Kurtlar Vadisi'ndeki ilginç Yavuz Sultan Selim sahnesi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Üçüncü köprüye ismi verilen Yavuz Sultan Selim, Kurtlar Vadisi'nin bir bölümünde bakın nasıl konu edilmişti?

35f_faf2d.jpg

Polat Alemdar, 3. Köprüye adı verilen Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'in türbesinde fatiha okumuştu.

O sahnede derin devletin temsilcisi ve Polat Alemdar arasındaki Yavuz diyaloğu dikkat çekiciydi..

Yavuz'un türbesindeki gizli buluşmada derin devletin temsilcisi "ben Ortadoğu'da ne zaman aşılmaz bir sorun olsa Yavuz'u hatırlarım, yüzünü Avrupa'ya dönmek isteyen bir padişah, fethetmek için gazi olmak için Avrupa'ya gitmesi gereken padişah ömrü boyunca Müslümanlarla harp etmiş.." diyordu.

Polat'ın "Ne için" sorusuna ise "birliği sağlamak için.." yanıtını veriyordu.

Polat Alemdar da Yavuz için: "Büyük bir risk almış, eminim biliyordur ki yaptıkları yüzünden müslümanların bir kısmı onu lanetle anarken bir kısmı da rahmetle anacaktır.." yorumunu yapıyor.

Asıl dikkat çeken sözler ise derin devletin temsilcisine aitti.

"Aynı dönemdeyiz, tarih bizi aynı soruyla imtihan ediyor.. Birlik mi olacağız yoksa yok mu olacağız..'' diyordu...

[SDNTV]http://62.212.88.38/~videofare/video/6b1_316b1.mp4[/SDNTV]
Medyafaresi

61trabzon61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
heyet başkanını kim seslendirdiyse çok etkileyici bir ses tonu vardı.

bu sahneyi diziyi izlerken ilk denk geldiğimde beni çok etkilemişti..

Mekanı Cennet olsun..Geçmişe dönüp baktığımızda beni titreten heyecanlandıran yegane büyüklerimizden biriydi.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kendi sesini kullanıyordu abimiz.

Cahit Şaher

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
diziye en cok yakışan adamdı ama öldü gitti yav :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Cahit Şaher'in seslendirmesini en çok haber programlarında seviyorum.. Seviyeli bi haber programı yapılsada o seslendirse keşke ve zevkle izlesek.. Ama Arena değil Arena'nın neye ve kime hizmet ettiği ortada..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bide Medyafaresi bu haberi biraz maksat haber olsun diye yapmış..:D Konuyu köprüye dayamışlar..:D

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selim bence en büyük hatayı halifeliği alarak Allah'a karşı yapmıştır.Öldürdüğü onca müslümanda cabasıdır.Birde bu kurtlar vadisini bu kadar ciddiye almayın,arena diyorsunuz da kurtlar vadisinin neye ve kime hizmet ettiğide ortadadır,hele ki bu kadar ciddiye alan bir toplum varken!
Yavuz hatalarıyla doğrularıyla bu toprakların yetiştirdiği bir liderdir.Önemli olan hatalardan ders çıkartmaktır benim açımdan.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadasim birak da kendine Yanlis yapanlara Allah karar versin. Bizim haddimize degil buna karar vermek.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
[MENTION=296752]hidoriumen[/MENTION] o dönemde yasamissin gibi konusma... atalarini kotuleyen tek millet de Türk milleti olmustur... almanlar hitleri ingilizler Churchill i sonuna kadar haksiz olmalarina rağmen savunurken biz daha gurur duydugumuz tarihimizi savunamiyoruz... yavuz sultan selim ve nice padisahlar hakkında evliya olduklari soylenir... Islama bu kadar hizmet etmiş padisahlari yargilamak sana mi düştü?kendi dininden olmayanlara bile kol kanat geren bir Osmanlı vardi... simdi sen mi yargiliyorsun 600 yillik koskoca devleti ve padisahlari... gurur duyulcak tarihimizi elestirmen yazik sana baska birsey demiyorum

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Mesaja bak; tam da Yavuz'un öldürdüğü müslümanların ülkesinde bir başka Yavuz katliam yapmak için sağda solda gayri müslimlerden yardım dilendiği sırada bu ismi köprüye vermek.. :)

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@hidoriumen o dönemde yasamissin gibi konusma... atalarini kotuleyen tek millet de Türk milleti olmustur... almanlar hitleri ingilizler Churchill i sonuna kadar haksiz olmalarina rağmen savunurken biz daha gurur duydugumuz tarihimizi savunamiyoruz... yavuz sultan selim ve nice padisahlar hakkında evliya olduklari soylenir... Islama bu kadar hizmet etmiş padisahlari yargilamak sana mi düştü?kendi dininden olmayanlara bile kol kanat geren bir Osmanlı vardi... simdi sen mi yargiliyorsun 600 yillik koskoca devleti ve padisahlari... gurur duyulcak tarihimizi elestirmen yazik sana baska birsey demiyorum
Yahu biraz tutarlı ol bari,bana o dönemde mi yaşadın diye soruyosun sonrada başlıyosun o dönemde yapılanları anlatmağa...
Hangi alman,ingiliz eleştirmiyormuş...Bırakın bu safsataları,geçmişi iyi analiz etmezsen çok büyük yanılgı ve hezeyan içinde kalırsın.
Birde padişahlar evliya oldular,pehpeh peh...Pes diyorum başka birşey demiyorum.Onca insanı öldürten,kendi kanından olanları sırf taht için kestirten biri evliya olabilir mi?Bu anlayışta bir kere sakatlık var.Müslümanlık örnek üzerine yayılan bir dindir ve zorlama yoktur.Sen mutluluğu ve huzuru yaşarsın,insanlar bu mutluluğu yakalamak üzere senin seçtiğin yaşam biçimini benimserler...Nerde huzur,adam asmış kesmiş...Bırakın bu padişah dalkavukluğunuda birazda halka bakın artık.Para değil huzuru getiren,şanda değil...Bırakın at gözlükleriyle hayata bakmayı,benim atam dedem padişah değildi,o liderdi ama o değildi!Yaşayan halktır benim atam,ben onlara bakarım.Lider liderliğini yapıp sınırlarını koruduğu topraklarda halkını mutluluk ,huzur ve güven içerisinde yaşatmıyorsa o zalimdir.Yoksa devlet ne için var ki?Siz devleti ne zannediyorsunuz ki?Biraz okuyun,insanlık tarihinide devlet nereden gelmiş öğrenin rica ediyorum...Bu kafa işte bizi bugünlere getirdi,sadece biz değil tüm dünya insanları...