Güzel inceleme olmuşBatman Arkham Origin
2 yıl önce en zor seviyede iki kere bitirdiğim bu oyunu, bu aralar yine bitirdim ve bu kadar uzun olduğunu hatırlamıyordum. Zor seviyede olmasına rağmen.
Bu Arkham Origin nedir?
Asylum, City ve oyunları bu oyundan önce çıktı lakin oyunu oynadığınızda, aslında birinci oyunu bu oyunmuş gibi duruyor. Bruce Wayne’in yeni yeni Batman olduğu, Joker’in yeni yeni piyasaya atıldığını bizlere bu oyun gösteriyor. Her şeyin başı.
1. Hikayesi nedir?
Black Mask adından bir uyuşturucu babası (torbacıların başkanı), 8 adet suikastçi kiralayıp, Batman’i öldürme girişiminden bulunuyor. Öldürene 50.000.000$ gibi ufak bir ücret ödeyecekmiş.
Suikastçiler:
Killer Crock,
DeathStroke,
Bane,
Firefly,
CopperHead,
DeadShot,
ElecktroCutioner,
Shiva.
Ekli dosyayı görüntüle 158036
Ve bu Batman’i öldürme işi bir gecede bitecekmiş. Yani tüm hikayeyi bir gecede yapıyoruz.
Şimdi hikayeye dönecek olursak, Batman Killer Crock’u yenip, onu konuşturarak, kendisine Suikast yapılacağını öğreniyor. Bu yüzden ilk Penguin adlı silah kaçakçısı birinin peşine düşüyor. Çünkü şehirden ondan habersiz iş yapılmazmış, derken hikaye artık başlıyor.
Daha fazla spoiler vermek istemiyorum. Çünkü çok sağlam yazılmış bir hikayesi vardır.
2. Oynanış:
Batman Arkham Origin, içinde karakter ekipmanlarının geliştirmesi olduğu, bir macera – açık dünya oyunudur.
Kamera açısı, üçün şahıs bakış açısıdır.
2.1 Oynanış biçimleri:
- Dövüş:
Batman düşmanlarıyla Kick Box dövüş sanatıyla dövüşüyor ve mükemmel kombolarıyla ağzımızı açık bırakıyor ve sokakta düşman arayıp, o nefis hareketleri yapmak için bir çaba harcıyoruz desek yeridir.
Ayrıca farklı düşmanlara göre, farklı tuş kombinasyonları giriyoruz.
Özel hareketler için de farklı kombinasyonlar vardır.
- Dedektiflik & Hacker:
Bombaları imha etmek, ağlara sızmak ve kapı kilitlerini açmak gibi hackerlık olayları için Batcomputer’i kullanıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 158037
Gelişmiş olay yeri inceleme, maddelerinin bileşenini çözmek gibi işler içinde dedektiflik modu gibi çok üst düzey bir mekanik vardır.
Ayrıca X-RAY ışınları ile rakipleri, her taraftan görebilirsiniz
Ekli dosyayı görüntüle 158038
- Suikastçilik modu:
Batman silahlı rakipler ile çıplak elle dövüşemez. Çünkü anında indiriyorlar. Bu gibi durumlarda, ortamdan faydalanarak, farklı yöntemler ile rakiplerimizi alt ederiz.
3. Ekipmanları:
Duvarlara kanca fırlatmaktan tutun, uzaktan kontrollü Batarang’a kadar bir çok durumda kullanabileceğimiz, geliştirdiğimiz ekipmanlarımız mevcuttur.
Bir yere hızlıca gitmek için kanca idealdir.
Kırılgan duvarları, patlayıcı sprayler ile patlatabiliyoruz,
Rakiplerin telsizlerini bozucu ile bozabiliyoruz.
4. Yan Görevler:
Oyun bitti diye üzülmeyin, yan görevler sizin için çok eğlenceli olabilir. Çünkü farklı karakterler ile bir evreni tamamlıyorsunuz;
Enigma’nın bilmeceleri,
Anarky’nin bombaları,
Penguin’in silahla depoları sizleri şaşırtabilir.
Puan ve yorum bölümü:
Hikaye: 10/10 enfesti.
Oynanış: 10/10 harika.
Grafikler ve harita dizaynı: 7/10. Grafikleri çok güzel lakin şehir de sadece suçlular var.
Sanat tasarımı (böyle bir şey var mı bilmiyorum): 10/10. Çok inanılmaz yapıtlar var, dizayn harika.
Oyunun Arkham Şövalyesi'nden iyi olduğunu düşünüyorum ama şehirde normal insanlar yerine sadece suçlular var. Bu mantık hatasıdır bence ama normal insanlar çıkmaya çok korkuyor ise bilemem.
Boss savaşları da var. Çok güzel bir atmosfer sunuyor ve birbirinden farklı mekaniklere sahip.
Bitti. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Eksiklerimi belirtin. Türkçe için kusura bakmayın.