Şimdi hocam bu durum benim 16 GB (8+8), B450M S2H ve Ryzen 3 3200G işlemcili sistemimde de oluyor. Video acceleration olabilir dediğiniz gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Siz de oluyor mu böyle bir sorun.
Hocam hardware acc. benim pcde olur mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
![]()
How To Enable Hardware Acceleration In Chromium On Ubuntu Or Linux Mint (VA-API Patched PPA Builds)
This article explains how to install a Chromium development build which includes a patch that enables VA-API on Linux, bringing support for GPU accelerated video decoding, which should significantly decrease the CPU usage when watching HD videos online.www.linuxuprising.com
libva-utils
paketini kurup sudo vainfo
komutu ile va-api 'nin durumuna bir bak.O paket bulunamadı diyor ama internete "libva-utils debian" yazınca vainfo paketini gösterdi. O paket mi hocam?
sürücü kurulu. LIBVA_DRIVER_NAME ortam değişkeni atanmış mı bak.Kod:error: XDG_RUNTIME_DIR not set in the environment. libva info: VA-API version 1.13.0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_10 libva info: va_openDriver() returns 0 vainfo: VA-API version: 1.13 (libva 2.10.0) vainfo: Driver version: Mesa Gallium driver 20.3.5 for AMD RENOIR (DRM 3.49.0, 6.1.8-x64v3-xanmod1, LLVM 11.0.1) vainfo: Supported profile and entrypoints VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD VAProfileVC1Simple : VAEntrypointVLD VAProfileVC1Main : VAEntrypointVLD VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSlice VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD VAProfileH264Main : VAEntrypointEncSlice VAProfileH264High : VAEntrypointVLD VAProfileH264High : VAEntrypointEncSlice VAProfileHEVCMain : VAEntrypointVLD VAProfileHEVCMain : VAEntrypointEncSlice VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointVLD VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointEncSlice VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointVLD VAProfileVP9Profile0 : VAEntrypointVLD VAProfileVP9Profile2 : VAEntrypointVLD VAProfileNone : VAEntrypointVideoProc
echo $LIBVA_DRIVER_NAME
YENiden başlatıim mi hocam.
Hocam test ediyordum. Sorunum tamamen çözüldü. Çok sağolun. Sıfır kasma.
Çözüldüğüne sevindim çok bilgim yok linux hakkında sadece paket güncelleme kodlarını biliyorum. Windows tarafında çoğu şey yapıldığı için çok takılmadım.Hocam test ediyordum. Sorunum tamamen çözüldü. Çok sağolun. Sıfır kasma.
Linux güzeldir wine proton falan çok kurcalamıştım ama Windows oyunlarının bir kısmını çalıştırabilmiştim. Bunun dışında çok hızlı stabil çalışır.Şu an çatır çutur abi.