Krizde Bir Adım Önde Olun

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Sertifikasyon programları sayesinde krizde işini kaybedenlerden değil, daha iyi fırsatlar kovalayanlardan olabilirsiniz. Peki bunu nasıl başaracaksınız?

Kriz diyoruz ama henüz tam net olarak yaşamadık, umarız da yaşamayız. 2001 yılındaki krizi hatırlayacak olursak yaklaşık iki sene boyunca özellikle bilgi teknolojileri sektöründe işsizlik ve buna bağlı olarak sektörün yavaşlaması hatta durması söz konusuydu. İşler tabii ki durmamıştı, ama işe alımlar o kadar çok yavaşlamıştı ki kriz süresince birçok üniversite mezunu iş görüşme sıralarında bekletilmiş, bugün git yarın gel denilmişti. Bugün git yarın gel denilmeyen kişiler ise, zamanında tecrübelerini sertifikasyon programları ile taçlandıran kişiler olmuştu.

Krizde Nitelikli Eleman Olmak

Firmalar 2001 krizi döneminde çok ama ucuz eleman çalıştırmak yerine az ama tecrübeli eleman istihdam etmişlerdi. Tabi ki siz de hem kendi gelişiminiz için hem de krizde bir adım önde olabilmek için uluslararası firmaların sertifika programlarına katılmalı ve eğitim sonrasında sertifikalarını uluslararası kuruluşlar olan Pearson Vueve Thompson Prometric‘inTürkiye temsilciliklerinde sınava girerek almalısınız.

Bazı Önemli Sertifikalar

Özellikle kriz süresince alabileceğiniz sertifika programlarını Microsoft MCITP, Cisco CCNA-CCNP-CCVP-CCSP-CCIE, EC-Council CEH-CHFI-LPT ve Oracle OCP olarak sıralayabiliriz.

Yazan: Özcan Yıldız - Genel Müdür / AcademyTech
Bilgi için:
AcademyTech
Tel: (216) 550 44 22
SDN - http://shiftdelete.net

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yanlış anlama ama bu sertifika meselesine fazla kafayı taktın diye düşünüyorum. bu vesileyle bazı firmaların neden reklamını yapıyorsun?

çok korkuyorum bundan dolayı banlanabilirim:)