Kullanıcı Adı ve Parola İsteyen Ortak Ağdaki Sorun

Encontador

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.

Başlıkta belirttiğim şekilde kullanıcı adı ve parola yönlendiricisi ile çalışan ortak alan ağ bağlantılarında yaşadığım bir sorun var, yardımcı olabileceğinizi umuyorum.

Öncelikle ağa bağlandığımda düzgün bir şekilde sayfaya yönlendiriliyorum ve istenen bilgileri girerek internete kavuşuyorum. Buraya kadar sorun yok. Opera, Chrome vs. düzgünce çalışıyor, internette gezinebiliyorum.

Ancak hiçbir Windows uygulaması (kendisi de bir internet tarayıcısı olan Edge uygulaması da buna dahil) internete bağlanmıyor. Bağlantı yokmuş gibi davranıyor.
Windows Store, Edge... Candy Crush bile... :)

Bunlara ek olarak Steam gibi uygulamalar da internet bağlantısını kesinlikle görmüyor.

Kısacası Chrome ve Opera dışında, bilgisayarım internetin varlığından bihaber.

Bu ağdan kaynaklı bir normallik midir? Yoksa bir sorun mudur? Yani bunun -bildiğim kadarı ile- Windows'un kendi tarayıcısı olan Edge uygulamasının bile interneti görmemesine kadar kısıtlanmış bir ağ olma ihtimali nedir?

Yoksa yapmam gereken basit bir ayar filan mı var?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Encontador

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginiz için teşekkür ederim.

Windows 10 Home (10.0) şeklinde gözüküyor. (Güncelleme sorduğumda da bilgisayarımın zaten güncel olduğunu söylüyor.)

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
İlginiz için teşekkür ederim.

Windows 10 Home (10.0) şeklinde gözüküyor. (Güncelleme sorduğumda da bilgisayarımın zaten güncel olduğunu söylüyor.)
Güncellemeleri Windows Updateden mi kontrol ettiniz? Realtek Ethernet Driver yüklü değil ise yükleyin. ;)

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,926
Merhaba.

Başlıkta belirttiğim şekilde kullanıcı adı ve parola yönlendiricisi ile çalışan ortak alan ağ bağlantılarında yaşadığım bir sorun var, yardımcı olabileceğinizi umuyorum.

Öncelikle ağa bağlandığımda düzgün bir şekilde sayfaya yönlendiriliyorum ve istenen bilgileri girerek internete kavuşuyorum. Buraya kadar sorun yok. Opera, Chrome vs. düzgünce çalışıyor, internette gezinebiliyorum.

Ancak hiçbir Windows uygulaması (kendisi de bir internet tarayıcısı olan Edge uygulaması da buna dahil) internete bağlanmıyor. Bağlantı yokmuş gibi davranıyor.
Windows Store, Edge... Candy Crush bile... :)

Bunlara ek olarak Steam gibi uygulamalar da internet bağlantısını kesinlikle görmüyor.

Kısacası Chrome ve Opera dışında, bilgisayarım internetin varlığından bihaber.

Bu ağdan kaynaklı bir normallik midir? Yoksa bir sorun mudur? Yani bunun -bildiğim kadarı ile- Windows'un kendi tarayıcısı olan Edge uygulamasının bile interneti görmemesine kadar kısıtlanmış bir ağ olma ihtimali nedir?

Yoksa yapmam gereken basit bir ayar filan mı var?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu tip ağları özel ağ cihazları ile kurabilirler. Anladığım kadarıyla internet bağlantınızı kullanmanız için tarayıcı üzerinden size yönetici tarafından atanmış bir kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıyorsunuz daha sonra interneti kullanabiliyorsunuz. Bu tip güvenlik önlemleri uygulamalardan-çeşitli platformlardan gelebilecek ve ağa sızabilecek zararlı uygulamaları engellemek amaçlıdır. Dolayısıyla tarayıcı dışından bir uygulama ile bağlanmanız engellenmiş olabilir ki doğrusuda budur.

Encontador

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atheros kurulu bende sanırım, eğer yanıtınızı doğru anladıysam tabi çok uzmanı değilim bu işlerin :)
Realtek Ethernet Driver dediğiniz şeyi de indirip kurmalı mıyım?

Edit: Evet Windows Update üzerinden güncellemeleri denetledim, güncel olduğunu belirtti.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu tip ağları özel ağ cihazları ile kurabilirler. Anladığım kadarıyla internet bağlantınızı kullanmanız için tarayıcı üzerinden size yönetici tarafından atanmış bir kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıyorsunuz daha sonra interneti kullanabiliyorsunuz. Bu tip güvenlik önlemleri uygulamalardan-çeşitli platformlardan gelebilecek ve ağa sızabilecek zararlı uygulamaları engellemek amaçlıdır. Dolayısıyla tarayıcı dışından bir uygulama ile bağlanmanız engellenmiş olabilir ki doğrusuda budur.

Haklısınız, henüz özel bir ağa bağlanıp karşılaştırma fırsatım olmadı. Yakın zamanda da olmayacağı için sizlere sorma gereği hissettim. Fakat örneğin, Edge uygulaması da bir tarayıcı değil midir? Bende chrome veya opera yüklü olmasa idi internet erişimim olmayacak mıydı mesela?

Hatta bu kullanıcı adı ve şifre sayfasına edge üzerinden girip aktif edebiliyorum. Ancak iş internette gezinmeye gelince bağlantı olmadığını söylüyor. Opera üzerinden devam ediyorum.

Son düzenleme: