LAN'dan, Network'ten anlayanlar baksın lütfen.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar merhaba, benim birkaç sorum var. Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.

Command & Conquer 3 : Kane's Wrath oyununu biliyorsunuz, arkadaşla bu oyunu internetimiz yokken bilgisayarlarımızı aynı modeme bağlayıp oynamaya çalıştığımız zaman oluşmuştu bu sorular kafamda. Bu arada lütfen Hamachi'yle ilgili şeyler söylemeyin, internet varken oynayabiliyoruz zaten, Hamachi'yle ilgili bir sorunumuz yok.

1) İki veya daha fazla bilgisayarı aynı modeme bağlayarak aralarında bir LAN bağlantısı kurmak mümkün mü? Mümkünse nasıl?

2) İki bilgisayarı bir ethernet kablosuyla birbirine bağlayarak bir LAN bağlantısı kurulabilir mi? Evetse nasıl?

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
iki bilgisayarı aynı modeme bağladığın anda zaten lan (local area network) kurulmuş demektir. ancak işletim sistemi ve kullandığın antivirus programı bilgisayarların birbirini görmesini engelleyebilir.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Cross bağlantısını google amcaya sor ya da en yakın bilgisayar parça satışcısından cross kablo al . Sonrada bağlantı için gerekli ayarları yap sorunsuz bağlan.Modem konusuda cogu modemler usb ve eth. bağlantısı vardır. Birini usb ile bağla birine eth. kablosu ile öylede olur. İnt. bağlantısı ile yapmak istiyorsan hamachi :)
Kolay gelsin.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
iki bilgisayarı aynı modeme bağladığın anda zaten lan (local area network) kurulmuş demektir. ancak işletim sistemi ve kullandığın antivirus programı bilgisayarların birbirini görmesini engelleyebilir.

Evet ben de böyle düşünüyordum fakat oyunu LAN'dan oynamaya çalıştığımızda birbirimizi göremiyoruz. Antivirüsler kapalıyken deniyoruz zaten. İkimizin de işletim sistemi Windows Vista.

Aynı oyunu bizim buradaki internet kafede antivirüs falan kapamadan deniyoruz, oluyor.

Edit : Bu arada birimiz modeme ethernet kablosuyla diğerimiz Wireless ile bağlanıyor.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Daha önce açılan benzer konuya verdiğim cevap:

1. bilgisayarda ağ bağlantısını şu şekilde yapacaksın

İP ADRESİ: 192.168.1.1
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi : 192.168.1.2

2. Bilgisayarda ayarları şu şekilde yapacaksın

İP ADRESİ: 192.168.1.2
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi : 192.168.1.1

Bizzat denedim arada modem yoktu direk ethernet kablosu ile bağladım.

Kısa bir not: DNS kısmını boş bırakacaksın.

Bu olay defalarce denenmiştir HERHANGİ bir sorun çıkmamaktadır. Herşey doğru uygulandığında.

winVista <----> winXp arasında bile sorunsuz çalışıyor.

ayrıca konuya cevap veren diğer arkadaşlarında yorumlarını incelemende fayda var.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Edit : PlainLogic'in üstteki mesajında bahsettiği ayarları Denetim Masası\Ağ ve Paylaşım Merkezi'den yapacaksınız. Resmi inceleyin lütfen. --> http://img694.imageshack.us/img694/2971/20100102230320.jpg

Cross bağlantısını google amcaya sor ya da en yakın bilgisayar parça satışcısından cross kablo al . Sonrada bağlantı için gerekli ayarları yap sorunsuz bağlan.Modem konusuda cogu modemler usb ve eth. bağlantısı vardır. Birini usb ile bağla birine eth. kablosu ile öylede olur. İnt. bağlantısı ile yapmak istiyorsan hamachi :)
Kolay gelsin.

Cross bağlantısı nedir bilmiyorum, pek de anlamadım ama gugıla bir sorup öğrenirim. Cross kablosunu da hallederiz, eğer modeme bağlanarak halledemezsem öyle deneyeceğim.

Benim arkadaş ethernet kablosuyla ben ise Wireless'la bağlanıyorum modeme, o sorun olur mu?

---------- saat 22:56 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:51 eklenmişti ----------

Daha önce açılan benzer konuya verdiğim cevap:

Bu olay defalarce denenmiştir HERHANGİ bir sorun çıkmamaktadır. Herşey doğru uygulandığında.

winVista <----> winXp arasında bile sorunsuz çalışıyor.

ayrıca konuya cevap veren diğer arkadaşlarında yorumlarını incelemende fayda var.

Dostum, bu söylediğin ayarları Vista'da "Internet Protokolü Sürüm 4"ten mi (TCP/IPv4) yapacaksın yoksa altıdan (TCP/IPv6) mı?

Sanırım dörtten yapacaksın, biraz kurcaladım. En kısa zamanda deneyip sonucunu yazacağım, umarım dediğin gibi olur, çok teşekkürler.

Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum, en kısa zamanda deneyimlerimi paylaşacağım. ;)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Cross bağlantısı nedir bilmiyorum, pek de anlamadım ama gugıla bir sorup öğrenirim. Cross kablosunu da hallederiz, eğer modeme bağlanarak halledemezsem öyle deneyeceğim.

Benim arkadaş ethernet kablosuyla ben ise Wireless'la bağlanıyorum modeme, o sorun olur mu?

Cross cable (cross kablo) diye geçer, ethernet kablosundan farkı içindeki kablo sıralamasının farklı olmasıdır. Bir bilgisayarcıya gidip isteyebilirsin veya internetten araştırıp kendin evde de yapabilirsin ama RJ-45 ucu ve bunu sıkıştıracak alete sahip olman lazım. Yine bilgisayarcılarda bulabilirsin. Kendin evde yapabilirsin, ben yapmıştım, zor değil. En zor kısmı kabloları sıyırmak ve aynı boyuta getirmek. Bir de RJ-45'i iyi sıkıştırmak.

Sorduğun soru ile ilgili olarak, sorun olacağını sanmıyorum. IP'ler ayarlandığında birbirinizi görebiliyor olmanız lazım.

---------- saat 23:01 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:00 eklenmişti ----------

Dostum, bu söylediğin ayarları Vista'da "Internet Protokolü Sürüm 4"ten mi (TCP/IPv4) yapacaksın yoksa altıdan (TCP/IPv6) mı?

Sanırım dörtten yapacaksın, biraz kurcaladım. En kısa zamanda deneyip sonucunu yazacağım, umarım dediğin gibi olur, çok teşekkürler.

Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum, en kısa zamanda deneyimlerimi paylaşacağım. ;)

4'ten yapacaksın.