Komşuyla internete ortak olmak

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
elimde tp link tek port kablosuz modem var ve komşudan bizim eve uzanan bir ethernet kablosu

benim şimdi komşudan hem masaüstü hemde laptop um dan bağlanmam lazım mümkün mü ?

yardım ederseniz sevinirim :sleep:

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Komşudan gelen kabloyu masaüstü bilgisayarına tak.

Laptop ile de kablosuz bağlan.

Böyle denedin mi hiç?

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Komşunun kablosu ile masaüstünü nete bağlarsın ve modemi kablosuz ise Laptop ile de bağlanabilirsin zaten.

Eğer komşunuzun modemi kablolu ise,
Ethernet kablosunu ister Masaüstü ya da Laptopa takarak kullanırsınız.Tabi biri bağlıyken diğeri ile nete giremezsiniz.
Diğer yandan Ethernet çıkışı fazla olan modemlerde mümkün bu 2 pcyi de bağlamak.

Diğer konu.
Madem elinizde modem var neden komşuya gerek duyuyorsunuz.?

İnternet aboneliğiniz mi yok?
Komşunuzda internet varda modemi mi yok?

Ya da ben mi çok kurcaladım olayı :P

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ethernet kartımda kablosuz özelliği yok malesef komşuyla ortak olma sebebimse internetim sınırsız değil babam da tutturmuş komşuyla ortak olmazsak sınırsıza geçirmem diye zaten 12 gb kota var sınırsız olsa ne olcak dimi yani ??

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kablo karmaşası ile uğraşmayın 50-100 tl ye bir kablosuz modem alın olsun bitsin istediğin kadar da bilgisayar bağla

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
anladığım kadaryıla sende kablosuz modem var fakat komşudan kablo ile neti alıyosun ...

1.Sendeki kablosuz modemi komşuna verip kablosuz olarak laptop unla la başlanabilirsin yine masaüstünü kabloyla bağlarsın (eğer glen sinyalde problem yoksa arada duvarlar felan çok değilse yada mesafe uzun değils)
2.Sendeki kablosuz modemi komşuna verip kablosuz olarak laptop unla la başlanabilirsin yine masaüstünü wirelless adaptör alarak onuda kablosuz kullanabilirsiz..
3.Access point takarak eve gelen kabloyu takıp kablosuz bağlantıya çevirebilirsin yukarıda yazdığım iki şekildede yine kullanabilirsin. ( kablo masaüstü +kablosuz laptop yada kablosuz laptop + wirelless adaptor ile kablosuz masaüstü)
4.Modemini access point oalarak kullanabilirsin ( bu olay biraz karışık modemininde desteklemesi gerekiyo diye biliyorum....)

saygılar..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
access point pardon ama bu terim neyi ifade ediyor pek anlamadım böyle bir cihaz mi var.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
router al sana gelen ethernet kablosunu routere tak ordanda istediğin kadar pc ye bağla (router kaçdane izin veriorsa) şahsen kendm kullanıorum

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ucuz çözüm:ev içi ve bilgisayarlar yakınsa;usb adaptör kullanın...ben iki adet kullanıyorum.fiyatlarıda pahallı deyil..20-30 tl.likleri işinizi görür

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=33267]davut[/MENTION] sağol deniycem

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
access point pardon ama bu terim neyi ifade ediyor pek anlamadım böyle bir cihaz mi var.

Access point birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak bir birine bağlayan dosya paylaşımı ve İnternet bağlantılarını sağlayan aygıt.

Kablosuz Sinyal Tekrarlayıcı Noktası olarakta çalışabilen bir cihazdır.
almış olduğu kablosuz ağ sinyalini tekrar güçlendirip yayınlayarak mesafeyi ve sinyal kalitesini artıran bir cihazdır.
genelde router özelliğide buluan bu cihazlar kablolu bir ağı kablosuza çevirmekte kullanılır.
Eğer google a access point yazarsanız bir çok sonuç çıkar örnek vermek gerekirse :

http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?CatID=1&sText=+Access+Point

saygılar.....

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Access point birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak bir birine bağlayan dosya paylaşımı ve İnternet bağlantılarını sağlayan aygıt.

Kablosuz Sinyal Tekrarlayıcı Noktası olarakta çalışabilen bir cihazdır.
almış olduğu kablosuz ağ sinyalini tekrar güçlendirip yayınlayarak mesafeyi ve sinyal kalitesini artıran bir cihazdır.
genelde router özelliğide buluan bu cihazlar kablolu bir ağı kablosuza çevirmekte kullanılır.
Eğer google a access point yazarsanız bir çok sonuç çıkar örnek vermek gerekirse :

http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?CatID=1&sText=+Access+Point

saygılar.....

İsmi program ismi gibiydi de o yüzden sordum cevap için teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı modemden internete giren iki kişi internette birbirinin girdiği sayfaları görebilir mi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben komşudan çektim interneti komşuda bizden cekebilirmi acaba ceke bilirse nasıl olması gerekir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende komsudan kablolu internet çektim evde kablosuz olarak telefondan vb girmek istiyorum ne yapmam lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
komşumdan internet çektim acaba benim girdiğim siteleri görebilirmi kendi internetinde

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Ne hale gelmiş Ümmeti Muhammed, Kul hakkı yediği yetmiyormuş gibi birde daha rahat nasıl yerim diye yardım istiyor.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ne hale gelmiş Ümmeti Muhammed, Kul hakkı yediği yetmiyormuş gibi birde daha rahat nasıl yerim diye yardım istiyor.

Bizim insanimiz otlanmayi sever.

Parasina kiymak istemez, hep belese konmaya calisir. Bu vatandasta onlardan biri olsa gerek.