcı olalım ?

Çay döktüm, klavyem çalışmıyor.. X Düğmesi sürekli basıyor. Klavyenin tamamına da gitmedi, sadece açma düğmesinin altına doğru azıcık gitti ama. Klavyeyi çalıştırmıyor.

Ayrıca çay şekersizdi.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Çay döktüm, klavyem çalışmıyor.. X Düğmesi sürekli basıyor. Klavyenin tamamına da gitmedi, sadece açma düğmesinin altına doğru azıcık gitti ama. Klavyeyi çalıştırmıyor.

Ayrıca çay şekersizdi.

Aslında teknik bilgin olsa klavyeyi söküp deterjan dolu bir kapta bekletilerek temizlenebilir.

Büyük ihtimal verdiğin servis para kazanmak için ya orjinal yada muadil klavye takacak.

Ne kadar fiyat verdi bu arada !

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Aslında teknik bilgin olsa klavyeyi söküp deterjan dolu bir kapta bekletilerek temizlenebilir.

Büyük ihtimal verdiğin servis para kazanmak için ya orjinal yada muadil klavye takacak.

Ne kadar fiyat verdi bu arada !

Bilgisayarımın klavyesi değişik abi, çıkarmam mümkün değil. Kasaya mı gömülüymüş, neymiş. Markası Packard Bell, bilirsin belki.

Abi klavyeye doğrudan bi teması olmadı ki, neden değiştirsinler klavyemi?

Anakart'a değmiş olma ihtimali yok mu?

Gitmedi daha, fiyat alamadım.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bilgisayarımın klavyesi değişik abi, çıkarmam mümkün değil. Kasaya mı gömülüymüş, neymiş. Markası Packard Bell, bilirsin belki.

Packard Bell amerikan malıdır. Şimdi klavye tuşlarında bir sorun varsa genelde klavyeden kaynaklanır, sadece bir tuş basılı kalıyorsa çıkartıp yeniden takar mısın?

Packard bellerin açma kapama tuşu sony vaio gibi yanda biliyorum, yanlış mı hatırlıyorum acaba

Packard Bell amerikan malıdır. Şimdi klavye tuşlarında bir sorun varsa genelde klavyeden kaynaklanır, sadece bir tuş basılı kalıyorsa çıkartıp yeniden takar mısın?

Packard bellerin açma kapama tuşu sony vaio gibi yanda biliyorum, yanlış mı hatırlıyorum acaba

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Abi açma düğmesi ESC tuşunun hemen üstünde.

Aslında ben de Xbastığı için diğerleri basmıyor diye düşünmüyor değilim. Ama emin olamıyorum.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kardeşim oradaki pc ci çok para isterse gönder bana adresim var sende ben yaptırayım

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kendinde takabilirsin. HDD değiştirmek zor değil. HDD yi hard disk kızağına bağlarken dikkatli ol.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
3.5" hddyi notebooklara takmak mümkün değil maalesef. notebooklar 2.5" hdd kullanır. pc olsa takabilirdin.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Furkan'ım sen en iyisi 1 tb lik diski 2 adet 500 gb ile değiş ama 5400 rpm alma, 2.5 inc 7200 rpm al yada 240 gb ssd al, sende ki 1tb lik disk sata her türlü pc ye bağlarsın hatta laptopuna bile bağlarsın ama disk dışarda kalır :D

Veya 1 tb lik 7200 rpm veya 5400 rpm 2.5 inc disk al, diski verdiğinde üstüne sakın para verme çünkü 2.5 inc diskler ucuz kardeşim iyice araştır sağlam bi pc ci olmasına dikkat et!

Sana sata kablosunu göndermedim mi ben gönderdim diye hatırlıyorum kırmızı bi kablo ve güç kablosu olması lazım yoksa yanlış mı hatırlıyorum kime verdim kabloları onları da hatırlamıyorum yaşlandım kahretsin :D

Klavyen içinde bir adet limon kolonyası bir adet az miktar pamuk çayın döküldüğü tuş ve yakınındaki bir kaç tuşu sök ve kolonyalı pamuk ile temizle alkol olduğu için oksitlenmeyi alacaktır kardeşim belki tamire göndermene gerek kalmıcak dene haber ver :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim laptop'ımda hdd değişmiş olabilirmi kapasite 231 gb gözüküyor c, d, e sürücüleri var ama bilgisyarın üzerinde 250gb hdd yazıyor :( bilgisayarcımın gazabına mı uğradım

ceyg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende şu anda harddisc sorunu yaşıyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı.?
bilgisayarım notebook.notebook olduğu içinde nasıl harddisc almalıyım.?
ben takabilir miyim hiç bilmiyorum...

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Bende şu anda harddisc sorunu yaşıyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı.?
bilgisayarım notebook.notebook olduğu içinde nasıl harddisc almalıyım.?
ben takabilir miyim hiç bilmiyorum...
2.5 inç olanalrdan almalısınız eğer 2011ve öncesi bir laptopunuz varsa dikkat etmeniz gerekenler bu akdar daha yeni ise 7mm 9mm olduğuna dikkat edin
değiştirmek basit eli tornavida tutan herkes yapabilir

ceyg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2.5 inç olanalrdan almalısınız eğer 2011ve öncesi bir laptopunuz varsa dikkat etmeniz gerekenler bu akdar daha yeni ise 7mm 9mm olduğuna dikkat edin
değiştirmek basit eli tornavida tutan herkes yapabilir

Üretim tarihi olarak haziran 2010 görünüyor hocam...Masaüstü bilgisayar donanımıyla aram iyidir.Ama bugüne kadar hiç laptop açmadım.O yüzden tereddütlüyüm açıkcası.Nasıl harddisc almalıyım,ben takabilir miyim,ne marka almalıyım,özellikleri nasıl olmalı vs gibi...Yardımcı olursanız en azından bilgisayarcıya para vermemiş olurum.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Üretim tarihi olarak haziran 2010 görünüyor hocam...Masaüstü bilgisayar donanımıyla aram iyidir.Ama bugüne kadar hiç laptop açmadım.O yüzden tereddütlüyüm açıkcası.Nasıl harddisc almalıyım,ben takabilir miyim,ne marka almalıyım,özellikleri nasıl olmalı vs gibi...Yardımcı olursanız en azından bilgisayarcıya para vermemiş olurum.
2.5 inç sata3 bir model alın