Laptop alacağım kararsızım (K53-N53-Lenovo )

Bu konuyu okuyanlar

feeldattrend

Öğrenci
Katılım
8 Ağustos 2011
Mesajlar
28
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Merhaba Arkadaşlar.

Yeni laptop alacağım öncelikle şunu belirteyim laptop konusunda çok bilgisizim hatta teknik özelliklere dair bildiklerimin %90 ını 1 aylık laptop arayışı sürecinde öğrendim diyebilirim. Yorum ve tavsiyelerinizde bunu da göz ardı etmezseniz sevinirim =)

Beklentilerim doğrusunda pek çok sitede laptop forumlarından tavsiyeler aldım pek çok incelemeleri, yorumları okudum bi ay boyunca inanın bilgisiz olduğum için didik didik ettim ve elimde aşağıdaki seçenekler kaldı.

Öncelikle beklentilerimi söylemek istiyorum :

İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak gerek bu sene gerekse ileride meslek hayatımda birkaç sene kullanacağım. Yani uzun ömürlü olsun =)

Bilgisayarda yapacaklarım autocad, sap 2000, photoshop gibi programları çalıştırırım mesleğimin gereği, internette gezinirim müzik dinler film izlerim. Oyun oynamıyorum ama gün gelir oynayacak olrusam bu fm, fifa, pes olur. Teknik özellikleri bu açıdan değerlendirirseniz sevinirim.

Şuan hp kullanmaktayım ve inanın ısıtıcı niyetine kullanılabilir. Bunun için yeni bilgisayarım ısınmasın, kasmasın istiyorum. En azından bunu bana çok hissettirmesin ve bilgisayara zarar verecek kadar ısınmasın. Projelerim olduğu zaman uzun süre açık kalacak ben uyumadan uyumasın ısınıp kapanmasın istiyorum.

Son olarak teknolojik aletleri çok özenli kullanamama gibi sorunum var birazcık sağlam olsun =)


Özetle ısınma, kasma problemi yaşamayacağım çok kaliteli olmasa da ses ve ekran özellikleri bakımından bana yeterli olabilecek olan uzun ömürlü bilgisayar istiyorum.

Bu beklentilerim karşısında bana nasıl bi laptop lazım aç çok aklınızda belirmiştir şimdi doğal olarak bütçemi soracaksınz. 1800-2300 tl arası bütçem var.

Bu yazdıklarım doğrultusunda hangisini önerirsiniz ?

Asus :

K53 Serisi:

Asus K53SV-SX071 (ekranı kalitesiz deniyor)
Asus K53SV-SX129

N53 Serisi:

Asus N53SN-SZ002 ( ekran ve klavye sorunu, elektrik kaçağı, ekranda çizgi yada nokta vb. kronik sorunlar olduğu söyleniyor, doğru mu doğruysa revizyonda giderildi mi ?)
Asus N53SN-SZ076
Asus N53SN-SZ129

Lenovo:

Lenovo y560a ( kronik hoparlör sorunu, kalitesiz kasa menteşeler sıkıntılı, ekran problemi, çipset arızası olduğu söyleniyor doğru mu ? doğruysa y560a da giderildi mi ? )
Lenovo y570



Arkadaşlar parantez içinde en çok yazılan problemleri de paylaştım o ürünü tavsiye eden arkadaşlar problem konusunda yorum yaparsa sevinirim + ürünü internetten taksitle alacağım ürününe, teslimine vb. her açıdan güvenebileceğim mağaza konusuda da tavsiyeleriniz alabilirim.

Sabrınız ve yardımlarınız için teşekkürler, iyi forumlar hayırlı ramazanlar =)
 
Üst