Laikler iyice uçmuş!

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Dün öğrendiklerim karşısında dehşet içinde kaldım. Genç bir arkadaş, kalburüstü üniversitelerde okuyan "laik" öğrencilerin, aralarında tartışırken, "agnostisizmi", laiklik karşıtı bir muhafazakârlık olarak yorumladıklarını söyledi.
Tuhaf bir cümle oldu.
Açmaya çalışayım:
Agnostisizm kabaca Tanrı konusunda "bilinemezcilik" anlamına geliyor.
Yani agnostik kişi, "Tanrı var mı, yok mu" sorusuna "Bilmiyorum... Elimdeki veriler bu konuda karar vermeme yetmiyor" cevabını veriyor.
Kendilerini "Kemalist, laik, ulusalcı" olarak tanımlayan öğrenciler, işte bu "kararsızlığa" dahi tahammül edemiyormuş.
Onlara göre, eğer laiksen, ille de "Tanrıtanımaz" olacaksın; "Tanrı yoktur" diyeceksin.

Bizim bu konuyu konuştuğumuzu duyan bir başka kadın arkadaş kendi örneğini verdi:
"O da bir şey mi? Benim çevremdeki bazı laikler, evlenmeye dahi karşı çıkıyor?" Nasıl yani? Yok artık!
Efendim, binlerce yıllık bir kurum olan evlilik, muhafazakârlığın işareti olmuş.
"Evlenmek istiyorsan, muhafazakârsın!" Ee, ne yapacağız? "Birlikte yaşayacaksın."
Tartıştıkları şeye bakın! Çok acayip, değil mi? Saçmalamayı, fikir üretmek sanıyorlar.

EMRE AKÖZ - SABAH

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Emre Aköz iyice uçmuş! :lol:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bu hastalıklı beyinlerin kanser olmuş fikirlerin kılıcını sallayan kitlenin bir devlet bir millet yönetmeye çalıştığını düşünebiliyormusunuz ?

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Emre Aköz kafayı yemiş.Daha Laikliğin anlamını bilmiyor yada ona bu cümleleri aktaran laik geçinen ancak laik olmayan biri.Şu kadarını söyliyeyim:Ben de laikim Atatürkçüyüm,demokrasiden yanayım ve ve Elhamdülillah Müslümanım.Bilmem anlatabildim mi?

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
şimdi bu konuya nasıl yorum yapasınki

aptalsan saçmalarsın

Overlord

Asistan
Reaksiyon puanı
9
kavramlardan bihaber bir şekilde kavram kargaşası yaratmak ve tribünleri coşturan amigo misali bir tarzla köşe yazarlığı yapmak cidden büyük yetenek ister.
Anayasayla kabul edilmiş ve niteliği belirlenmiş bir sistemi kişilere ya da belirli zümrelere yakıştırmak olsa olsa cehaletin vesikasıdır. Muhafazakar, demokrat, liberal veya sosyalist olunabilir ama Laik olunmaz. Laiklik devlete mahsustur, klasik tanımıyla "din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır"

Üstteki cühela bozuntusu da aklı sıra onun bunun ağzından duyduklarıyla dedikodu tellalığı yaparak görevini icra ediyor. Saçmalamayı köşe yazarlığı hatta gazetecilik zannediyor.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
dogru ıse durum vahım..

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Saçmalık. İyi güldüm haa :D Gazeteye bak, yazıya bak hizaya gel.

Sizin yaptığınız ne şimdi o zaman :D

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Saçmalamayı, fikir üretmek sanıyorlar. bu lafin üstüne baska ne denirki

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
o bahsi geçen laikler inşallah "muhafazakârlar nefes alıyor biz onlar gibi olmayalım nefesimi tutalım" deyip geberir giderler de yeni nesili giderek kendilerine benzetemezler

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yazarı doğru anlamaya çalışın. Yazar “laiklik ateizmdir" demiyor. Ya da “laiklik ‘evliliğe’ karşı çıkmak ama ‘birlikte yaşamayı’ savunmaktır” demiyor.

Yazarın söylemeye çalıştığı şey; Kemalist ya da kendini laik ilan eden bazı çevrelerin vardığı yeni yaşam biçimiyle ilgilidir. Burada dikkat çeken şey bazı laik ve Kemalist kişilerin agnostizm’i bile muhafazakâr bir kavram olarak kabul etmesi, yine ‘evlilik’ gibi kutsal bir değere karşı çıkarak ‘birlikte yaşamayı’ savunmasıdır.

Yoksa yazar “laiklik agnostizm’e bile karşı çıkmak ve ateizmi savunmaktır”, ya da “evliliğe karşı çıkmak, bunun yerine birlikte yaşamayı savunmaktır” demiyor. Kendini laik ve Kemalist ilan eden bazı çevrelerin söylemelerini, yeni yaşam biçimini eleştiriyor.

Bu yüzden “hem laik’im hem Müslüman’ın” savunmasını yapmanıza gerek yok.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
eğer laiklik buysa ben agnostik akımını yeğlerim, çünkü agnostisizim tanrı belkide vardır bilemessin diyor tabi ağer gelen kitaplara ve peygamberlere bidad dersen, ancak tanrı mı ne tanrısı vur patlasın çal oyanasın ne evliliği neden ki, ölümden sonra hayatmı yok öyle şey dersen dersen bu cahiliye devrinin takipçiliği yani ataizm akımıdır, laikliği daha kimse gediğine oturtamadı yada en başından safı belli.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
yazar saçmalayayımda , laiklere laf atayımda nasıl olursa olsun mantığında. Saçma sapan bir yazı.. okuduğuma pişman oldum..

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Evlilik konusunda takıntıları olan evlenince esaret altında olacaklarını sanan bazı insanlar tanıyorum ve adeta kendilerini üstün ırk gibi görüyorlar ..

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Alakaya maydonoz gibi. Hatta şaka gibi.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bu adamı kaale almayan ve dalga geçen arkadaşlar, teşşekkür ederim. Saçma sapan ve cehalet dolu bir yazı...

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Yakında eşcinsel ilişkide çağdaşlık göstergesi sayılacak

Gidiş oraya

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
kavramlardan bihaber bir şekilde kavram kargaşası yaratmak ve tribünleri coşturan amigo misali bir tarzla köşe yazarlığı yapmak cidden büyük yetenek ister.
Anayasayla kabul edilmiş ve niteliği belirlenmiş bir sistemi kişilere ya da belirli zümrelere yakıştırmak olsa olsa cehaletin vesikasıdır. Muhafazakar, demokrat, liberal veya sosyalist olunabilir ama Laik olunmaz. Laiklik devlete mahsustur, klasik tanımıyla "din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır"

Üstteki cühela bozuntusu da aklı sıra onun bunun ağzından duyduklarıyla dedikodu tellalığı yaparak görevini icra ediyor. Saçmalamayı köşe yazarlığı hatta gazetecilik zannediyor.

wyy bee konuyla bi alakam yok ama senin yorumun çok güzel dehşete düştüm cümlelerin standartların üzerinde böyle düzgün konuşmayı nerden öğrendin:) muhteşem cümlelerin var:clap::flowers:

deepnees

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
yuh diyorum artık. kim bu pravakatör. uydurma ve birilerinin emriyle yazıdırıldığı açık. lanet olsun bunun gibilere.

mcox

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Atatürk Diyor Ki: "İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?"

Senin gibi provakatorlara karnımız tok..Bu tarz saçma sapan gazete yazarlarının çevresindeki iki üç kişinin sözüne bakarak iş yapılmaz..Ben de laik bir insanım ve evliliğe de karşı değilim..Bu tarz iki üç çapulcunun söyledikleriyle laiklik eleştirilmez..kendinize gelin ilk önce geri kafalı zihniyetinizi provakator zihniyetinizi sorgulayın utanmazlar

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Yazarın söylemeye çalıştığı şey; Kemalist ya da kendini laik ilan eden bazı çevrelerin vardığı yeni yaşam biçimiyle ilgilidir'''

Bu kendini laik ilan edenlerin soyunu bir araştırın çoğu dönme...damarlarınde Türk kanı bile yok
asıl cahil kendileridir farkına bile varamazlar...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bu söz kime ait bilen varmi dini ve namusu olan zenginlesemez

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Emre Aköz iyice uçmuş! :lol:

Konuyu iyice okuduğunuza emin misiniz ?

Emre Aköz kafayı yemiş.Daha Laikliğin anlamını bilmiyor yada ona bu cümleleri aktaran laik geçinen ancak laik olmayan biri.Şu kadarını söyliyeyim:Ben de laikim Atatürkçüyüm,demokrasiden yanayım ve ve Elhamdülillah Müslümanım.Bilmem anlatabildim mi?

Konuyu iyice okuduğunuza emin misiniz ?

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mod lara sesleniyorum yorumların yarısını okursanız bu konunun beğenilen değil beğenilmeyen köşe yazıları kategorisine uyduğunu görebilirsiniz.Konuyu açan arkadaşa lafım yok ama onayı veren mod hangi konunun beğenilip beğenilmediğini neye göre değerlendiriyor çok merak ettim açıkçası.Şimdi bende aynı konuyu beğenilmeyen köşe yazıları diye bir başlık içinde açsam acaba tavrı ne olur?

O zaman bende benim beğenmediğim ama başkasının beğendiği bir konuyu hiç değiştirmeden beğenilmeyen köşe yazıları diye acabilirim teşekkürler yanıt için.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Mod lara sesleniyorum yorumların yarısını okursanız bu konunun beğenilen değil beğenilmeyen köşe yazıları kategorisine uyduğunu görebilirsiniz.Konuyu açan arkadaşa lafım yok ama onayı veren mod hangi konunun beğenilip beğenilmediğini neye göre değerlendiriyor çok merak ettim açıkçası.Şimdi bende aynı konuyu beğenilmeyen köşe yazıları diye bir başlık içinde açsam acaba tavrı ne olur?

Beğenilen'den kasıt kişinin kendi beğendiği. Yoksa herkesin beğendiği yazıyı kime göre neye göre belirleyeceğiz. Sizinde beğendiğiniz köşe yazıları varsa bu bölümde konu açabilirsiniz.