Laptop a su döküldü(bilgilendirme)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar;

Bu sorun değil bilgilendirme amaçlıdır.

Evet bende çoğunuz gibi laptop kullanıyorum . ve çoğumuzun başına gelen olay geldi ilk defa fakat bazı arkdaşlar gibi atraksion yapmadım :D

nasıl oldu derseniz sahurdan kalan su şişesi vardı ağzı tam sıkı değilmiş bende yerini değiştirim derken ekrana ve klavyeye su geldi .

tabi bazı arkadaşlar gibi oturup ağlamadım :D hemen kapattım pcyi sonra sildim laptopu ters çevirdim 5dk öyle kaldı . sizde böyle yapın ve saç kurutma gibi olaylara girmeyin.

şuanda pc başındayım gördüğünüz gibi iyi tecrübe oldu :D

yani demek istediğim kıyameti koparmaya gerek yok sakin olun .
bilgilendirme amaçlıdır

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bnm eski pcye Kola Döküldüydü Birdaha Acilmadi ama Bn Bataryasi ustundeydioyle actm koktu Pc Snra acilmadiydi yapilmadi attik :D

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kola döküldüyse açık bırakarak oksitlenme yapmışın ondandır . bende su olduğu için rahatım :D tabi bide pili vs çıkarttım

cyberteror

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tuzlu, asitli su dökülmediği sürece sıkıntı olmaz ama özellikle tuzlu su mahvediyor .

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
normal su da oksitlenme yapmaz mı?Laptopu pirinç dolu bir kavanoza koysak :D

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
pili de çıkarsanız fişi de çekseniz su ile temaz eden yerlerin üzerinde eğer bir kaplama yoksa oksitlenme yapacaktır. bu da bilgisayarın kısmen yada tamamen işlevsizleşmesine neden olabileceği gibi hiçbir soruna neden olmayabilir. benim ipod uma ufaklığın salyaları dolunca bozulmuştu. malum pilide çıkmadığı için ateş gibi olup söndü. daha sonra içini açıp oksitlenen bölgeleri asetonla temizledim. çalıştı fakat ekran ışığı yanmıyordu.