Kolpaçino Terörü

10'un100'ünden

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kolpaçino Terörü

Şafak Sezer ve Yancılarının Ettikleri!

Son filmi Kolpaçino Bomba’nın hem yönetmeni hem de oyuncusu olan Şafak Sezer, filmin çekimleri sırasında figüran kadrosundan bir oyuncuyu döverek hastanelik etmiştir.

Şafak Sezer, filmin çekimleri için Mayadroom Ajans’tan gönderilen ve daha önce hiç oyunculuk deneyimi olmayan figüran ekibiyle hapishane sahnelerinin çekimlerine başlar. Sezer, rolünü beceremeyen figürana küfreder ve “Ben koca adamım; karım, çoluk çocuğum var; bu şekilde küfretmeyin” cevabını alır. Bunun üzerine “senin karına da çocuğuna da” diyerek küfretmeye devam eden Sezer’e oyuncu da küfrederek karşılık verir.

tumblr_lib7j9ATWZ1qh3rzx.jpg

İşte insanın kanını donduracak dehşet burada başlar. Sezer yanında her daim gezen korumalarına ve yancılarına arabalardan “emanet”lerini almalarını emreder. Arabalardan getirilen silahlar ve çivili sopalar eşliğinde kemikleri kırılıp yüzü darmadağın edilene kadar dayak yiyen oyuncu, Sezer’in ve korumalarının dayak atmaya devam edebilmek için soluklandığı arada kaçmayı başarır. Bu sırada ekibin çoğunluğunun olaya müdahil olmamak için set dışına çıkarak Sezer’in oyuncuyu dövmesine engel olmaması, günde 10 - 20 TL’ye, sigortasız ve insanlık dışı süreler boyu çalışan figüran işçilerin içler acısı halini de ortaya koymaktadır.

Yaklaşık yarım saat sonra sete birkaç polis gelir. Polis Sezer’e neredeyse özür diler şekilde “kusura bakmayın, buraya bu şekilde gelmek istemezdik ama hakkınızda şikâyet var,” der. Sezer ve polis arasındaki yaklaşık 15 dakikalık görüşmenin ardından polisler setten ayrılır. Bunun üzerine Şafak Sezer, gözlerinden ateşler saçarak çok meşhur olduğunu söylediği öfkesiyle ekibe dönüp “Yarın çekim yok, ben bu orospu çocuğunun işini bitireceğim,” der ve Mayadroom’u arayarak dayak yiyen oyuncunun adres ve telefon bilgilerini alır. Olayların basına Şafak Sezer küfreden oyuncuya tokat attı ya da Sezer figüranlardan dayak yedi şeklinde yansır. Ajansın, Sezer’in söyledikleri üzerine figüranın telefonunu vermesiyse hayli ilginç!

Büyük komedyenin (!) set dehşeti bununla kalmaz!

Bir sonraki hafta, sette elinde çivili sopayla gezmeye başlayan Sezer bu kez bir kadın figüranı hedef alır. Oyun gereği çığlık atarak yere düşmesi gereken kadın, çığlık atmayı beceremez. Buna da çok sinirlenen Sezer elindeki çivili sopayla hiç beklemediği bir anda kadının sırtına vurur. Figüran can havliyle çığlık çığlığa kendini yere atınca Sezer ekibe dönerek “tamam arkadaşlar çekim bitmiştir,” der.

Görülmemiş çalışma şartı!

Sezer’in sette yarattığı terör ve dayak olayları sonrasında işi bırakmak isteyen set çalışanlarınınsa önlerine bir anlaşma kâğıdı konur. Söz konusu anlaşmada, set çalışanlarının, ayrılmaları halinde, filmin tüm maliyetini karşılamak zorunda olduklarına dair bir madde ve yazılı metnin sonunda ne zaman attıklarını hatırlamadıkları imzaları vardır.

Bizler tüm kamuoyunu, şarlatanlık yaparak “sanat”çı olmuş bu şahsın yaptığı sözde filmi protesto etmeye çağırıyoruz…

kaynak

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
sette-figuran-dovdu-mu--1221853.Jpeg

Şafak Sezer, Ömür Gedik'in 'Sette gerçekten figüran dövdün mü? Olayın aslı nedir?' sorusunu bakın nasıl yanıtladı:

"Kutsal Damacana filmleriyle birlikte figüranlarla çalışmaya başladım. Trabzon'dan oynamaya gelenler vardı. Tanımadığım bir ajanstan geliyorlardı. Şirket sahibi paralarını ödememişti. Kız bana ayağını gösterdi. 'Sabahtan beri dans ediyorum. 100 TL'mi vermiyorlar.' dedi. Ben onlar için ajans sahibiyle kavga ettim.

Hepsine iyi davrandım. 'Yardımcı oyuncu arkadaşlar sizi sete alabilir miyiz' gibi nazik ifadelerle yaklaştım hep. Fakat geldikleri dakikadan itibaren her şeyden nefret ediyorlar. Çünkü alternatif çok. Benden çıksa Ata Demirer'in filmine gidecek. Ata'dan çıksa Cem Yılmaz'ın filmine gidecek. Milyonlarca dizi var. Çok iyi bir oyuncu olarak getirdiklerini bir kadın programında seyirci olarak görüyorum. Başka setlerde çay bile vermiyorlar. Bizde öyle bir durum yok. Ama sabah 6'da kahkaha atarsan olmuyor işte. 80 kişi lokum yiyor, bir kişi gülüyor. Sen de monitörün başındasın.

'Arkadaşım gülme, gülme, gülme...' deyince 6 saat geçiyor. Altı saat sonra aynı sahneyi çekiyoruz. Yine gülüyor. Ondan sonra da 'bir garibanla kavga etti.' diyorlar. Sette benden başka kişilerle de tartıştılar. Ben de 'sus' diye bağırdım. Sonra birbirlerine girdiler."

Milliyet

ulass09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yuhh artık ne bu ya dağ başımı burası abartmıslar bence..

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
çivili sopalarında hali hazırda bulunması ilginc .

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,143
Yalan haber inanmayın. Ama papaz çıkmış belli :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Öyle bir anlatılmış ki neredeyse çivili roketatar çıkaracak, lav silahıyla oyuncuyu eritecek zannettim. Belki kavga dövüş olmuş olabilir fakat çok aşırı abartı olduğu çok belli.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Kaynak Habertürk zannetim ama şahsın kendi yalan haber ajansı bloguymus. Bir problem yaşanmış belli de testere filmi çekiliyor havası vermiş yazar burada bize :D

10'un100'ünden

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu blogun linkini twitter da gördüm. yazıyı okudum ve ilginç geldi. paylaşıp tartışılmasını istedim. abartı var gibi ama dayak atılmış da olabilir. çünkü şafak sezer in bu olaydan bağımsız diğer bazı meselelerde birkaç agresif davranışını haberlerden okumuştum. kimin doğru dediğini allah bilir.