Laptop çok kasıyor - abiler, üstatlar acil yardim gerekiyor!!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulassblc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
adaptörünüz orjinal değilde muadil ise donma ve kasma yaşarsınız. cihazın bataryayı söküp birde öyle kullanmayı deneyin eğer donma durumunuz düzelirse kesinlikle adaptörden.
İnanırmısın ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İnanırmısın ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

valla gariptir bende ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım ama bununda bir mantığı var tabi. şöyleki ;

normalde kullandığınız orjinal adaptör 19.7 V 4.7 Amper olsun, bu 4.7 amper makinenin çekebileceği maksimum amper miktarıdır. chipsetler tükettiği watt ve çektiği amper miktarı hesaplanarak üretilir. toplamında makinenin çekeceği maksiumum amper ortaya çıkar. eğer adaptörünüz bozuldu ve aldığınız diğer adaptör 3.4 amper vs olur ise makine gerekli amperi çekemediğinden kasılmalar ve donmalar başlayacaktır. eğer aldığınız yan sanayi bir ürün olup üzerinde 4.7 amper yazsa bile o değer gerçek olamayabiliyor. en iyisi paraya kıyıp orjinal almak. yan sanayi adaptörlerde touchpad'in kendi kendine hareket etmesi gibi sorunlarda ortaya çıkar. o yüzden adaptör alırken çok dikkatli olmak makinenin istediği miktarda ve amper değerlerinde bir adaptör almak lazım.

umarım anlatabilmişimdir.

ulassblc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows 8.1 pro vl orjinal msdn kurdum gene ayni problem var. Bilgisayarciya sordum ssd al kasma yaşamazsin dedi. şuanda durumum yok, windows 8.1 ve windows 7'de ayni sikintilari yaşiyorum sonuç olarak yapacak bir şey yok heralde üstatlar. Sağolun ....

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Aslında özelliklere bakıldığı zaman orta sekmende bir laptop ssdye al dene birde fırsatın olursa ssd gerçekten çok büyük etki ediyor laptop yada masaüstü pclere ilk fırsatında ssd almalısın. Bende ssd yok ama msata bi diğer türlüsü diyeyim ssd tam performans vermesede çok iyi alacaksan eğer ben kingston aldım çoğu kişi önermiyor ama ne bilim çok iyi çoğunluk olarak herkes samsung evo modellerini kullanıyor alıcaksan eğer evo 840 yada 850 modellerine göz atmalısın. Forumlarda gezdiğimde herkes bu modeller üzerinde duruyor. 2'si olara eğer hdd im dursun diyorsan dvd roomu fazla kullanmıyorum diyorsan dvd room aparatı alıp ssdi yerleştirip iki hdd yi kullanabilirsin umarım laptop modeline göre uyumlu vardır. Kolay gelsin. Eğer servisdeki eleman öyle dediyse öyledir demekki başka bi sıkıntısı. Yok

ulassblc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
eyvallah teşekkürler PrestigeMan :)