Kurban kültürümüz bu mudur ?

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Helal kesim olunca et kurban kesmiş mi olunuyor ?
Kurbandan kasıt et yemek değil o kurban kesme işlemini gerçekleştirmek, paylaşmak... Bunlar gidiyor kutuda et alıp geliyor. Bunu yapasıya Türk Kızılayı'na versinler kurbanlarını. Bu reklamı izlerken yok artık dedim.

muzlu süt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Kurban kesemeyen durumları el vermeyen insanlar için güzel bir şey. Paylaşmak isterse paketle verir. :)

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Kurban kesemeyen durumları el vermeyen insanlar için güzel bir şey. Paylaşmak isterse paketle verir. :)
Bin küsür liraya migrostan kurban eti alabiliyorlar. 700 liraya küçükbaş alamıyorlar? Bu ameriganın oyunu.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Şu içki ve domuz ürünleri satan migros mu? Hem de helal kesim. Çok güldüm gerçekten durumu yoksa zaten kesmesine gerek yok Allah durumu olanın kesmesini istemiş ha kurban kesecek durumu varsa ve kendi uğraşmak istemiyorsa birçok işini iyi yapan kurum var birine bağış yapıp vekaleten kesilmesini sağlayabilir bunlar işin başka yönündeler buna uyan insanda varsa cahilliktendir ancak...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
çok yanlış anlamışsın usulüne uygun kesip kutulu teslim ediyor migros içkisatışında sorun yok domuz ürünleri gayri müslimlere satıyor her mağzasında yok konu sadece karalamak için o adamların işi insanlara hayatı kolaylaştırmak gerçek kurbanlık İslami usulle kesiliyor.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
çok yanlış anlamışsın usulüne uygun kesip kutulu teslim ediyor migros içkisatışında sorun yok domuz ürünleri gayri müslimlere satıyor her mağzasında yok konu sadece karalamak için o adamların işi insanlara hayatı kolaylaştırmak gerçek kurbanlık İslami usulle kesiliyor.
Ben konuyu Migrosu karalamak için açmadım. Tv'de gördüm garipsedim.Zaten gerektiğinde Migrostan alışverişte yapıyorum ama burada mesele adam gidip kıyma ver kavurmalık ver diyor 15 -20 kilo eti eve götürüyor kurban kesmiş oluyor. Bana garip geldi. Tabi tamamen şehirde yaşayan insan için uygun olabilir ben orasını bilemem. Biz mesela gider kurbanımızı köyde keseriz.
Sonuç olarak zaten Migrosun sahipleri bizim dinimizi kültürümüzü çok önemseyen insanlar olmadıkları için kurban ibadetini orada gerçekleştirmeyi doğru bulmuyorum.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bu marketçilerin işi kolaylık sağlamak hocasıyla uzman kasapları ile hijyenik ortamda ortada dolaşan çoluk çocuk olmadan ter temiz kesip kutulu teslim ediyorlar Koç ailesi değil Migros mağaznın personeli Müslüman kabaca kasabın Müslüman olması önemli ki.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Helal kesim olunca et kurban kesmiş mi olunuyor ?
Kurbandan kasıt et yemek değil o kurban kesme işlemini gerçekleştirmek, paylaşmak... Bunlar gidiyor kutuda et alıp geliyor. Bunu yapasıya Türk Kızılayı'na versinler kurbanlarını. Bu reklamı izlerken yok artık dedim.

Kurban ibadetinin makbul olma şartları bellidir ve kesindir.
Ya tek başına bir hayvan kesersin küçük veya büyük baş ya da 7 hisseye kadar büyük başa girersin.

Allah Rasülü Hz. Muhammed S.a.v in tatbik ettiği, kendisini izleyen sahabenin uyguladığı, Alimlerin bize
lere aktardığı budur.

Hiç bir sekilde vekealet vermeden
kilo ile kurban ibadetini yerine geldiği ni düşünmesin ,kurban kesmemiştir.

"Niyet,amaç paylaşmak ,fakire gidecek ettir nasıl olsa "demek dini sululaştirmaktir. Bu vakitten sonra sen islama uyacaksin, İslam sana değil.
Nasıl ki bir ölü pixel için 8 milyonu pixel i yok sayiyorsan koca tv panelinin bütünlüğü bozuldu diyorsan, kurbani da kuralina göre kes, Allah ibadetlerimizi kabul eylesin.

Zeus Antonius

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Üç hafta kadar önce akşam saat 20:00 sularında Migros'taydım. Bir çift geldi. 30'lu yaşlarındaydılar. Kadın tıpkı rahibeler gibi giyinmişti. Oğlanın elinde de Istanblue Vodka ve bir sürü enerji içeceği vardı. İkisinin de parmağında yüzük yoktu. Yani İslami Marketler içki satsa ne olur, satmasa ne olur! Müslümanlar Migros'a girip alıyorlar zaten.

Din min hikaye, milletin taktığı yok!

Bizlerin sinirlendiği nokta da bu zaten: Dini takmıyorsan, ben Müslümanım, ben şuyum, ben buyum diyerek niye mangalda kül bırakmıyorsun? Nedir bu riya?

Diğer taraftan bundan 14-15 sene önce Erdoğan zina yasası çıkardı. O yasa neden uygulanmıyor diye Erdoğan'a sormak lazım...

Son düzenleyen moderatör:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bu ülkede yıllardır bankalar GELENEKSEL bayram kredisi veriyor.

Kredi ne demek?
Faiz.

Faiz haramdır.

Bayram dini bir kavram.
Dini bir kavrama GELENEKSEL olarak dinin yasakladığı Faiz dahil edilebilir mi?

Çoktan dahil edildi bile...

—————

Kurban bir ibadettir.
Ne yazık ki bazıları bu olayı et seviyesine düşürdü.

Eğer senin kurbanda niyetin et ise zaten o Kurban ibadeti kabul olmuyor, ibadeti yerine getirmiş olmuyorsun.

—————

Bir de parayla vekaletle kurban meselesi var.
Zorunluluk şartları dışında ben karşıyım bu duruma.

Resmen parasını ver birileri senin ibadetinin sen görmeden yerine getirsinler.

Sen de parasını verdik kurtulduk de...

Bu ibadetin günlük hayattan çıkmasına neden oluyor...
—————

Gerçi artık çok geç.
Zihinler bu olayı çoktan kabul ettiler bile.

Göreceksiniz 10-20 yıl içinde kesilen kurban göremeyeceğiz.

Kurban kestiren de kalmayacak.

Çünkü önce ver bir derneğe parasını onlar kessinler kurbanı şeklinde hayatımızdan uzaklaştırılacak kurban.

Ardından hayatımızdan çıktığı için değeri de ortadan kalklacak ne gerek var demeye başlayacağız.

—————

Ne gerek var namaz kılmaya
Ne gerek var oruç tutmaya
Ne gerek var hacca gitmeye parayı Araplara kaptırmaya(!)
Ne gerek var zekat vermeye (Yıllar önce bir zenginimizin hesabına göre Türkiye’de zenginler zekat verseler kişi başı 20 bin tl düşüyor)

Hakkaten kelime-i şahadet getirmeyi ne anlama geldiğini bilerek, kalben hissederek becerebiliyor muyuz?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
tefecilik haram onda ki haraç haram bankalar tefeci değil faiz ne öğrenin devlet güvencesi ile oluyorişlemler İslami bankacılıkta da faiz var adını katkı payı yapmışlar.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
tefecilik haram onda ki haraç haram bankalar tefeci değil faiz ne öğrenin devlet güvencesi ile oluyorişlemler İslami bankacılıkta da faiz var adını katkı payı yapmışlar.
Hakkaten bazen çok gülünç şeyler yazıyorsun üstad, bankacılar tefeciliğin resmileşmiş, kurumsallaşmış halidir... Tamam bazı konularda bilgi sahibi olabilirsin ama dini konularda yeterli değilse insan bilmiyorum diyebilmeli veya susabilmeli.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bankalar tefeci değil esas zazarlı olanlar tefeciler.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459

Aynı şey değildir. Banka yatırılan mevudata her ay şu oran da faiz vereceğini " taahhüt" eder.
Katılım bankaların da 1-3-5 ay önce müşterilerine dağıttığı " kar-zarar" tablolarını, leasing,filo kiralama vb gösterir. Faiz in açikça ne olduğu bellidir, kar zarar ortaklığı ticaretin de ne olduğu bellidir. Oda faizdir demek " işkembeden sallamak, İslam Alimlerini takmıyorum demeye benzer. Faiz e kılıf bulanlar böyle kendini kandırır.