Koronavirüs Kovid-19'un hikmeti nedir? Yararlı ve güzel, olumlu yanları nelerdir? En çok ne işe yaramıştır iyi yönde?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bence en başta çevre yönünden çok önemli katkıları olmuştur yaşlı dünyamıza...

Diğer önemli yararı da sağlığın ve şükrün önemini hatırlatması, büyüklerin kıymetini anımsatmasıdır. Gerçi bunun aksi yönünde çoğu ülkede huzur evlerinde toplu ölümlere çokça rastladık ama bu da ülkelerin teröristliğidir derim ben.

Bazı ülkelerde de boşanma oranlarının fırlamış olması ne kadar çürük bir toplumsal çekirdeğe sahip olduklarını, gerçeği tokat gibi, şamar gibi vurdu yüzlere...

İstihbarat ve askeri teşkilatların, kuruluşlarının bazen şeytanlaştıklarını bazen de melek surette Azrail kılığında canlar aldıkları gerçeğini su yüzüne çıkarmıştır, bunun tek olumlu tarafı halkın gerçekleri anlaması için fırsat oluşturmasıdır.

Ülkelerin insana ve insanlığa veremedikleri değeri ve diğer canlıların bizleri komik komik ve anlamlı seyre durmaları :D

1587948609384.png

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Corona hayatı değiştirdi. Allah Teala bir şeyleri farkında olmamız için gönderdi bu virüsü diye düşünüyorum. Yaşlıların değerli bir varlık olduğunu, sevdiklerimizin değerini hatırlattı, sarılamamak, öpememek. Titizliğe özen göstermeyi hatırlattı. Titizlik nedir bilmeyen avrupaya titizliği bir kez daha gösterdi, taharet musluklu klozetlere olan ilgisini arttırdı corona virüsü. Bugünün işini yarına bırakmamayı öğretti. Boş vakitlerimizde ibadete yöneltti. Tam da ortasındayız, Ramazan da bir ve beraber olup iftar yapmayı özletti. Cami de cemaatle namaz kılmayı özletti, ve en güzeli Kabe de tavaf yapmayı özletti. 5 vakit namaz kılmayan babama hep söylerdim hadi namaz kılalım falan gel teraviye gidelim, gelmezdi sadece bayram ve cuma namazları. Şimdi bana diyor ki abdestini aldın mı? İnşAllah bırakmaz da devam eder. Dünyaya kafa tutmaya çalışan, kendisini süper güç diye tanımlayan amerikaya güzel bir ders verdi. Süper güç, gözle görülmeyen bir virüs ile başa çıkamıyor. Sağlık sistemleri çöktü, bakarsın amerika yarın yerle bir olmuş, amerikanın a'sı bile kalmamış. Giriş, gelişme derken, sonuca gelelim. Şer olan diken, güzel bir gül'ün habercisidir. Şer olan corona, güzel günlerin habercisidir Biiznillah.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Kimin ne kadar Allah'a inanıp inanmadığının en büyük sınavlarından biridir bu virüs daha başlangıç olmasını isteyeceğiz insanlık olarak Allah sözünden caymaz. Hiç ders almayanlar saraycığında güvenli kaldığını zanneder ama ölüm geldiğinde nerede olursa olsun bulur ve hazırmısın diye sormaz görev tamamlanır 23 Nisan gibi mutlu bir günde halkının yanında olmayan ben liderim diye o koltukta hiç oturmasın, hizipçilik yapan ayrı gayrı gören ben başkanım demesin saymam her türlü pisliğe bulaş sonrada whatsapp kamerasından sokağa dökülün diyip kendince güvenli yerden ben sizi kurtardım demesin, utanmasa kendine gazilik verecek neyse siyaset yasaklı konu daha da keyfimi bozmak istemiyorum.
En azından siyasetçilerin gerçek yüzleri daha bir görünür oldu zor günde bile betona parayı gömen, her türlü tarikata milyoncuklar veren onların doları var ama sende bir şey olmayan garibanın cebindeki 10 TL ye göz koyan biz sizi çok iyi severiz diyen başkanınızla mutluluklar dilerim.

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Kimin ne kadar Allah'a inanıp inanmadığının en büyük sınavlarından biridir bu virüs daha başlangıç olmasını isteyeceğiz insanlık olarak Allah sözünden caymaz. Hiç ders almayanlar saraycığında güvenli kaldığını zanneder ama ölüm geldiğinde nerede olursa olsun bulur ve hazırmısın diye sormaz görev tamamlanır 23 Nisan gibi mutlu bir günde halkının yanında olmayan ben liderim diye o koltukta hiç oturmasın, hizipçilik yapan ayrı gayrı gören ben başkanım demesin saymam her türlü pisliğe bulaş sonrada whatsapp kamerasından sokağa dökülün diyip kendince güvenli yerden ben sizi kurtardım demesin, utanmasa kendine gazilik verecek neyse siyaset yasaklı konu daha da keyfimi bozmak istemiyorum.
En azından siyasetçilerin gerçek yüzleri daha bir görünür oldu zor günde bile betona parayı gömen, her türlü tarikata milyoncuklar veren onların doları var ama sende bir şey olmayan garibanın cebindeki 10 TL ye göz koyan biz sizi çok iyi severiz diyen başkanınızla mutluluklar dilerim.
Siz bu konuya neden girdiniz acaba?