Laptop ekranı kırıldı, BIOS ekranını göremiyorum

Mc_Opposite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba. laptopumun ekranı kırıldı bende yaptırmadım ve lcd monitörüm vardı onu bağladım. sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. yalnız bugün format atma ihtiyacı doğdu. dvd rom sürücüsü arızalı olduğu için usb ile format atmak istiyorum. bios ayarlarından boot yapabilmem için USB'yi seçmem lasım. fakat sadece windows login ekranı geldiği zaman monitöre görüntü geliyor. bios u göremiyorum veya laptop açılırken f12 ile boot select yapıncada ekrana görüntü gelmiyor. dolayısı ile formatı başlatamıyorum. bu konuda tavsiyeniz ne olur?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
komşunda felan pc monitörü varsa onlardan isteyebilirsin format atmak için.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
evet .
benim masaüstü pc ye de lcd tv bağlı format atarken o kısımlar görünmüyo :) ama benim eski monitörü saklıyorum format atarken lazım oluyo:)

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
arkadaşlar merhaba. laptopumun ekranı kırıldı bende yaptırmadım ve lcd monitörüm vardı onu bağladım. sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. yalnız bugün format atma ihtiyacı doğdu. dvd rom sürücüsü arızalı olduğu için usb ile format atmak istiyorum. bios ayarlarından boot yapabilmem için USB'yi seçmem lasım. fakat sadece windows login ekranı geldiği zaman monitöre görüntü geliyor. bios u göremiyorum veya laptop açılırken f12 ile boot select yapıncada ekrana görüntü gelmiyor. dolayısı ile formatı başlatamıyorum. bu konuda tavsiyeniz ne olur?

Makinayı düğmeye basıp hemen açılırken aşağıda solda bulunan fn tuşu ile beraber yukarıda genelde 2 karakterinin üzerinde öteki ekrana geçiş tuşu olur. Benim netbookta 2'nin üzerinde başka makinalarda farklı tuşlarda olabilir. Zaten tuşun üzerinde Monitor resmini görürsün fn+(bu bahsettiğim tuş) kullanırsan hemen geçiş yapar.

58Ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütün ekranların farklı olmaz. 3 çeşit giriş var. DVI giriş, VGA giriş ve HDMI giriş.
ama bide onların entegre ekranları var sen hiç notebook açmadınmı ben ekran şuan kırık bios görüntülemiyo ama olsun monitöre bağlayıp kullanıyorum

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
:D Hey allahım ya türkiyedeki monitörlerin %90 nının vga giriş oldugunu atlamış bide monitörden ekran kartına girmiş [MENTION=344664]58Ozan[/MENTION] :D

58Ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boşver o çok zeki zaten. Halleder kendi. :D
benim anlatmaya çalıştığım şey
işaretlediğim yerin uzunuğu bendede bitane kırık ekran vardı onu takmayı denedim büyük geldi o nu demeye çalışıyorum ben

- - - Mesaj Güncellendi - - -

:D Hey allahım ya türkiyedeki monitörlerin %90 nının vga giriş oldugunu atlamış bide monitörden ekran kartına girmiş @58Ozan :D
bazı tabelaların girişi içinde vga dönüştürücüler var ama :laugh: onlada veri aktarımı yapılabiliyor örnek
:laugh:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar benim bilgisayarın ekranı çatladı ben vurunca nasıl düzeltirim antalyada ucuza satan bir bilgisayarcı tanıyan söylesin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım boş yere arama pc monitörünü çünkü vga çıkışına görüntü gelmiyor biostayken. İşletim sistemi yüklenirken geliyor ekran.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar, tuş kombinasyonlarıyla uğraşmanıza gerek yok laptopun kırık olan ekranıyla bağlantısını kesin (laptopun ekranının kapağını açıp, data ve güç soketlerini çıkartın). Böylece laptopun vga çıkışı birinci monitör çıkışı olacak ve direk görüntü alacaksınız. Bizzat denedim ve şu an kullanıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynen VGA yı birincil yapmak için ekran bağlantısını anakarttan sökün. çalışıyor bizzat denedim. arkadaşa teşekkürşler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
SDN Okuru problem görüntü almak değilki sadece, DOS ekranını ve DOS ortamında çalışan BIOS setup ekranını görmek!