mr_rain
Guru
- Reaksiyon puanı
- 453
[h=2]Aralık ayının son günlerinde Ankarada pilot il olarak başlanan Araç ve Sürücü Bilgi Sistemiuygulamasının ardından otomotiv sektörüne de yenilikler geliyor.[/h]Nisan ayında Türkiye geneline yayılması beklenen sistemlebirlikte Amerika'da yaşayan arkadaşımın yıllardır, "Amerika'daotomobil almak çok kolay, kapına kadar getiriyorlar" şeklindeki dalga geçişinden de kurtulacağım herhalde. ASBİS diye kısaltılan sistem sayesinde tüketiciler, bayilere gidip otomobilialmaya karar verdikleri andan itibaren yaklaşık 15 dakikada trafiğe çıkma şansına sahip olacaklar. Bürokrasinin insanları yıllardır boğduğu ülkemizde bu denli iletişime açık ve internet bazlı bir uygulamanın hayata geçiyor olması, otomobil alırken 5 kez muameleciye içi "cız" ederek para veren şu kardeşinizi çok mutlu etti. Düşünsenize otomobili satın aldınız, karşınızdaki görevli sisteme gerekli bilgileri giriyor ve ardından "vergisel" ödemeleri de yaptıktan sonra size bir tek geçici kullanım belgesiyle birlikte yola çıkmak kalıyor. Yılda 800.000 otomobilin satıldığı ülkemizde bu yasaya, en çok ortalama bir işten 100-140 TL ücret alan ve "muameleci" diye nam salan aracılar üzülecek gibi
Tabii ki dönemin koşullarında bu çalışanlar işleri çok kolaylaştırsalar da artık "Çelik gibi" devir de değişti. Bu sayede otomobillerleilgili kayıtlar da daha güncel ve iletişime açık olacak gibi. Peki trafik tescil polisleri ne yapacak? 568 trafik tescil şubesinde görev yapan 4.500 çalışanın trafiğin denetlenmesinde görev yapacakları belirtiliyor. Belki bu sayede biraz da olsa trafikle ilgili kurallar uygulanır, cezaların yaptırım gücü artar, hatalar yapanın yanına kar kalmaz
[h=3]TELEVİZYONCU DA OLDUK[/h]Evet, otohaber Dergisi'nin yoğun haftalık temposunun yanına bir de televizyon denemesi ekledim sayın okurlar. Bundan böyle her cumartesi Beyaz TV'de saat 14:45'te başlayacak Sürüş Keyfi Programı'nda "Volkan Demirkuşak ile Otomotiv Gündemi" isimli 20 dakikalık bir bölüm hazırlıyorum. Bu tempoda bana bu deneyimi kazanabilme şansı veren Yayın Yönetmenim Birkan Demir Çalışkan da ilk hafta konuğumdu. Kendisiyle otohaber Dergisi'nin 20'nci yıl özel sayısını konuştuk. Merak edenler için tvarsivi.com'u ziyaret edebilir.
kaynak
[h=3]TELEVİZYONCU DA OLDUK[/h]Evet, otohaber Dergisi'nin yoğun haftalık temposunun yanına bir de televizyon denemesi ekledim sayın okurlar. Bundan böyle her cumartesi Beyaz TV'de saat 14:45'te başlayacak Sürüş Keyfi Programı'nda "Volkan Demirkuşak ile Otomotiv Gündemi" isimli 20 dakikalık bir bölüm hazırlıyorum. Bu tempoda bana bu deneyimi kazanabilme şansı veren Yayın Yönetmenim Birkan Demir Çalışkan da ilk hafta konuğumdu. Kendisiyle otohaber Dergisi'nin 20'nci yıl özel sayısını konuştuk. Merak edenler için tvarsivi.com'u ziyaret edebilir.
kaynak