Haber Kredi bursları 106.000'e çıktı

Ne yapim?

• 5-10 yıl hapis yat

Kullanılan: 2 40.0%
  • Garsonluk yap.

Kullanılan: 3 60.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Merhaba arkadaşlar.

Malum, öğrenci kredisi 36.000 TL'den 106.000 TL'ye çıktı.
Aylık 3.200 TL ödemesi olacakmış.

Şimdi ben hapise mi gireyim yoksa bir yerde garsonluk yaparak (tek vasfım bu) ömür boyu bu borcu mu ödeyeyim?

Asosyal bir insanım, hapis normal gelir galiba.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Neredeyse her sene veya 2 yılda bir o KYK borçlarına yapılandırma geliyor.

Yapılandırma başvurusu yapıp faizi sildirip taksit taksit ödeyecen. Veya peşin nakit olarak sıfır faiz ile hatta yüzde 10 indirim ile ödeyecen başka çaresi yok.

Hapis olmuyor o para için. Ancak haciz işlemi başlatılır.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Neredeyse her sene veya 2 yılda bir o KYK borçlarına yapılandırma geliyor.

Yapılandırma başvurusu yapıp faizi sildirip taksit taksit ödeyecen. Veya peşin nakit olarak sıfır faiz ile hatta yüzde 10 indirim ile ödeyecen başka çaresi yok.

Hapis olmuyor o para için. Ancak haciz işlemi başlatılır.
Abi bir seyim yok ki benim. 106.000 TL'ye indirim niye yapsinlar ki? Hapis olur bence.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Abi bir seyim yok ki benim. 106.000 TL'ye indirim niye yapsinlar ki? Hapis olur bence.

Yaa ben de zamanında 12-13 bin TL'ye imza attım. Ödemedim ödemedim en son 27 bin TL lere çıkmıştı faiz.

Sonra gene devlet faiz silme kampanyası yaptı. Üstüne parayı peşin ödersen yüzde 10 indirim dendi çektiğimden bile az miktarı ödedim sanki.

O parayı mecbur ödeyecen başka çaresi yok. Bu faiz sıfırlama fırsatkarı kaçırmamaya bak. Ana parayı sonuç olarak aldın sen mecbur ödeyecen onu.

Bu 2023 seçimleri öncesi yüzde 99 gene faiz sıfırlama kampanyası yapacaklardır. O süreçte başvurup ya yapılandır yada nakit para bulup o borcu kapamaya bak.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Merhaba arkadaşlar.

Malum, öğrenci kredisi 36.000 TL'den 106.000 TL'ye çıktı.
Aylık 3.200 TL ödemesi olacakmış.

Şimdi ben hapise mi gireyim yoksa bir yerde garsonluk yaparak (tek vasfım bu) ömür boyu bu borcu mu ödeyeyim?

Asosyal bir insanım, hapis normal gelir galiba.
Geçmiş olsun.Bu hükümet varken kredi çekmek intihar etmek ile eşdeğer.Allah yardımcın olsun.??????

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ben sigortalı iş bulamam, bulsam da devlet alır parayı hep. Aylık 3.200 TL ödemesi olacak.
Hacizlik mal da yok üstümde. Hapis cezası olur herhalde.

Yanlış anlama ama madem sigortalı iste bile çalışmayacan neden okudun? Neden masraf ettin ailene boşu boşuna. Ayrıca neden öğrenim kredisi aldın?

Nasıl yaşamayı düşünüyon ölene kadar ailen mi bakacak sana elinde sonunda bir işe girip çalışacan aileden zengin değilsen.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Yanlış anlama ama madem sigortalı iste bile çalışmayacan neden okudun? Neden masraf ettin ailene boşu boşuna. Ayrıca neden öğrenim kredisi aldın?

Nasıl yaşamayı düşünüyon ölene kadar ailen mi bakacak sana elinde sonunda bir işe girip çalışacan aileden zengin değilsen.
Haklısın vallahi abi, bu borçtan sonra onu düşündüm. Gerçekten boşu boşuna okuyorum.
Okuma nedenim sanatçı olmaktı.
Olursa hapis yatarım, öderim bu şekilde.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,363
Ben sigortalı iş bulamam, bulsam da devlet alır parayı hep. Aylık 3.200 TL ödemesi olacak.
Hacizlik mal da yok üstümde. Hapis cezası olur herhalde.
Faiziyle yatarsın 15 ay F tipi cezaevinde askerdim hapis adamın üzerinden silindir gibi geçer hapiste yatsan bedava yemek mi verecekler.? parasız birşey yok kendin pişir kendin ye yeri hapis üstelik sıran gelince koğuşu doyurursun doyurmaya dayağına doyururlar ?

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Faiziyle yatarsın 15 ay F tipi cezaevinde askerdim hapis adamın üzerinden silindir gibi geçer hapiste yatsan bedava yemek mi verecekler.? parasız birşey yok kendin pişir kendin ye yeri hapis üstelik sıran gelince koğuşu doyurursun doyurmaya dayağına doyururlar ?
Mazlumun halinden anlarlar. Biz garibanız.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
İnsanları ödeme zorluğuna düşüren şey geç ödemelerinden kaynaklı olan gecikme faizi değil eklenen enflasyon farkı. 21 bin alıp 36 bin enflasyon farkıyla 57 bin ödemesi istenenler var.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
İnsanları ödeme zorluğuna düşüren şey geç ödemelerinden kaynaklı olan gecikme faizi değil eklenen enflasyon farkı. 21 bin alıp 36 bin enflasyon farkıyla 57 bin ödemesi istenenler var.

Yapılandırma geldiğinde enflasyon farkıda siliniyor.

Bakın mesela 2020-21 yılında gelen düzenelemede nasıl olmuş.

Anaparada herhangi bir indirimin söz konusu olmadığı yapılandırmada, anaparaya eklenmiş olan gecikme zammı ve faizinde indirim yapılmasını sağlıyor. Yapılandırılan öğrenim kredisinin tamamı ilk taksit ödeme süresinde peşin yatırılırsa, anaparaya eklenecek enflasyon farkının sadece yüzde 10’u alınacak. Yani farkın yüzde 90’ı silinecek.

Bende böyle ödemiştim. 12-13 bin TL borç 27 bin TL lere çıkmıştı sonra nakit ödedim faiz enflasyon ne varsa silinip hatta yüzde 10 indirim almıştım sanki.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233

Anaparada herhangi bir indirimin söz konusu olmadığı yapılandırmada, anaparaya eklenmiş olan gecikme zammı ve faizinde indirim yapılmasını sağlıyor. Yapılandırılan öğrenim kredisinin tamamı ilk taksit ödeme süresinde peşin yatırılırsa, anaparaya eklenecek enflasyon farkının sadece yüzde 10’u alınacak. Yani farkın yüzde 90’ı silinecek.

Bende böyle ödemiştim. 12-13 bin TL borç 27 bin TL lere çıkmıştı sonra nakit ödedim faiz enflasyon ne varsa silinip hatta yüzde 10 indirim almıştım sanki.
Abi eğer indirim olmazsa yandım ben.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002

Benzerini umarım 2022'de kesilenler için de yaparlar. Henüz ödemem kesilmediğinden e-devlette göremiyorum ama hesapkurduna göre 57K ödemem var, bu ödemeyi yapmak imkansız üniden yeni mezunların iş bulma süresi 6-12 ay arası ve %75 oranla asgari ücret. Aylık 1500 taksit ödesem (çıkan taksit oranı o) kalan para yemek yememe bile yetmez :(