captain1520
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar Bende toshiba sattalitle c660d model leptop var sorunum leptopa elektrik gelmıyor bataryam olmadıgı ıcın dırek baglantı yapmam şart ilk önce şarz aletinde sorun oldugunu duşundum ve şarzımı elktırkcıde ölçtürdüm herhan gıbır sorun olmadıgını soyledı ona rağmen yenı şarz aletı aldım yıne leptopta elektrik geldiğini görmedim leptopun şarz yuvazında sorunun olabılceğını duşundum ve leptopu actım ancak kopma veya kırılma yoktu . leptotan umidimi kesmışken leptopun şarz yuvasından gelen 4 renklı kablonun ana karta lehımlenmış yerlerıne tornavıda ıle dokundum ve ( araba da kontak yapar gıbı 
) leptopun elektırık aldıgını gosteren led ısıgının yandıgını gordum şaşırıp kaldım her kontak yaptığım da led ışıgı yanıyor ve power dugmesıne bastıgımda sorunsuz leptopum calışıyor ancak leptopu komle elektrıkten kestığım zaman aynı ışlemı yapmak zorunda kallıyorum tabı bu taktığın anakartıma zarar verdıgını elbet te bılıyorum tamıre gonderdım yapılması cok pahalı oldugunu tamırınde ıse aynı sorunu tekrarlıyacağı soylendı ne yapabılırm yenı leptopta almak cok koyar bu aralar lutfen yardımcı olun