KPSS 2010 Memur Atamaları

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Merhaba arkadaşlar;
Pazartesi günü kılavuz yayınlandı. Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunları için atamalar yapılacak. ÖSYM sitesinde ilgili belgeler mevcut. Aşağıda da ilgili duyuru ve belgelere erişim için kısayollar var. 2010 KPSS atamaları için ne düşünüyorsunuz?

Ekte Lisans tercihleri için Excel formatında pozisyonlar var, arama ve tercih işlemlerinizde yardımcı olabilir. Kendim hazırladım, hata olduysa affola.

BASIN DUYURUSU
(19 Ocak 2011)

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.
Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2010/2 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır.
Kılavuz 24 Ocak - 2 Şubat 2011 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz ayrıca basılmayacak ve dağıtılmayacaktır.
Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a girilmiş ve ortaöğretim mezunları içinKPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.
Adaylar tercihlerini 24 Ocak - 2 Şubat 2011 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, internet üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih alınma süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
KPSS-2010/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

KPSS-2010/2 TERCİH KILAVUZU
pdficon.jpg
GENEL AÇIKLAMALAR

pdficon.jpg
TABLO 1 - ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN KADROLAR VE POZİSYONLAR

pdficon.jpg
TABLO 2 - ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN KADROLAR VE POZİSYONLAR

pdficon.jpg
TABLO 3 - LİSANS MEZUNLARI İÇİN KADROLAR VE POZİSYONLAR

MEZUNİYETE İLİŞKİN ARANAN NİTELİKLER
pdficon.jpg
ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

pdficon.jpg
ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

pdficon.jpg
LİSANS MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

pdficon.jpg
CİNSİYET VE DİĞER KOŞULLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER

pdficon.jpg
TABLO 4A - MEZUN OLUNAN ORTAÖĞRETİM ALANLARI

pdficon.jpg
TABLO 4B - MEZUN OLUNAN ÖNLİSANS PROGRAMLARI

pdficon.jpg
TABLO 4C - MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMLARI

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
tercih yapacaklara bol şans umarım kazanırlar

SkuLLeRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben aslında bu konu hakkında soru sormak istiyordum.. mesela hem üniversitede okunup hem çalışılabilir mi?? bunun akademik kariyer adına bi dezavantajı varmı??

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kendine güveniyorsan neden olmasın? Dersler aksatılmadığı sürece ya da en az kayıpla atlatıldığı sürece hem çalışaiblirsin hem de okuyabilirsin.

Tabi çalıştığın sektör de önemli. Okuduğun bölümle ilgili bir işte çalışmaya başlarsan kariyer bakımından avantajlı bir konumda olursun.

Genelde maddi olanaksızlıktan okurken çalışır insanlar ama senin düşüncen nedir bilemiyorum.

SkuLLeRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yok aslında şu bnm düşüncem.. bn bilg. mühnedisliği okuyorum.. ve aslına bakarsan bilmediğim o kadar çok şey varki eger bn bu meslege adımımı attysam burda iyi olmam lazım diye düşünüyorum.. maddi yetersizlikten çok, bişiler öğrenme taraftarıyım çünkü bu şeklde kendimi geliştiririm diye düşünüyorum ama okuluda tabikide boşlamamam lazım okulda şu an mesleğim adına sadece 2 dersimin olması beni çok endişelendiriyo ve üzüyo ondan dolayı böle bişeye adım atmak istedim.. bilmiyorum doğru düşünüyomuyum??

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kendini geliştirmek istiyorsan, beynen de yorulmam diyorsan ve de kendine güveniyorsan çalışabilirsin. :)

SkuLLeRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
işte onu iş durumuna göre bileceğim ancak şöle bi sorunum var ben bilg. dalındaki bi liseden mezun değilim anadolu lisesi mezunuyum ancak bana bilg. adına hiç bi bölüm olmuyo herlde bi biraz üzücü..

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
herkese bol şans bende tercih yapıcam ve okumaya devam etmek istiyorum inş. iyi şeyler olur.Hayırlısı...

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
sonuçların ne zaman açıklanacağına dair bi bilgi var mı ? şimdi memur oluruz haberimiz olmaz falan Allah göstermesin :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Yarın yani 02.02.2011 00:00 tarihi itibari ile KPSS 2010/2 tercih işlemleri sona erecek.
Bizden yana bir hatırlatma olsun.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Mart ayına kalmaz, açıklanır gibi. Bu aralar ÖSYM'nin iş yükü olmasa gerek..

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bugün son gündü, yaptım tercihleri. Gerisi ÖSYM ye kalmış. Benim gibi tercih yapan arkadaşlara da bol şans diyorun inşallah istediğiniz gibi olur. Allah hayırlısını nasip etsin diyelim :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bugün son gündü, yaptım tercihleri. Gerisi ÖSYM ye kalmış. Benim gibi tercih yapan arkadaşlara da bol şans diyorun inşallah istediğiniz gibi olur. Allah hayırlısını nasip etsin diyelim :)
Amin diyelim, hayırlısı olsun. Benim işi kritik sadece yaş sınırına geldik, artık memur da olamayacağız bu gidişle.
Dediğin gibi,"hayırlısı"...

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tercıhlerımı dün aklıma geldıdeyaptım.yoksa unutacaktım.ama tercıhlerde hepte teknısyen arıyorlardı.en çokta arama kurtarma teknısyenı.benım umudum yok