Kur'an Ziyafeti

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
2rwvxc6.jpg

Arkadaşlar mutlaka gitmeniz gereken bir organize ben malesef uzakta olduğum için gidemeyeceğim sizler eğer fırsatınız varsa kaçırmayın bu ziyafeti selam ve dua ile.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
keşke şunu Türkçe de okusalardı da ne dediğini anlasaydık
yok Arapça okunmasına karşı değilim ama Türkçe de okunmalı

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kur'an türkçe okunamaz, okunmamalıdırda. Sadece manası okunabilir, ki buna Kur'an okumak denmez sadece meailini okumak denebilir. Eğer anlamak isteniyorsa Kur'an dilinin değiştirmesi değil -yani herkesin kendi dilinden okuması değil-, bizim onun dilini yani arapçayı öğrenmemiz gerekir. Meailini okumak başkadır, kendisini okumak başkadır.Onun güzelliğide zaten oradadır.

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet anlayarak okumak hepsinden güzel ama bizim kitabımız anlamayanlara da manevi olarak hitap eden bir kitaptır. Sayısız örnekleri var Kur'an-ı Kerim (Ayrıca yukarıda kitabımızı "şunu" diye nitelendirmeseydiniz keşke. Eminim art niyetsiz bir davranıştır ama Kitabımızın hakkını verme açısından diyorum. Hakkını verme böyle olmaz bunu da biliyorum ama minik bir parçası.)dinlerken onun manevi havasından etkilenen insanlarla ilgili.
Bir de adım başı kırtasiyelerden bir meal alınabilir, okunabilir değil mi arkadaşım. Hele de şu çağda internet şu an olduğu gibi elinin altında, yeter ki anlamak iste sen. Bende mealin tamamını okuyan(önce arapçası sonra türkçesi ayet ayet) bir döküman var. rapide atayım istersen cüz cüz dinle ve bak ne derin manalar var.
Anlayacağın arkadaşım "anlamını bilmiyoruz" diye bişey yok. Bunu ilk önce kendi nefsime söylüyorum. Ayrıca eminim istersen Arapçayı da rahatça öğrenebilirsin. Hep yapmak istediğim şeydi, nasip olmadı ama içimde bi uktedir. Belki sen yaparsın benim yapamadığımı. İngilizcen çok iyi değil mi;) Demek ki yabancı dil konusunda iyisin. Şimdi sadece kulvar değiştirmek kalıyor;)

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1