163-Ebu Zer (Radiyallahu Anh) söyle buyurmustur:
"Dostum (Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem) bana yedi sey emretti:
1-Fakirleri sevmemi ve onlara yakin olmami bana emretti.
2-Bana kendimden üste olana bakmayip kendimden asagi olana bakmami emretti.
3-Yine bana sirt cevrilse de,(akrabam beni arayip sormasa da) rahmi vasletmem (yakinlarimla ilgilenmem)i emretti..
4-Ayrica bana kimseden bir sey istemememi emretti.
5-Ve yine bana aci da olsa dogruyu söylememi emretti.
6-Bana Allah (yolun) da hic bir tenkitcinin tenkidinden korkmamami da emretti.
7- Bir de bana La havle vela guvvete illa billah sözünü cok söyle cünkü onlar ( bu kelimeler) arsin altindaki bir hazinedendir." diye emretti.
(Ahmet ibni Hanbel,Müsned,No:21472,8/94)
Ruhul Furkan 7 cild sayfa 215,216.
din ve dünyâ zararlarından kurtulmak için,
hergün beşyüz kerre (Lâ havle velâ kuvvete illâ billah) okurdu. Buna (Kelime-i temcîd) denir.
Okumağa başlarken ve okudukdan sonra da yüzer kerre (Salevât) okurdu.
Hadîs-i şerîfde, (Allahü teâlânın bir ni’met vermesini ve bunun devâmlı olmasını isteyen, Lâ havle velâ kuvvete illâ billah çok okusun!) buyuruldu.
(Sahîhayn)daki hadîs-i şerîfde, (Bu, Cennet hazînelerinden bir hazînedir!) buyuruldu.
Bir hadîs-i şerîfde de, (Lâ havle velâ kuvvete okumak, doksandokuz derde devâdır. Bunların en hafîfi, hemmdir) buyuruldu.
Hemm, gam, hüzn, sıkıntı demekdir.
2-Bana kendimden üste olana bakmayip kendimden asagi olana bakmami emretti.
3-Yine bana sirt cevrilse de,(akrabam beni arayip sormasa da) rahmi vasletmem (yakinlarimla ilgilenmem)i emretti..
4-Ayrica bana kimseden bir sey istemememi emretti.
5-Ve yine bana aci da olsa dogruyu söylememi emretti.
6-Bana Allah (yolun) da hic bir tenkitcinin tenkidinden korkmamami da emretti.
7- Bir de bana La havle vela guvvete illa billah sözünü cok söyle cünkü onlar ( bu kelimeler) arsin altindaki bir hazinedendir." diye emretti.
(Ahmet ibni Hanbel,Müsned,No:21472,8/94)
Ruhul Furkan 7 cild sayfa 215,216.
din ve dünyâ zararlarından kurtulmak için,
hergün beşyüz kerre (Lâ havle velâ kuvvete illâ billah) okurdu. Buna (Kelime-i temcîd) denir.
Okumağa başlarken ve okudukdan sonra da yüzer kerre (Salevât) okurdu.
Hadîs-i şerîfde, (Allahü teâlânın bir ni’met vermesini ve bunun devâmlı olmasını isteyen, Lâ havle velâ kuvvete illâ billah çok okusun!) buyuruldu.
(Sahîhayn)daki hadîs-i şerîfde, (Bu, Cennet hazînelerinden bir hazînedir!) buyuruldu.
Bir hadîs-i şerîfde de, (Lâ havle velâ kuvvete okumak, doksandokuz derde devâdır. Bunların en hafîfi, hemmdir) buyuruldu.
Hemm, gam, hüzn, sıkıntı demekdir.