Laptop Elektrik Sorunu

captain1520

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar Bende toshiba sattalitle c660d model leptop var sorunum leptopa elektrik gelmıyor bataryam olmadıgı ıcın dırek baglantı yapmam şart ilk önce şarz aletinde sorun oldugunu duşundum ve şarzımı elktırkcıde ölçtürdüm herhan gıbır sorun olmadıgını soyledı ona rağmen yenı şarz aletı aldım yıne leptopta elektrik geldiğini görmedim leptopun şarz yuvazında sorunun olabılceğını duşundum ve leptopu actım ancak kopma veya kırılma yoktu . leptotan umidimi kesmışken leptopun şarz yuvasından gelen 4 renklı kablonun ana karta lehımlenmış yerlerıne tornavıda ıle dokundum ve ( araba da kontak yapar gıbı :D:D ) leptopun elektırık aldıgını gosteren led ısıgının yandıgını gordum şaşırıp kaldım her kontak yaptığım da led ışıgı yanıyor ve power dugmesıne bastıgımda sorunsuz leptopum calışıyor ancak leptopu komle elektrıkten kestığım zaman aynı ışlemı yapmak zorunda kallıyorum tabı bu taktığın anakartıma zarar verdıgını elbet te bılıyorum tamıre gonderdım yapılması cok pahalı oldugunu tamırınde ıse aynı sorunu tekrarlıyacağı soylendı ne yapabılırm yenı leptopta almak cok koyar bu aralar lutfen yardımcı olun

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
o saçma fikri sana kim söyledi ise haltetmiş elektirik problemi var soket bozulmuştur yada çatlak lehim filan vardır götür herhangi bir tamirciye tamir eder kısa devre yaptırıp daha fazla zarar verme alete

captain1520

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok dogru soyluyorsun bende daha fazla zarar vermekten korkuyorum leptopa ve teknik servise goturdum 300 tl ıstedıler başka çaresı varmı bunun elektrıkçıler anlarmı bundan,

cok dogru soyluyorsun bende daha fazla zarar vermekten korkuyorum leptopa ve teknik servise goturdum 300 tl ıstedıler başka çaresı varmı bunun elektrıkçıler anlarmı bundan,

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
muhtemelen besleme de bir kondansatör arızalanmıştır çalışmazken dokunduğunda üzerindeki yükü alıyorsun cihaz normale dönüp açılıyor üzerindeki yük alınınca açılabildiğine göre devreden çıkarılabilir bir kondansatör üzerinden kısadevre ederekde çalıştırıla bilir tbi cihazı görmeden birşey demek çok güç ama böyle bir cihaz onarmıştım arıza aynen bu şekilde meydana gelmişti iki bacağı kısadevre ettim küçük bir telle sorun kalkmıştı ortadan.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Dostum en guzeli baska bir yetkili servise goturmen, yetkili servise gotursen tedarik edilmesi gereken bir parca olsa dahi daha ucuza mal edecekleri icin maddi bakimdan daha da karli cikarsin.sorunu basitmis gibi lanse et, yani buyuk problem olmadigini soyle, inandirabilirsen artik. Umarim sorunun cozulur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
canım kardeşım sen bır yere sormuşsundur....onun normal masrafı sana 60 tl ile seksen tl arasındadır...ayrıca tekrarlar dıye bır şey yokkk.

hakki42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Benim başıma da geldi. Dell laptop elektrik gelmiyordu. Yeni adaptör aldım 30 tl ye. Yine olmadı. En sonunda içini açayım derken. Bi anda aklıma takılı olan usb yi çıkarmak geldi. Çıkardım çalıştı. Normal kasalı pc olsa ilk aklıma gelen usb çıkarmak olurdu. Laptopda aklıma gelmedi. İlk önce basitten başlamak lazımmış