Korsan Kullananların İnterneti Yavaşlatılacak Mı?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bakan duyurdu: Eserleri ‘korsan’ kullananların interneti yavaşlatılacak.
internet_keyboard-100042718-orig.jpg

Bir sanat eserini korsan, yasa dışı bir şekilde kullanıyorsanız sizin internet kullanımınızı yavaşlatmaktan internete erişiminizi yasaklamaya kadar bir dizi tedbir öngörülüyor.

Biliyorsunuz ki 1 Mayıs itibariyle AKK'de düzenlemeler yapıldı. AKK'de yapılan düzenlemeye göre gece saat 02.00 ile sabah saat 08.00 arasında kullanılan internet AKK'ye dahil edilmeyecek. Düşüncem şu ki bu düzenleme sebebiyle bir çok kullanıcı belirlenen saatler arasında yani 02.00 - 08.00 arasında internetten download(indirme) yapacak. Bence AKK'de yapılan bu düzenleme ile beraber artacak olan indirmelerdeki korsan ve yasa dışı indirmelerin önüne geçilmek isteniyor.

Peki arkadaşlar siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Torrent kullananı kesecekler demek ki yasal yasadışı bakmadan.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
3mbit ile neler yaptık neler demek istiyorum, selam olsun.
Şunu tekrar okumanızı istiyorum:
Bir sanat eserini korsan, yasa dışı bir şekilde kullanıyorsanız sizin internet kullanımınızı yavaşlatmaktan internete erişiminizi yasaklamaya kadar bir dizi tedbir öngörülüyor.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Torrent kullananı kesecekler demek ki yasal yasadışı bakmadan.
Torrent bir indirme protokolü.
Bazı indirme linkleri artık http yerine torrent olarak veriliyor. (Misal bazı Linux dağıtımları)
Hatta Windows 10'un kendisi Updateleri indirirken torrent olmasa da onunla aynı altyapıda p2p protokolü kullanıyor.
Ayrıca bu protokol http'ye göre daha sağlıklı çünkü indirme sırasında hash kontrolü yapıyor.
Http, https, ftp gibi protokollerde indirilen dosyaların internet hattındaki sıkıntılardan ötürü yanlış olma ihtimali var(ki bazen 1 bitlik yanlış bile gigabytelarca veriyi bozabiliyor) ama torrent protokolünde böyle bir durum yok.
O yüzden yasaklayacaklarını sanmıyorum demek isterdim ama diyemiyorum, ne yapacakları belli olmaz bunların. :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
@Ben Kenobi ben bunun farkındayım onun için yasal olup olmadığına bakmayacaklar dedim onlar anlamaz linux falan.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
korsan film izlediğinde saat kaç olursa olsun kapı çalıcak amca gelip kulağını çekicek...

ne izlediğini ne yaptığını görüyorlar...

filmi vardı...

Son düzenleyen moderatör:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Neye göre tespit edecekler mesela download göremi yoksa farklı bir duruma göremi?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Şunu tekrar okumanızı istiyorum:

Hocam size basit bir yöntemden bahsedeyim.

Yurtdışında 1 GB rame sahip herhangi bir uzak masaüstü bilgisayarı yaklaşık 20-25 TL. Aylık 15'e kadar bulabilirsiniz.

Sağlam bir torrent sitesinden veya sunucudan bir filmi yüksek hızlı bir makine ile indirmek en fazla 3 bilemedin 4 dakika. Yandex Disk'e yüklemek maksimum 10 dakika.

Yandex Disk'ten izlemek ücretsiz. :)

Bu düzende, yandex'i mi engelleyecekler, tüm yurt dışı çıkışlarını mı?

@neet haklı. Burası Türkiye, izlemeyeceği varsa bile yasakken daha tatlı gelir.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
Internet ne için var sorarım. Bari buna dokunmayın. Canım çok sıkılıyor bu haberleri duyunca git gide yasaklar ülkesi olmaya doğru gidiyoruz.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Yapacakları şey belli bir kaç film sitesini takibe alırlar gelenlere bir cengel atarlar ve cezayı keserler tahminimce tabi sonrası belli yoksa torrent indirmede ne indirdiğini bilemezler tabi aylık takip yapıp şu şahıs torrent ile şu kadar veri indirdi muhabbetine girmezler ise

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Yapacakları şey belli bir kaç film sitesini takibe alırlar gelenlere bir cengel atarlar ve cezayı keserler tahminimce tabi sonrası belli yoksa torrent indirmede ne indirdiğini bilemezler tabi aylık takip yapıp şu şahıs torrent ile şu kadar veri indirdi muhabbetine girmezler ise
bizde bugün bunu tartıştık belli bir kota oranı olan kullanıcıları takibe almak daha mantıklı olacaktır bu işte. :)
ne kadar çok download o kadar çok risk yapacaklar gibi. Hadi hayırlısı!!

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
bizde bugün bunu tartıştık belli bir kota oranı olan kullanıcıları takibe almak daha mantıklı olacaktır bu işte. :)
ne kadar çok download o kadar çok risk yapacaklar gibi. Hadi hayırlısı!!

Kota oranını neye göre belirleyecekler? İmkansız abi bu.

Ben PS4 kullanıcısıyım, parasını verip aldığım oyun yüzünden hapse mi düşücem? :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Millet hız arttırma, bunlar yavaşlatma peşinde. İnsanları korsana iten sebep belli, gelirleri düşük giderleri yüksek. Madem orijinal kullanım oranlarını arttırmak istiyorsunuz, vergileri düşürmekle buna önayak olabilirsiniz. Eğlencenin bile deli gibi vergisi var. Kısaca eğlenirsen belanı *** diyorlar.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
:rolleyes::rolleyes:

Ben PS4 kullanıcısıyım, parasını verip aldığım oyun yüzünden hapse mi düşücem? :D
Abi biz soyle yapalim. Al butun istedigin oyunlari indir. Hatta rockstari zorlarsak gta 6 yi erken siparis ile kapariz. 2 kisi indirimide yaparlar bakarsin

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493

hayır hayır demek istediğim belli kota oranları adam gitmiş 500 gb indirme gerçekleştirmiş gidip bu vatandaşların işlemleri takibe alırlar ilk olarak. :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
hayır hayır demek istediğim belli kota oranları adam gitmiş 500 gb indirme gerçekleştirmiş gidip bu vatandaşların işlemleri takibe alırlar ilk olarak. :D

Abi, geçen ayın son 15 günü evde değildim download oranım 160 GB :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Yoksa bizim gibi konsol kullancıların hepsi ceza almak zorunda kalır oyun indiriyoruz 50-60 gb güncelleme geliyor yerine göre 5 yerine göre 10 gb birde bu tek oyuna diğer oyunlarıda katarsak zaten akk dayız takibe alsalar bile bizi sıkıntı olmaz bağlantı yeri ip si belli çünki