Komedi dükkanı

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Başkan Polat’ın istifasını istediği Helvacı ve 2 arkadaşı “Biz istifa etmiyoruz.. Size karşı bayrak açtık” dedi ve tartışma çıktı.. Polat bu üç yönetici olmadan toplantıya devam etmek için “Toplantı bitmiştir” dedi..

Üçlü buna kanmadı, yerlerinde oturdu.. Saat 17:20’den 18:50’ye kadar koca yönetimde kahve sohbeti yapıldı, hiçbir gündem maddesi görüşülmedi.. Sonuçta sözünü geçiremeyen Polat mosmor bir suratla toplantıyı terketti!

G.SARAY G.Saray olalı böyle bir yönetim görmedi.. Bu ifadenin pozitif olmasını isterdik ama benzetme maalesef negatif! Size 105 yıllık koca bir çınarın “koskoca” yönetim kurulunun 1 Şubat 2011 salı günü gerçekleşen toplantısında yaşananları aktaralım ki, neyi kastettiğimiz daha iyi anlaşılsın...

MECİDİYEKÖY’DEKİ kulüp binasında gerçekleşen toplantı saat 17.00’de başladı.. Daha önce istifaya davet ettiği ikinci başkanı Mehmet Helvacı ve 2 yönetici arkadaşı Vedat Eşkinat ile Doğan Yalçınkaya‘nın toplantıya katılmasından rahatsız olan başkan Adnan Polat, odaya girdiğinde teker teker herkesin elini sıktı, ancak muhalif üçlüye selam bile vermedi.. Her zaman başkana en yakın koltukta oturan Helvacı, bu sefer başkana en uzak yeri seçmişti.. Toplantı başlar başlamaz, Polat direkt olarak konuya girdi ve “Beyler uzatmayalım, istifanızı verin” dedi.. Üçlünün bu toplantıda artık pes etmesini bekliyordu Polat ve arkadaşları..

HALİM selim gözüken Helvacı, bu çıkışa sert yanıt verdi: “Başkan isterseniz bizi şirketlerin yönetiminden alabilirsiniz.. Ancak bizi yönetimden atma hakkınız yok.. Biz istifa etmeyeceğiz.. Yönetimin içinde kalacağız ve yaptığınız bütün hataların karşısında duracağız.. Ben artık size bayrak açtım.. Bunu böyle bilmenizi istiyorum..”

KAVGAYA BAK!

DONAKALAN Polat “Bu nasıl yöneticilik anlayışı? Madem muhalifsin o zaman neden yönetime girdin ve bunca zaman 2. başkan oldun? Benim sabrımı zorlama” deyince Helvacı yine ayağını gaz pedalından çekmedi ve şu karşılığı verdi:

“HAYATIMIN en büyük hatası, Özhan Abi’nin vasiyeti üzerine sizin yanınızda yönetime girmektir.. Beni G.Saray yöneticiliğine siz seçmediniz, G.Saray kongresi seçti.. Dolayısıyla siz görevden alamazsınız..”

SİNİRDEN moraran Adnan Polat, “O zaman böyle yönetim kurulu toplantılarına gelir gidersiniz, hiçbir etkiniz olmaz.. Sizin yanınızda da hiçbir şey konuşulmaz” ifadesini kullandı..

HELVACI yine geri adım atmadı:

“NE isterseniz yapın.. Bizi yönetimlere katılmaktan hiç kimse alıkoyamaz.. Ayrıca şunu da bilin: Bundan sonra önümüze gelecek her karara üçümüz birden muhalefet şerhi koyacağız..”

POLAT’IN “Çözüm bekleyen onlarca mesele var.. Bu dediğin yönetimi çalıştırmamaktır. Ali Sami Yen meselesini çözmemiz gerek, Telekom sorun çıkarıyor.. Sen böyle yaparsan zararı G.Saray görür” dedi ama Helvacı’nın buna da cevabı vardı:

“O işin takipçisi bizzat ben olacağım.. G.Saray’ın yaptığı statta Ali Sami Yen isminin mutlaka bulunacağına dair tüzükte bir madde var.. Bu yüzden o isim o statta yer alacak..”

SKANDALIN DİK ÂLÂSI

YAKLAŞIK 20 dakika süren ağız dalaşının ardından Polat pes etti ve “Beyler, toplantı bitmiştir” dedi..

İŞTE en acı durum da bu noktada yaşandı.. Polat’ın planı Helvacı ve arkadaşları odadan ayrıldıktan sonra toplantıya devam etmekti.. Polat’ın bu taktiklerini iyi bilen muhalif üçlü, başkanın anonsuna rağmen yerlerinden kalkmadılar.. Onlar kalkmayınca, diğer yöneticiler de yerlerinden kımıldamadı.. Polat bekledi.. 10 dakika, 30 dakika, 1 saat, bekleyiş bitmedi.. Muhalifler kendi aralarında, diğer yöneticiler ikili üçlü gruplar halinde sohbet ettiler.. Polat baktı, bu planı tutmadı.. Saat 18.50’de hiddetli bir şekilde odayı terketti.. Toplantı da gerçekten bitti!

G.SARAY’IN futbolla, Arena’yla, hükümetle, Telekom’la ciddi sorunları var.. Bunları görüşmek üzere kongre tarafından görevlendirilmiş koca koca yöneticiler ise adeta ‘Komedi Dükkanı’na çevirdiler asırlık çınarı.. Yönetimi dinamitleyen 2. başkan, kendi yönetimine hakim olmaktan aciz bir başkan, fotoğraf vermekten başka işe yaramayan yöneticiler.. İşte G.Saray-2011!

‘Başkanda belge filan YOKTUR’

G.SARAY Divan Kurulu Üyesi ve eski yönetici Mehmet Bilen, Adnan Polat’ın kulübü kimseye arpalık olarak kullandırmayacağını ve ortaya belgeler koyacağını söylemesine tepki gösterdi: “Bizim zamanında kendisine çıkar sağlayanları yakaladık, Polat ise onlara makam verdi. Başkanın elinde belge olduğuna inanmıyorum. Esas belgeler bizde.”

Bundan sonra yönetimler gizli yapılacak

HELVACI ve ekibini yönetim toplantılarına sokmak istemeyen Polat, yeni formüller üretti.. İlki, muhaliflerin olduğu her toplantıda çaylar içilecek ve 10 dakikada bitecek.. 2. seçenek ise Polat, ekibine toplantının saatini açıklayacak.. Toplantı 17.00’de yapılacaksa Helvacı, Eşkinat ve Yalçınkaya’ya bu 1 saat önce, yani 16.00’da tebliğ edilecek.

SEZAR YOK Kİ BRÜTÜS OLSUN!

Helvacı, dün “Bana Brütüs diyorlar ama öyle olmam için bir Sezar’a ihtiyaç var” diyerek gönderme yaptığı Polat’ı, “Benden kurtulmak istiyorsa seçime gitsin, ben de seçilmeyeyim!” diyerek de iğneledi.

http://haber.gazetevatan.com/komedi-dukkani/358612/5/Manset
counthighlight.ashx