Kontakt sprey, laptop temizliği hk.

VeryLife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, araştırdım ancak kayda değer pek bişey bulamadım. Laptop gereksiz durduk yere ısınıyor.
Resimde görmüş olduğunuz yağsız kontakt sprey anakartlarda kullanım için uygun denilmiş.
Ancak size de sormak isterim var mıdır bilen kullanan. Kompresörden daha çok spreyle temizliğin daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü laptobun anakartında yapışan tozlar var, ayrıca fanı vidalı değil yani açılmıyor. Bilgisayar parçalarının neresinde kullanmam uygundur neresinde zararlıdır. herhangi bir zararı olur mu ? Bataryayı falan söktükten sonra kullanacağım tabikide. Şimdiden teşekkürler.
wd40_contact-cleaner.jpg

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yağsız kontak spreyi elektronik kartların bakımı için idealdir ama sizin gereksiz ısınmanızı yağsız kontak spreyi çözmez. Cihazın profesyonel olarak termal bakımlarının yapılması gerekli. Olası bir devre elemanı yahut entregre arızası varsa uzman ellere teslim edilmelidir. Bilinçsiz yağsız kontak spreyi kullanımı anakarta ciddi şekilde zarar verebilir. Plastiği eritme ve çözülme riski var.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
selülozik tiner gibi oda plastikleri eritebilir yamuk yumuk radyo görürsen çırak tiner dökmüş üzerine...

VeryLife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yağsız kontak spreyi elektronik kartların bakımı için idealdir ama sizin gereksiz ısınmanızı yağsız kontak spreyi çözmez. Cihazın profesyonel olarak termal bakımlarının yapılması gerekli. Olası bir devre elemanı yahut entregre arızası varsa uzman ellere teslim edilmelidir. Bilinçsiz yağsız kontak spreyi kullanımı anakarta ciddi şekilde zarar verebilir. Plastiği eritme ve çözülme riski var.
yorumunuz için teşekkürler ancak termal bakımını ben yapıyorum sorun fanların üzerine yapışmış olan tozlar diye düşünüyorum soğutma yetersiz kalıyor. Devre elemanı veya entegre arızası var mı bilemiyorum ancak problem olmadığını düşünüyorum, tozdan dolayı fanın sesinin fazla geldiği belli oluyor. Siz sanırım kullanmayın diyorsunuz. Ancak kullanmam halinde bir problem olmazsa anakartın ilk günkü gibi temiz olacağı da gördüğüm videolarda açık şekilde bariz. Alternatif önerilere açığım. Teşekkürler

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
yorumunuz için teşekkürler ancak termal bakımını ben yapıyorum sorun fanların üzerine yapışmış olan tozlar diye düşünüyorum soğutma yetersiz kalıyor. Devre elemanı veya entegre arızası var mı bilemiyorum ancak problem olmadığını düşünüyorum, tozdan dolayı fanın sesinin fazla geldiği belli oluyor. Siz sanırım kullanmayın diyorsunuz. Ancak kullanmam halinde bir problem olmazsa anakartın ilk günkü gibi temiz olacağı da gördüğüm videolarda açık şekilde bariz. Alternatif önerilere açığım. Teşekkürler
Isınma problemlerini yağsız kontak spreyiyle çözemesiniz. Yapmanız gereken şey soğutma fanının ve sıcak hava tahliye ızgarasının tozlarını etkili bir şekilde almak. Ayrıca fanı yuvasından çıkartıp motor girişini mutlaka yağlamalısınız. İletkenliği ve dayanıklılığı yüksek bir termal macun kullanmak ısıyı 10 dereceye kadar düşürebilir. Ayrıca orijinal adaptör harici bir adaptör kullanıyorsanız buda ısınmaya sebebiyet verebilir. Sıcaklık değerleriniz boşta ve yükte kaç derece ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
anakartı komple söküp kullanabilirsin yağsız kontak sipreyi ...

VeryLife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Isınma problemlerini yağsız kontak spreyiyle çözemesiniz. Yapmanız gereken şey soğutma fanının ve sıcak hava tahliye ızgarasının tozlarını etkili bir şekilde almak. Ayrıca fanı yuvasından çıkartıp motor girişini mutlaka yağlamalısınız. İletkenliği ve dayanıklılığı yüksek bir termal macun kullanmak ısıyı 10 dereceye kadar düşürebilir. Ayrıca orijinal adaptör harici bir adaptör kullanıyorsanız buda ısınmaya sebebiyet verebilir. Sıcaklık değerleriniz boşta ve yükte kaç derece ?
Şuan boşta 70 derece yükteyken 80 ve üzeri derecelere çıkıyor 4 senedir kullanıyorum. Asus N550jv cihazım. Hocam temizliğini 6 ayda bir yapıyorum. Termal macun değişimini de senede bir yapıyorum ancak kullandığım termal macunun pek kaliteli olduğunu söyleyemem 5 liraya aldım araştırdğımda o kadar fark olmadığı görmüştüm şuan araştırdığımda ise kaliteli termal macunun fark yaratabileceğini gördüm temizlerken kaliteli bir termal macun alacağım. Ancak fanları açılabilir fan değil vida yok plastik ile tutturmuşlar resimde görüldüğü gibi o yüzden tam olarak nasıl temizlendi göremiyorum fanların içini ortasında belkide toz var dönmesinde problem yaratıyor. O yüzden sprey denemek istiyorum. Amacım bilgisayarı tamamen tozsuz hale getirip ızgaralara ek ince toz filtresi takmak. Teşekkürler
New-Laptop-cpu-cooling-fan-for-ASUS-N550-N550J-N550JA-N550JK-N550JV-N550JV-DB71-N550JV-DB72T.jpg

anakartı komple söküp kullanabilirsin yağsız kontak sipreyi ...
hocam bu fanlarda kullansam problem olurmu önemli olan fanlar teşekkürler.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ötekinin yerine ve soketine uyuyorsa takabilirsin yani uyumluysa takılır.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O fanın açılıp gerekli bakımlarının yapılması lazım. Fan içi tıkalı olabilir veya fan deviri gereğinden yavaş olabilir. O fan normalde açılıyor fakat onu geri yapıştırıcılarla tutturabilirsiniz. Dediğim gibi profesyonel termal bakımlarının yapılmadığından dolayı böyle.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
fan miline gres yağı sürmen daha iyi olur kontak siprey aşındırıyor...

VeryLife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O fanın açılıp gerekli bakımlarının yapılması lazım. Fan içi tıkalı olabilir veya fan deviri gereğinden yavaş olabilir. O fan normalde açılıyor fakat onu geri yapıştırıcılarla tutturabilirsiniz. Dediğim gibi profesyonel termal bakımlarının yapılmadığından dolayı böyle.
teşekkürler cevaplar için spreye hiç girmeden fanları açıcam yapıştırıcıylada yapıştırırım Kaliteli bir termal macunlada yenileyeceğim macunu bakalım hayırlısı