KPSS'de hangi oturumlara kimler girmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hfobi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hfobi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Ben ilk defa KPSS'ye (lisans) başvuru yapacağım. Bu KPSS oturumları benim kafamı çok karıştırıyor. İnternet üzerinden bulduğum en açıklayıcı yazı aşağıdaki gibi:
KPSS CUMARTESİ SABAH OTURUMU (1. Oturum)

(Sınav süresi 120 Dakika) + ( Yabancı Dil 60 Dakika )

a) Genel Yetenek
b) Genel Kültür bölümleri

KPSS'ye başvuran herkes bu oturumlara katılır. Yalnızca "Yabancı Dil Sınavı"na katılmak zorunlu değildir. KPSS başvurunuzda katılmak istiyorum derseniz, sabah oturumunda yabancı dil sınavına da girersiniz. Yabancı Dil Sınavına girmeniz KPSS sonucunda hesaplanacak puan sayınızı arttıracağından bu sınavı almanızı öeriyoruz. İngilizceniz hiç olmasada bu sınavı almanız tavsiye edilir.

KPSS CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU (2. Oturum)

(Sınav süresi 150 Dakika)

a) Eğitim Bilimleri

Cumartesi öğleden sonra yapılan oturuma sadece öğretmen adayları girebilmektedirler. Öğretmen adayı olmayanlar bu sınava giremezler.

KPSS PAZAR SABAH OTURUMU (3. Oturum)

(Sınav süresi 210 Dakika)

a) Hukuk
b) İktisat
c) İşletme
d) Maliye
e) Muhasebe

Pazar sabah oturumuna "Lisans son sınıf öğrencileri ya da Lisans mezunları" girebilirler. Bu 5 alanla ilgili sorular karşınıza çıkar. İstediğiniz alanın sorularını yapabilirsiniz. İstemediklerinizi boş bırakabilirsiniz. Hepsini yapmanız, cevaplandırmanız hesaplanacak puanlarınızı arttıracağından avantaj sağlar size.

KPSS PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU (4. Oturum)

(Sınav süresi 210 Dakika)

a) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
b) Ekonometri
c) İstatistik

d) Kamu Yönetimi
e) Uluslararası İlişkiler

Pazar öğleden sonra oturumuna "Lisans son sınıf öğrencileri ya da Lisans mezunları" girebilirler. Bu 5 alanla ilgili sorular karşınıza çıkar. İstediğiniz alanın sorularını yapabilirsiniz. İstemediklerinizi boş bırakabilirsiniz. Hepsini yapmanız, cevaplandırmanız hesaplanacak puanlarınızı arttıracağından avantaj sağlar size.

AÇIKLAMA: KPSS Kılavuzunda kadrolar bulunmaktadır. Bu kadroların altında puanların nasıl hesaplanacağı açıklanmaktadır. Örnek vermek gerekirse "Kaymakamlık" isteyen birinin Pazar öğleden sonra yapılacak oturumda mutlaka "Kamu Yönetimi" sorularını cevaplandırması gerekmektedir. Ancak yine pazar öğleden sonra yapılan oturumda "Ekonometri" sorularını cevaplandırması kendisine "Kaymakamlık" için hiçbir avantaj sağlamayacaktır. Bunlardan birini alması zorunlu iken diğerini alması zorunlu değildir. Sizde tercihlerinize göre hangi oturumlara gireceğinizi, hangi alandaki soruları cevaplandırmanız gerektiğini önceden kılavuz yardımıyla belirleyebilirsiniz.

Bütün adaylara KPSS'de başarılar dileriz.

Soru ve görüşleriniz cevaplandırılacaktır.

Bu yazıdan anladıklarım şunlar:
+ 1. oturuma herkes gibi ben de katılmak zorundayım.
+ 1. oturum dahilindeki İngilizce sınavına katılırsam puanıma olumlu yansıyacak, o yüzden katılsam iyi olur, yani katılmalıyım.

Anlamadığım ise şu:
- Ben mühendislik fakültesi mezunuyum. Bir mühendis olarak, 3. ve 4. oturumlara katılmamın bana herhangi bir avantajı olacak mı? 3. ve 4. oturum sınavlarından pozitif net çıkarırsam benim puanımı arttıracak mı?

Bana biraz fikir verebilir misiniz lütfen?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Cumartesi Sabah her adayın girmesi gereken sınav
Cumartesi Sabah İngilizce sınavı isteyen kişilerin girdiği bir sınav bazı kurumlar o puana göre alım yapabiliyor.

Cumartesi öğleden sonra Eğitim Bilimleri sadece Öğretmen adayları giriyor.

Pazar günkü sınavlara ise gelecekte memur olmayı düşündüğünüz kurum hangi KPSS Puan alanına göre alım yapıyorsa ona göre gireceksiniz

Şöyle diyeyim kılavuzda Tablo 2 var KPSS PUAN TÜRLERİ adı altında

Her kurum buradaki puan türlerinden kendilerine uygun olan alan üzerinden alım yapıyor.

Mesela Öğretmenlik için KPSS10 puanı bazı alıyor. Eğer bir öğretmen adayı tüm sınavlara girse ve hepsinden full çekse dahi sadece onun için KPSS10 geçerli diğer alandan aldığı puanlar hesaplanmıyor.

O tabloda hangi alana göre hangi sınavın ne kadar etki ettiği var.

Sen önce başvuracağın memurluk alanlarının hangi Puan türü ile alım yaptığını araştır. Ondan sonra o puan türünün karşısında hangi sınavların ne kadar puan getirdiğini görürsün.

Ona göre pazar günkü sınavlardan hangilerine gireceğine karar verirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi günler..ben bi mühendıs adayı olarak kpss ye gırecem ..gireceğim kurumun kpss alımında genel kültür genel yetenek dışında %10 hukuk %5 ingilizce var..bu durumda benım hangı oturumları işaretlemem lazım