Laptop Bataryası Sağlığı Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan whl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
6 senelik bir notebookum var.6 sene boyunca aynı bataryayı kullandım batarya artık 30-40dk götürmeye başlayınca değiştirmeye karar verdim.
Bir tane siteden orjinal yazılı olanı aldım yaklaşık 400tl para verdim.

bu bataryayı taktım , ilk sarjı vs talimatlara uygun yaptım.
batarya yaklaşık 1.5 ay sonra 1 saatten önce kapanmaya başladı.batarya sağlığına baktığımda sağlığı yüzde40a düşmüştü.Sonra şirketle iletişime geçip bataryayı çıkarttım.Ve bataryası şişmişti.Ve şirkete gönderdim.
Şirket hiçbir sorun çıkarmadan bataryayı değiştirip yeni batarya gönderdi.Ancak bu batarya da aynı şekilde 1 ay sonra sağlığı yüzde60a düştü.başlangıçta 4 saat götüren batarya simdi 2.30 saat çıkarıyor.

şirketle görüştüğümde bataryayı çıkarıp tak 8 saat sarj et gibi baştan savma şeyler söylediler.powershell üzerinden batarya istatistiklerimi gösterdiğimde yaklaşık 40 günde 47kez sarj döngüsü olmuş.buna çok sarj etmişsin gibisinden bir şeyler dediler.ancak bu laptop cep telefonu değil ki.cep telefonunu 1 kere sarj edersin seni 1 gün götürür.mühendis olmam sebebiyle bilgisayarı çok kullanan birisiyim normalde.

şimdi merak ettiğim şey şu ben 6 yıl notebookun kendi bataryasını böylesine kullanıp şişme vs.problem yaşamamışken
bu bataryalarda sorun yaşamam kafamı karıştırdı.
acaba aldığım batarya orjinal değil miydi bunu merak ediyorum.
ne düşünüyorsunuz.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Arkadaşlar merhaba,
6 senelik bir notebookum var.6 sene boyunca aynı bataryayı kullandım batarya artık 30-40dk götürmeye başlayınca değiştirmeye karar verdim.
Bir tane siteden orjinal yazılı olanı aldım yaklaşık 400tl para verdim.

bu bataryayı taktım , ilk sarjı vs talimatlara uygun yaptım.
batarya yaklaşık 1.5 ay sonra 1 saatten önce kapanmaya başladı.batarya sağlığına baktığımda sağlığı yüzde40a düşmüştü.Sonra şirketle iletişime geçip bataryayı çıkarttım.Ve bataryası şişmişti.Ve şirkete gönderdim.
Şirket hiçbir sorun çıkarmadan bataryayı değiştirip yeni batarya gönderdi.Ancak bu batarya da aynı şekilde 1 ay sonra sağlığı yüzde60a düştü.başlangıçta 4 saat götüren batarya simdi 2.30 saat çıkarıyor.

şirketle görüştüğümde bataryayı çıkarıp tak 8 saat sarj et gibi baştan savma şeyler söylediler.powershell üzerinden batarya istatistiklerimi gösterdiğimde yaklaşık 40 günde 47kez sarj döngüsü olmuş.buna çok sarj etmişsin gibisinden bir şeyler dediler.ancak bu laptop cep telefonu değil ki.cep telefonunu 1 kere sarj edersin seni 1 gün götürür.mühendis olmam sebebiyle bilgisayarı çok kullanan birisiyim normalde.

şimdi merak ettiğim şey şu ben 6 yıl notebookun kendi bataryasını böylesine kullanıp şişme vs.problem yaşamamışken
bu bataryalarda sorun yaşamam kafamı karıştırdı.
acaba aldığım batarya orjinal değil miydi bunu merak ediyorum.
ne düşünüyorsunuz.
orjinal olması için laptopu yapan yere bataryanın markasını sormanız lazım. İnternette orjinal yazması orjinal yapmaz. Laptopun marka modelini araştırıp bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

whl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bataryanın üzerinde asus yazıyor orjinalindeki gibi her şey aynı zaten.
ancak powershell üzerinden serinosu filan yazmıyor sadece üretici firma asustek vs yazıyor.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
bataryanın üzerinde asus yazıyor orjinalindeki gibi her şey aynı zaten.
ancak powershell üzerinden serinosu filan yazmıyor sadece üretici firma asustek vs yazıyor.
normal orjinal bataryada seri no yazıyorsa bu batarya orjinal değildir. Ayrıca satıcıda asus değilse orjinal olmadığı açık bence.

whl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yukarı