Kopyalanamıyacak Bağlantı Önerisi Olan

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar konu başlığından hiç birşey anlamadığınızı biliyorum. Ancak Türkçe kelimeler kullanmak istedim.

Neyse konuya geleyim en iyisi;
İnternet Sitemde bir dosya(.rar) yayınlıyacağım ancak bu dosyayı başka web sitelerinde(Özellikle Forumlarda)
görmek istemiyorum yani yaptığım, emek verdiğim şeyin çalınmasını istemiyorum.

Bunun için bana verebileceğiniz bir öneri var mı?
Benim aklıma 3şey geldi;
1. Bağlantıyı(Link) belirli aralıklarla değiştireceğim böylece sadece web sitemdeki bağlantıya tıklayanlar geçerli sayfaya ulaşacaklar eski linkler kullanılamayacak.
2. Olarak javascript ile konum belirleyeceğim bağlantı üzerine mouse getirildiğinde URL gözükmeyecek.
3. Bunların ikisinde yapacağım...

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yardım etmeyi isterdim fakat hiç bilmedğim bir konu :S çaresiz kaldım kusura bakma buraktuna umarım bulursun :S şu web olayınıda çözsem hacracker olrumda işte bakalım

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
rar dosyasına şifre koy olsun bitsin. şifre de sitenin adresi olsun ki indirenler nerden indirirlerse indirsiler senin siteden olduğunu bilirler..

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Teşekkürler Pesimist Rar şifresi yönetimi işe yarıyor ama pek hoş durmuyor.
Örnek:
X Dosyası Rar Şifreşi; www.shifdelete.net
Biraz uzun oluyor ve dediğim gibi hoş durmuyor.

Not: Yine de teşekkürler souris46

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
İşin bi de estetikliğini düşünürsen çıkamazsın bu işin içinden :)

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla çok önemli bir şeyse, birileri indirir, bir yerlere yükler, oranın linkini verirler. ne yayınlayacağını bilmiyorum ancak, amaç paylaşmaksa, forumlarda da her bir yerde de paylaşılmalı diye düşünüyorum.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Amiga'nın dediği gibi, bundan kaçamazsın. Birisi dosyanı indirebiliyorsa, başka yere de yükleyebilir. Bunun önüne asla geçemezsin. Adam senin dosyanı bilgisayarına indirdikten sonra seninle hiç bir ilişiği kalmıyor; o saatten sonra yapacağı şeyler adamın kendi vicdanı ile ilgilidir, senin siten/kodların bilgisayardan çıkıp adamı bağlayamazlar.

URL'nin sürekli değişken olması için dosyanın yerini değiştirmene gerek yok. Oturum usülü dosya indirme yaparsan, hiç kimse aynı adresten girip indiremez, herkesin indirme adresi farklı olur böylece. Internette "session" diye ararsan çok fazla kaynak bulabilirsin.

Reaksiyon puanı
189
çalacak oldukdan sonra dosyayı inidirp açıp tekrar kendi adıma paketler kendi sitemde yayınlarım.

yani kısacası istediğin kadar uğraş yapamazsın...

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
cgrszone dedi ki:
çalacak oldukdan sonra dosyayı inidirp açıp tekrar kendi adıma paketler kendi sitemde yayınlarım.

Elmacik dedi ki:
Amiga'nın dediği gibi, bundan kaçamazsın. Birisi dosyanı indirebiliyorsa, başka yere de yükleyebilir. Bunun önüne asla geçemezsin. Adam senin dosyanı bilgisayarına indirdikten sonra seninle hiç bir ilişiği kalmıyor; o saatten sonra yapacağı şeyler adamın kendi vicdanı ile ilgilidir, senin siten/kodların bilgisayardan çıkıp adamı bağlayamazlar.

URL'nin sürekli değişken olması için dosyanın yerini değiştirmene gerek yok. Oturum usülü dosya indirme yaparsan, hiç kimse aynı adresten girip indiremez, herkesin indirme adresi farklı olur böylece. Internette "session" diye ararsan çok fazla kaynak bulabilirsin.

Bahsettiğim dosya 15 GB. Tek Link şeklinde olacak :)

Yani kimse ben şunu çalayım da sitemde yayınlıyayım demez :D Yani umarım demezler...

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Eğer iyi bir paylaşım ise derler :D

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
mila12 Desene yine (ç)alıntı'ya kurban gidicez :)

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sana rapidshare linklerini koruyan rapidsafe gibi bişii lazım

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında flas kullanarak yapabilirsin gibi geliyor

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
oduncu dedi ki:
sana rapidshare]
RapidSafe denen şeyden biraz bahsedermisin lütfen?

oduncu dedi ki:
aslında flas kullanarak yapabilirsin gibi geliyor
Flash'ı kullanarak yaparsam flash save programlarını kullanarak]
Ben şimdiden merak ettim neymiş acaba 15 GB lik dosya:)
Bir Film (Sezon Şeklinde.rar) diyelim

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Rapidsafe,linkleri koruyor,yani 15 GB'ı 70 tane(70 burada sallama rakam) link olarak verip sonrada bunları millet tek tek tıklayıp asıl rapid linklerine ulaşması gerekiyor. Zor iş yani.. 15 GB'lık dosya için linkin içine sitenin adresini koyabilirsin,yada dosyanın içine tıklanıp çalıştırılır birşeyse,exe olarak mesela, tıklanıldığında programın ilk sayfasında sitenin ismini verebilirsin.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
En mantıklısı JuLiuSiuS'un dediği galiba .exe bir program yapayım. İnsanlar o şekilde download etsinler...

Reaksiyon puanı
189
Buraktuna dedi ki:
En mantıklısı JuLiuSiuS'un dediği galiba .exe bir program yapayım. İnsanlar o şekilde download etsinler...

iyi de download edildikten sonra yine de çalınabilir ki download bitiminde hiç bir yerle bağlantım kalmıyor...

microsoft bile kopya yayılımının önüne geçemedi, sen mi önüne geçmeyi planlıyorsun :D

güldürme beni....

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Buraktuna dedi ki:
Bir Film (Sezon Şeklinde.rar) diyelim
İyi de bu sadece senin yayaınlayabileceğin bir şey mi? Yani filmi ya da diziyi sen çekmediğine göre başka sitelerde de mutlaka vardır. Bunu korumaktaki amaç ne?

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Senin istediğin gibi birşey vardı. Yanlış hatırlamıyorsam PCnet Dergisi forumlarından "shahan" adlı kullanıcı olması lazım. Yaptığı bir çalışmada kullanmıştı. Verdiği linke kendi sitesinin dışında başka bir siteden girilmeye kalkışıldığında link çalışmıyordu. İstersen ona bir sor. Web sitesinin iletişim bölümünden yada PCnet forumundan ulaşabilirsin. www.sahan.info

denemecix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siteniz web sunucunuz sunucu üzerinde çalışan dillerden (asp, aspx, jsp, php gibi) her hangi birisine destek veriyorsa istediğinizi, bu dile uygun kodlardan oluşan bir sayfa oluşturmak suretiyle yapabilirsiniz. Sunucunuzda asp desteği varsa yardımcı olabilirim.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
.htaccess üzerinde yapacağın değişikliklerle dosyanı kendi sitenden başka yerden gelen isteklere kapatabilirsin

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bunun için en iyi yöntem referrer sistemidir. Yani site senin o linke daha önce nerden geldiğine bakar. Dosyan www.xxx.com/dosya.rar sekliden ise mesela www.xyfzhede.com sitesi senin dosyana direk link verdiginde siten o linke nerden geldigine bakar eger xxx.com dan gelmemisse istek downloada izin vermez. Daha aciklayici olmak gerekirse;

nLite - Download error

dosyasını indirmeye çalışarak görebilirsin sonucu.

Son düzenleme:

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
rar dosyasına şifre koy olsun bitsin. şifre de sitenin adresi olsun ki indirenler nerden indirirlerse indirsiler senin siteden olduğunu bilirler..

Öyle bişey söledin ki harbiden ufak kardeşimi getirse güler :)

tamam koysun şifreyi indirip rardan cıkarrı farklı bi rar yaratır paylaşır nasılım:)

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir program oluştur ve programın telif hakkını kendi adına yap bence en iyisi.