Kurtlar Vadisi'ni İzleyenler Bu Sahne Hakkında Bilgi Verir misiniz?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Kurtlar Vadisi'nin çok uzun zamandır Fox Tv'ye geçtiğinden beri izlemiyorum.

Bugün FacebooK'ta bir video paylaşılmış. Bu vesileyle bu sahneyi gördüm.

Bu sahnede ne anlatılmış merak ediyorum bilgi verebilecek bir arkadaş var mı?

Polat Alemdar eski bir kitap açıyor.

Açtığı kitapta sayfayı çevirince 12 yıldız 3 Ok'lu Adige (Çerkes) Bayrağı ekrana yansıyor.

Tesadüf bir benzerlik olarak açıklanamayacak bir durum bu.

Çerkes Bayrağının o kitapta işi ne?

Kitap ne kitabı?

Adige Bayrağı'nın Orijinali

bayrak.gif

adigebayrakb.gif

Dizideki Sahne

969980_10151643658394571_513001199_n.jpg

[video=youtube;g4GL1560CW4]http://www.youtube.com/watch?v=g4GL1560CW4&feature[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ne fox tv si arkadaşım atv de yayınlanıyor dizi. Ekran görüntüsüne de mi bakmadın kanal adı için? Bu arada tamamını izlemedim onun için yorum yapmayacağım.

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, konu hakkında bilgim yok fakat ihtiyarlar heyeti farklı Türk boylarından gelen seçilmiş soylardan falan bahsediyordu.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Fox yanılıyor olabilirm TNT de olabilir her neyse çok uzun zamandır izlemiyorum. Şu an ATV'de yayınlandığının farkındayım ben, diziyi izlemeyi bıraktığım dönemden bahsediyorum.

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Fox'a geçmedi, Atv'de devam ediyor. Gerçi sezon finali yaptı, başka kanala geçebilir dakat ama Fox'a geçeceğini sanmam.
Bu sahne sanırım soy kitabının gösterildiği sahne.
İhtiyarlar heyetinin mensup oldukları soylar bu kitapta yer alıyor.

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] Açtığı kitap ihtiyar heyetine 2000 yıldır hizmetkar ve üye yetiştiren soyların bilgilerinin bulunduğu bi kitap yani adı "Soy Kitabı", bu soylar için dizide sadece Türk soyları değil, Kürt, Çerkes, Arnavut vb. soylarında olduğu söylendi. İçinde Adige Bayrağının bulunma sebebide budur büyük ihtimalle. Kısaca ve özetle budur :)

Reaksiyon puanı
10,315
kıymetli [MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] hocam, evvelen kv pusu fox tv'de değil, atv kanalında yayınlanmaktadır.

dizide olayların gelişi ve akışını takip ettiğinizde sadece adige'ler değil, Türkiye toprağında yaşamış ve bu ülkeye sadakatle hizmet etmiş sair kavimlerin de isminden bahsedilmektedir. şöyle,

devletin bekası için, işleyişini tanzim etmekte olan heyet üyeleri deşifre olup kendilerini tamamen -polat da dahil- imha ettirdikten sonra vazifeyi devralacak olan muhafız üyeler'in milliyeti bahsinde geçen bir sahneydi bu yanılmıyorsam. soy kütüğü defterini açan polat vazifeyi heyetin imhasından sonra devralacak muhafızlara ilettikten sonra kendisini de infaz ettiriyor ve sahne bu şekilde noktalanıyor zaten.

siz adige misiniz yoksam?! :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar öncelikle bilgiler için teşekkürler.

Bir düzeltme ihtiyacı hissettim. Tamam diz Fox'ta yayınlanmıyor.

Ben TNT ile FOX'u karıştırdım.

Bir ara Dizi TNT'ye geçmişti, ben o dönemden bu yana diziyi izlemiyorum, o yüzden dizideki gelişmeler hakkında bir malumatım yok.

Evet ben bir Adige'yim.

Bu konuyu açma ihtiyacını şundan dolayı hissettim.

Geçmişte Pana Film çok dikkatsiz bir hareket ile dizideki bir figüran oyuncunun kafasındaki berede Semerkand Grubunun logosunu bulundurmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam o figüran dizide teröristleri canlandırıyordu.

Semerkand Grubu ve o grubu sevenlerin yoğun tepkisini alan dizi 2 hafta üst üste özür dilemek zorunda kalmıştı.

Şimdi yine dikkatsizlik, ya da başka bir nedenle Çerkes Bayrağı dizide yanlışlıkla yine karanlık güçleri, teröristleri, yani algı olarak kötü tarafı sembolize etmek için kullanılmış olabilir mi bunu merak ettim.

Eğer bahsettiğiniz gibi geçmişten bu yana Türkler dışında da, devlet sistemine hizmet eden Kürt, Çerkes, Arnavut ve diğer insanların soylarını sembolize etmek için kullanılmışsa buna bir şey diyemem.