Kredi Masraflarını Geri Almak istiyorum ama...

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar, şu ana kadar garanti bankasından iki kez, akbanktan bir kez, finanstan bir kez kredi çektim

dilekçe yazıp bu bankalara göndercem kredi dosya masraflarını bana geri ödeyin diye... ödemesseniz dava açacağım diyeceğim... ödemezlerce mahkemeye gidecem...
Tek çekincem ben bu masrafları alırsam bir daha kredi çekmek istediğimde bankalar bana zorluk çıkarır mı? Şu ana kadar kredi borçlarımı hep ödedim...
Bir de dikekçeyi şubanin adresine posta ile mi göndercem elden mi vercem? posta ile göndermek daha mantıklı geliyor çünkü dava açacağım zaman en azından bir kayıt olacak bu bankaya başvuru yaptığıma dair?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bir yerlere not düşüleceği kesin :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
tekrar kredi verirler mi bilemem ama iadeli taahhütlü göndermen çok daha iyi olur.. teslim aldıklarına dair elinde belge olur sonuçta..

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ulan inat değil mi? hesap işlem kesim ücretleri için de geri ödeme talebinde buluncam :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir yerlere not düşüleceği kesin :)

korkutma adamı yaaa :) en azından diğer bankalar verebilir... onlar da not düşecek değil yaa

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bankalar kinci değildir merak etme onlar için uygun şarlar oluştukca sana herzaman kredi verirler merak etme

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar, şu ana kadar garanti bankasından iki kez, akbanktan bir kez, finanstan bir kez kredi çektim

dilekçe yazıp bu bankalara göndercem kredi dosya masraflarını bana geri ödeyin diye... ödemesseniz dava açacağım diyeceğim... ödemezlerce mahkemeye gidecem...
Tek çekincem ben bu masrafları alırsam bir daha kredi çekmek istediğimde bankalar bana zorluk çıkarır mı? Şu ana kadar kredi borçlarımı hep ödedim...
Bir de dikekçeyi şubanin adresine posta ile mi göndercem elden mi vercem? posta ile göndermek daha mantıklı geliyor çünkü dava açacağım zaman en azından bir kayıt olacak bu bankaya başvuru yaptığıma dair?

Sen bir dilekçe yazıp bankaya göndereceksin, banka sana diyecek dosya masrafı felan vermeyeceğiz diyecekler, Sende bankadan zorla dosya masraflarını yatırdığına dair dekont alacaksın (30 TL Ücret alıyorlar vermek için) Tüketici Hakem Heyetine gideceksin, Tüketici hakem heyeti de talebini kabul edecek, sonra banka sana dava açacak dosya ile ilgili (Formalite icabı), Sonuç olarak sen dosya masrafını alacaksın :)

Sen yeterki kredi çekmek iste peşinden koşarlar :)

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Hocam yürürlükte bulunan 6502 tüketici kanunun İkici Kısım - Genel esaslar- Temel ilkeler 4 madde 3 fıkrasını okumanı tavsiye ederim. Hakkını mahkeme de değil tüketici heyetinde araman daha sağlıklı olur :)

hblack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
03.10.2014 tarihi itibariyle bankalar bireysel kredilerde çekilen kredi miktarının %0,5ini dosya masrafı olarak alması yasallaştı. yani 10000 tl kredi de 50 tl dosya masrafı banka almasında herhangi bir sorun görülmüyor. Ticari kredilerde ise %1 i yasallaştı. Yani 100 lirada 1 tl dosya masrafı alabiliyorlar. Bu tutarların üstünde çekilen dosya masrafı adı altında olan kredi tahsis ücreti, dosya masrafı, kullandırım masrafı, tahsis ücreti, kredi komisyonu, masraf tutarı, istihbarat ücreti vs gibi yasal olmayan masraf çekimlerinde başvurabilirsiniz. 03.10.2014 tarihi öncesinde ise hertürlü alabiliyorsunuz. Zamanaşımı 10 yıldır. Saygılar