Kola Kanser Yapıyormuş!!.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İçinde alkol olduğu yönünde iddialar çıkan kolanın şimdi de kansere yol açtığı konuşuluyor. ABD'de yaptırılan analizlerde, kolaya koyu rengi veren maddenin kansere yol açtığı saptandığı belirtildi. Peki şimdi ne olacak?

Koladaki karamel kanser nedeni KOLA üretiminde yaygın olarak kullanılan, kimyasal olarak yoğunlaştırılmış bazı karamel gıda boyalarının kansere neden olabileceği ve yasaklanması gerektiği öne sürüldü.

ABD’li tüketici hakları grubu Kamu Yararına Bilim Merkezi (Center for Science in the Public Interest CSPI) tarafından yapılan açıklamada, saf karamelin eritilmiş şekerden yapıldığı, ancak gıda boyamada kullanılan iki diğer türün kimyasal amonyak içerdiği ve hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucunda çeşitli kanser türlerine neden olan bileşimler ürettiği belirtildi.

CSPI, Gıda ve İlaç İdaresi’nden, koyu renkli diğer alkolsüz içeceklerde de kullanılan amonyak içeren karamellerin yasaklanmasını istedi. Dünyanın bir numaralı kola üreticisi Coca Cola ise kullandığı karamelin kansere neden olmadığını açıkladı. Şirket açıklamasında, kendi ürettikleri koladaki renklendirmenin pişerken ‘kararma reaksiyonu’ ile oluştuğunu ve bunun çeşitli yiyecek ve içeceklerde de bulunduğunu belirtti. CSPI, şeker ve amonyak arasındaki kimyasal reaksiyonun kanserojen madde üretebildiğini ve bunun da binlerce kanser vakasının nedeni olabileceğini belirtti. Amerikan Meşrubat Birliği ise, CSPI’nın açıklamasının ‘korkutma taktiği’ olduğunu iddia ederek, karamel gıda boyasında bulunan bileşimlerin insanlarda kansere neden olduğu yönünde bir kanıtın mevcut olmadığını öne sürdü.

Kaynak

http://www.haber7.com/haber/20110218/Simdi-de-kola-kanser-yapiyor-iddiasi.php

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kola içenler dikkat! İçindeki karamel kanser yapıyor!

602317_detay.jpg

Koladaki karamel kanser nedeni KOLA üretiminde yaygın olarak kullanılan, kimyasal olarak yoğunlaştırılmış bazı karamel gıda boyalarının kansere neden olabileceği ve yasaklanması gerektiği öne sürüldü. ABD’li tüketici hakları grubu Kamu Yararına Bilim Merkezi (Center for Science in the Public Interest CSPI) tarafından yapılan açıklamada, saf karamelin eritilmiş şekerden yapıldığı, ancak gıda boyamada kullanılan iki diğer türün kimyasal amonyak içerdiği ve hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucunda çeşitli kanser türlerine neden olan bileşimler ürettiği belirtildi.

CSPI, Gıda ve İlaç İdaresi’nden, koyu renkli diğer alkolsüz içeceklerde de kullanılan amonyak içeren karamellerin yasaklanmasını istedi. Dünyanın bir numaralı kola üreticisi Coca Cola ise kullandığı karamelin kansere neden olmadığını açıkladı. Şirket açıklamasında, kendi ürettikleri koladaki renklendirmenin pişerken ‘kararma reaksiyonu’ ile oluştuğunu ve bunun çeşitli yiyecek ve içeceklerde de bulunduğunu belirtti. CSPI, şeker ve amonyak arasındaki kimyasal reaksiyonun kanserojen madde üretebildiğini ve bunun da binlerce kanser vakasının nedeni olabileceğini belirtti. Amerikan Meşrubat Birliği ise, CSPI’nın açıklamasının ‘korkutma taktiği’ olduğunu iddia ederek, karamel gıda boyasında bulunan bileşimlerin insanlarda kansere neden olduğu yönünde bir kanıtın mevcut olmadığını öne sürdü.

Habertürk

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Ali kaptan yemin ettin bize kola içirmicen yani :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Valla sizi bilmem ben hergün içiyorum. :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Kola içmem içirmem :D

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hem alkollü, hem de kanser ediyor demek. Bence 24 yaşın altındakilere satılmasın :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
:closedeyes:madem 24 yas sınırı gelicek alkolü arttirsinlarda ictigimize deysin.:mrgreen:

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Cola Cola kanser yapıyordur ama muhtemelen Cola Turka yapmıyordur!!!!!!!!!

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kola hamile birakiyor ! diye gurursek artik sasirmayin derim :mrgreen::lol::laugh:

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
İnsanı kanser bi sürü yaratık varken boşverin kolayı. Yaparsa yapsın

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
asitle bir şey içemiyorum zaten fark etmez :D
meyveli Soda ve limonata devam :D

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8

1.jpg

Kanserle beslenme arasındaki ilişki artık ispatlandı
nokta.gif
nokta.gif
nokta.gif
Bakın hangi yiyecekler kanseri tetikliyor;

2.jpg

Cips
virgul.gif
kraker ve kurabiyeler:

Bu yiyeceklerin hazır satılanlarda trans yağların kullanımının çok fazla olduğu bildirildi
nokta.gif

3.jpg

Patates kızartması:

Yağ içinde yüksek derecede kızartıldığı için kansere neden olabilecek kimyasal değişimlere uğruyor
nokta.gif

Konunun Orjinal Adresi (www.hayatimdegisti.com): hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri /forum/kanser-serbest-kursu/12431-kanser-yapan-yiyecekler.html
Konunun Orjinal Adresi (www.hayatimdegisti.com): hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=12431

4.jpg

Donut:

Un
virgul.gif
yağ ve hidrojen içeren yağlarla yapılmasının yanı sıra yüksek ısıda pişirilmesi nedeniyle kansere davetiye çıkarıyor

5.jpg

Hamburger:

Dana kıyması ya da domuz pirzolası kullanılarak yapılan köfte içerdiğinde et ürünlerini korumak için kullanılan ancak fazla tüketildiğinde kansere yol açan sodyum nitratı da içeriyor demektir
nokta.gif
Bu da kalp krizi riskini yükseltir
nokta.gif

6.jpg

Sosisli Sandviç:

Hamburger gibi yüksek sodyum nitrat içeriyor
nokta.gif
Bir çocuğun yılda 12'den fazla sosis tüketmemesi öneriliyor
nokta.gif

http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/12431-kanser-yapan-yiyecekler.html

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Valla ben artık önemsemiyorum. Günde 1 paket sigara içen babam bugün gelmiş kola da kanser yapıyormuş diye bana anlatıyor. Onu yeme bunu yeme ne yiyeceğiz yahu :)

SkuLLeRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yakında her şey kanser yapar olacak yaa.. =(( malesef ki..

temjelis

Asistan
Reaksiyon puanı
5
İnsanlar birbirilerini kanser yaparken bence kola yapmış yapmamış çokta önemli değil ...

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bunları yiyince sanki çat diye kanser olacakmışsınız gibi anlatıyor insanlar. Eğer ailenizde kanser yoksa genleriniz sağlamsa sizin hastalığa yakalanma riskiniz yüzde 30'lardadır. Spor yapıyorsanız, yoğurt ve süt ürünleriyle dengeliyorsanız kanser riski azdır. Vücut zaten zararlı maddelerden arındırıyor kendini.

Eğer günde 3 öğün hamburger, 2 paket sigara ve üstüne listedeki herşeyi yiyorsanız o zaman bilemem. Ancak aman donut yedim kanser oldum, hamburger yedim kanser oldum diye bir şey yok. Havuç bile kanser yapıyor. O zaman ne yiyeceğiz? Silah sektörüne döndü bu olayda kriz yaratıp, ülkelerde huzursuzluk çıkartıp silah satıyorlar.
Bunlar da böyle korkuları kullanıp yeni ilaçları satıyorlar.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Bir arada cola şişesini ter tutan dinden çıkıyordu. Öyle bir şey vardı.