Konserde Serdar Ortaç'a Ahmet Kaya çatalı!

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Hacettepe Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen konserde şarkıcı Serdar Ortaç'a bir grup öğrenci tarafından 'çatal' fırlatıldı.

515491_detay.jpg

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç Hacettepe Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında verdiği konserde ‘çatal’ yağmuruna tutuldu.

Beytepe Kampüsü’nde düzenlenen konserde sahne alan Serdar Ortaç ilk şarkısını okurken ‘Ahmet Kayalar ölmez’ pankartı açan bir grubun çatal, bıçak saldırısına uğradı. Ortaç, iki dansçı ve iki gitarcının da yaralanmasıyla sahneyi terk etmek zorunda kaldı. Binlerce kişinin katıldığı ve yaşanan olaylardan dolayı iptal edilen konserde grubun amacının, 11 yıl önce Ahmet Kaya’ya çatal fırlatan Ortaç’ı protesto etmek olduğu öğrenildi. Ünlü şarkıcı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İki şarkıdan sonra sahneye çatal, bıçak, içi kumla doldurulmuş pet şişe, eritilmiş mum kütleleri ve benzeri maddelerin fırlatıldı. Ben sol bacağımdan, iki hanım dansçım başından ve davulcum elinden yaralandı. Sahneyi bırakmak zorunda kaldık, hastaneye gittik. Bu olayın 98’de Ahmet Kaya’ya çatal ve bıçak saldırıldığı güne bağlayanlar oluyor. Bence de mümkün böyle bir şeyden yapılması. Ancak ben o gün sahnedeydim ve sahneden kimseye ne çatal ne bıçak attım. Sahnede şarkı söylerken zaten ne atabilirim ki.” Serdar Ortaç geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda Ahmet Kaya’dan özür dilemişti. Ortaç şunları söylemişti: “Ahmet Kaya’nın o gece linç edilmesinde rol oynadığım için çok pişmanım. Bugün olsa bu tepkiyi asla vermem. Kürtçe şarkı okunmasını destekliyorum. O zaman ben de genç ve cahildim. Bence o gece yaşananlarda Ahmet Kaya’nın hiçbir suçu yoktu. Ben Ahmet Kaya’nın konuşmasının ardından sahnedeydim ve bir anda her Türk genci gibi gaza gelip Onuncu Yıl Marşı’nı okumaya başladım. Marşı okuduğum için pişman değilim tabii ki ama zamanlamam çok hatalıydı.”

Kaynak

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Mesele Kürtçe şarkı söylemek değil. Nitekim Doğu'da Kürtçe şarkılar çok yaygındır. Ancak yasaklı bazı Kürtçe şarkılar vardır. Onlarda sözlerinden dolayı yasaklanmıştır.

Ahmet Kaya, Perver vb.. şanatçılar terör örgütünün mitinglerinde bu yasaklı şarkıları söylemişlerdir.

Serdar Ortaç'ı destekliyorum...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Serdar Ortaç o zamanlar nasılda seyirciye oynuyordu. Kendisi asker kaçağıdır, iğrenç herif.

kaforummp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ahmet kayayı savunmam ama o gün ahmet kayaya vatan haını dıyen adam askerden kacmak ıcın 100 turlu dalavere cevırdı..

çok ta üzülmedim

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
O zamanlar halka şirin gözünmek için takla atıyordunuz halk gerçekleri öğrendi şimdi size o taklaların hesabını soruyor!

Ahmet Kaya'ya Kürtçe bile bilmiyor tek istediği ana dilini konuşmak serdar ortaç sen ingilizce şarkı okumadınmı hiç?

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Ahmet Kaya yı de şeker kaplı göstermeninde manası yok...

Almanya konserlerinde falan neler dediğini bilmiyor değiliz.

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
O zamanlar halka şirin gözünmek için takla atıyordunuz halk gerçekleri öğrendi şimdi size o taklaların hesabını soruyor!

Ahmet Kaya'ya Kürtçe bile bilmiyor tek istediği ana dilini konuşmak serdar ortaç sen ingilizce şarkı okumadınmı hiç?

Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahipseniz resmi diliniz Türkçe olmak zorundadır. Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi bir başka dilde(İngilizce, Kürtçe vb.) şarkı söylemek yasak değil. Sadece sözlerinden dolayı bazı şarkılar yasaklanmıştır.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahipseniz resmi diliniz Türkçe olmak zorundadır. Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi bir başka dilde(İngilizce, Kürtçe vb.) şarkı söylemek yasak değil. Sadece sözlerinden dolayı bazı şarkılar yasaklanmıştır.

Resmi dili Diyorsun insanların birde ana dili vardır Tatarsanız tatarca konuşmak hakkınızdır Çerkesseniz çerkezceniz vardır kürtlerinde ana dili kürtçedir Resmi dil farklı birşeydir cümlelerinde sen bile teyit ediyorsun yasak değil diyorsun ama o zaman yasak gibi birşeydi söylüyenleri bastırıyorlardı işte ben bu zihniyetten bahsediyorum!

Şimdi bile çok ünlü sanatçıların söylediği kürtçe şarkıların sözlerine bakın illaki bulursunuz zararlı veya provakatif örneğin sezen aksu ajda pekkan gibi sanatçılar kürtçe şarkı söylemiştirler destek için bu şarkılardaki '' benim meskenim dağlardır'' gibi cümleler geçmektedir bu iki büyük sanatçıya çatal fırlatan nerede?

Serdar ortaç pişmanlığını belirtmiş çünkü o zamanın zihniyeti farklıydı şimdi allahtan açılım denildide bazı şeyler hoş görülmeye başlandı insanları ana dillerini yasaklayarak bastırarak onları kendinizi sevdiremezsiniz Benim ana dilim türkçedir kürtte değilim ama objektif bakan bir insan bazı şeylerin uygun olmadığını görür.

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Şimdi bile çok ünlü sanatçıların söylediği kürtçe şarkıların sözlerine bakın illaki bulursunuz zararlı veya provakatif örneğin sezen aksu ajda pekkan gibi sanatçılar kürtçe şarkı söylemiştirler destek için bu şarkılardaki '' benim meskenim dağlardır'' gibi cümleler geçmektedir bu iki büyük sanatçıya çatal fırlatan nerede?

Ajda Pekkan'ın Güldünya konserlerinde söylediği Kürtçe şarkı yasaklıdır. Ben tepkimi göstermiştim.

İnsanlar istediği dilde konuşabilirler ancak resmi işler Türkçe olmak zorundadır.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Ajda Pekkan'ın Güldünya konserlerinde söylediği Kürtçe şarkı yasaklıdır. Ben tepkimi göstermiştim.

İnsanlar istediği dilde konuşabilirler ancak resmi işler Türkçe olmak zorundadır.

Peki şarkı resmi birşeymidir?

Müzik evrenseldir

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Bunu Türk Kürt tartışmasına çevirmenin çok manası yok
Ben de Allah'a şükür çerkezim ;)

Ben konserdeydim ve konser öncesi söylentiler döndü, Ahmet Kaya'nın öcünü almak için konseri dağıtacaklarını söylemişler.

Bir ayrıntı daha belirteyim üniveriste şenliği olması gerekirken işi paraya vurup 10 TL veren herkesi kampüse alırsanız (akademisyenlerin araçlarını bile durdurup içeridekilere kimlik sordular) bunun adı başka birşey olur. Sonuçta da gücünüzün yetmeyeceği işlerin altında kalırsınız.

Olaylar çıktığında güvenliklerin hiçbirşey yaptığını görmedim, çok cesurlar saolsunlar.
Ben her zaman söylüyorum, okuldan jandarma çıkmayacaktı, jandarma çıktı özel güvenlik geldi sonuç ortada...

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
a.kaya sozlerınde teroru destekledıgı ıcın yasaklandı en dogrusu da yapıldı..
s.ortacı desteklıyorum sonuna kadar...

talsuv61

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bölücü fikirlerlerdekiler son yıllarda ortalığı yakmayı yıkmayı alışkanlık haline getirdiler. Medenileşeceklerine daha da zorbalaşıyorlar.
Demokratikleştikçe bunların zorbalıkları da artıyor.