Laptobun USB Portlarından Yeterli Güç Sağlanamaması Sorunu

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba arkadaşlar. Laptobumda üç tane USB 2.0 portu bulunuyor. Şu anda laptobuma kablosuz mouse alıcısı ve laptop soğutucusu takılı.
Laptobuma harici bir klavye taktığımda çalışmıyor. Sorunun yazılımsal olmadığından eminim. Hem Linux hem de Windows üzerinden denedim. Aynı sorun vardı.

Ayrıca iki tane klavye denedim ve ikisinde de aynı sorunu yaşadım.

TV'ye klavyeyi taktığımda çalışıyor. Ama bilgisayarda bu sorunu yaşıyorum.

Şu an için sorunu yeteri kadar güç sağlanamaması olarak düşünüyorum. Geçen yıl laptobumun anakartında bir problem oluşmuştu. Bilgisayarcıya götürüp tamir ettirmiştim. Sizce ne yapmalıyım?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Soğutucu veya mouse ikilisinden birini çıkarıp klavyeyi takınca sorun düzeliyor mu?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Soğutucu veya mouse ikilisinden birini çıkarıp klavyeyi takınca sorun düzeliyor mu?
Denedim ama sorun yine çözülmedi. Klavyeyi bilgisayara taktığımda bilgisayar klavyeyi algılıyor. Çünkü klavyeyi taktığımda Windows'un bildirim sesi geliyor. Ama yine de sorun devam ediyor.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Adaptör değiştirdin mi hiç?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Adaptör değiştirdin mi hiç?
Evet değiştirmiştim. Ama şu an pili de takılı.

Sorunu biraz daha açayım. Bazen klavye çalışıyor. Fakat çok yavaş tepki veriyor ve bir süre sonra çalışmamaya başlıyor. Bence donanımsal bir sıkıntı var.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Evet değiştirmiştim. Ama şu an pili de takılı.

Sorunu biraz daha açayım. Bazen klavye çalışıyor. Fakat çok yavaş tepki veriyor ve bir süre sonra çalışmamaya başlıyor. Bence donanımsal bir sıkıntı var.
Değiştirmişssin işte. Yüksek ihtimal aldığın adaptör eski adaptörün gücünü veremiyor. İstediği kadar pil olsun.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Değiştirmişssin işte. Yüksek ihtimal aldığın adaptör eski adaptörün gücünü veremiyor. İstediği kadar pil olsun.
Ama bu kullandığım adaptörü yaklaşık 1,5 seneden beri kullanıyorum. Sorunun adaptör kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Umarım anakarttan kaynaklanan bir sorun değildir.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Sorunun donanımsal olduğundan eminim. Biraz önce klavyeyi yine takmayı denediğimde fare çalışmıyordu. :D
Büyük ihtimalle yeterli güç sağlanamıyordur.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
notebook soğutucuyu şarj cihazına tak imhotep de öyle kullanıyor.