Soru Kol kası/geliştirme için ne yapmalıyım ?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Merhabalar. Malum havalar sıcaklamaya başladı artık tişört giymeye başladım. Fark ettim ki kollarım çok sıska gözüküyor. En azından birazda olsa kaslı gözükmek istiyorum. Bunun için dumbell önerisi istiyorum sizlerden. Ucuz olursa sevinirim. 1,77-1,80 arasında boyum 60 kilo ağırlığım var. 20 kiloluk damacanayı zorlansam da kaldırabiliyorum. Sizce kaç kiloluk dumbell almalıyım?

Reaksiyon puanı
993
Merhabalar ben eve barfiks demiri aldım matkapla montajladık kolona.Bu alet ile hem kol gelişiyor hem de sırt onun harici şınav varyasyonları var ve daha çok kola yönelik olan şınav versiyonu var o da kol geliştirir.
Kaç kg dumbell alırsan al geliştikçe artması lazım.O yüzden illa alınacaksa düz bar almak ona da uygun ağırlık alıp onunla kol çalışmak bence daha mantıklı olur.
Ben eskiden kolları çok sıska biriydim öyle ki Afrikalı çocuklar gibiydi baya dalga konusu olurdu.Benim kollarım spor salonuna gidip ağır kilolar kaldırıp üstüne de biraz kilo aldığım zaman düzeldi.Herkesin aksine ben ağırsağlam 5x5 programını uyguladım.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Arkadaş haklı dambıl yerine barfiks çek.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Şunu söyleyeyim yaz bitene kadar kolun fazla büyümez ? bütçen yetiyorsa arttırılabilir dambıl al. Mesela spora ilk başlayınca 5+5 kullanırsın 1 ay sonra gücün artar 8+8 kullanırsın. Sabit dambıl iyi olmaz. Arkadaşlar barfiks demiş de barfiks sırta çok etki eder.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680

https://www.hepsiburada.com/aydin-sport-35-kg-dambil-seti-dumbell-agirlik-seti-p-HBV00000RRAGY peki şu ürünleri iyi midir? sadece dumbell mi alayım yoksa halterli olanı mı almalıyım? Fiyatına değer mi veya sizinde önerileriniz varsa açığım. Ayrıca hangi hareketi ne kadar yapacağımı nerden öğreneceğim.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257

https://www.hepsiburada.com/aydin-sport-35-kg-dambil-seti-dumbell-agirlik-seti-p-HBV00000RRAGY peki şu ürünleri iyi midir? sadece dumbell mi alayım yoksa halterli olanı mı almalıyım? Fiyatına değer mi veya sizinde önerileriniz varsa açığım. Ayrıca hangi hareketi ne kadar yapacağımı nerden öğreneceğim.
Bunların kalitesi nasıldır bilmiyorum ama uzun bar olmasa da olur şart değil.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Hiç bir bilgin olmadan evde spora girişmen tehlikeli olabilir. Seni görüp uyarabilecek bilgili birileri olması şart aksi taktirde yanlış bir pozisyonda kas ve kemiklerine zarar verebilirsin.

Sadece dambıl alacaksan sözüm yokta diğer kalanları kum önermiyorum. Kum doldurulmuş ağırlıklar hem çok yer kaplıyor hem çabuk eskiyip kum sesleri duymana sebep oluyor. Pahalıda olsa demir iyidir, uzun ömürlüdür.

Evde internetten öğrenip yapacaksan 5kg ağırlıkla başla ama daha fazlası sıkıntı yaratabilir. Zaten ilk çalışmalarda kolların yüksek pump yakalayacağından biranda geçici hacim kazanır. Vücut alıştıkça set ve tekrarları artırır bir süre sonra ağırlığıda artırman gerekli. O süreçte düzgün ürünlerde alabilirsin.

Bar üzerindeki tutma yerleri plastik veya kauçuk olursa da çabuk eskir. Tutma yerlerinin tırtıklı (demir) olması uzun ömürlü olur ve kavrama kolaylık sağlar. Tabi eldivensiz kullanmak ellerde nasıra sebep olacağından eldivende şart.

Ağırlıkları bara sabitleyen kısım klipsli olursa daha rahat edersin. Vidalı tiplerde var ve onlarda vida bir diş felan gevşeyip ağırlığın dengesini hafiften bozabiliyor.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Hiç bir bilgin olmadan evde spora girişmen tehlikeli olabilir. Seni görüp uyarabilecek bilgili birileri olması şart aksi taktirde yanlış bir pozisyonda kas ve kemiklerine zarar verebilirsin.

Sadece dambıl alacaksan sözüm yokta diğer kalanları kum önermiyorum. Kum doldurulmuş ağırlıklar hem çok yer kaplıyor hem çabuk eskiyip kum sesleri duymana sebep oluyor. Pahalıda olsa demir iyidir, uzun ömürlüdür.

Evde internetten öğrenip yapacaksan 5kg ağırlıkla başla ama daha fazlası sıkıntı yaratabilir. Zaten ilk çalışmalarda kolların yüksek pump yakalayacağından biranda geçici hacim kazanır. Vücut alıştıkça set ve tekrarları artırır bir süre sonra ağırlığıda artırman gerekli. O süreçte düzgün ürünlerde alabilirsin.

Bar üzerindeki tutma yerleri plastik veya kauçuk olursa da çabuk eskir. Tutma yerlerinin tırtıklı (demir) olması uzun ömürlü olur ve kavrama kolaylık sağlar. Tabi eldivensiz kullanmak ellerde nasıra sebep olacağından eldivende şart.

Ağırlıkları bara sabitleyen kısım klipsli olursa daha rahat edersin. Vidalı tiplerde var ve onlarda vida bir diş felan gevşeyip ağırlığın dengesini hafiften bozabiliyor.
Şimdilik 5x2 dumbell alsam az çok işimi görür mü. Aşırı sıska hissediyorum bu özgüvenimi çok kırıyor. Kolay kilo alabilen bir yapımda yok ne yersem hemen eritiyor gibiyim. Birazcık geliştirse farkı görsem bana yeter daha sonra salona giderim büyük ihtimalle.

Reaksiyon puanı
993
Şimdilik 5x2 dumbell alsam az çok işimi görür mü. Aşırı sıska hissediyorum bu özgüvenimi çok kırıyor. Kolay kilo alabilen bir yapımda yok ne yersem hemen eritiyor gibiyim. Birazcık geliştirse farkı görsem bana yeter daha sonra salona giderim büyük ihtimalle.
Dediğim gibi en mantıklı hareket eve duvara sabitlenen bir barfiks demiri almaktır.
Çünkü temel hareketler itişler ve çekişlerdir.
İtiş hareketlerinin temeli şınavdır şınavın değişik varyasyonları ile vücudun her yeri çalışır.
Barfiks de temel çekiş egzersizidir.Onun da değişik tutuş açıları ile bütün vücudun her yeri gelişir.Mesela avuç içi sana bakacak şekilde çektiğin barfiks kol da geliştirir.Zamana karşı durduğun zaman bilek ve eller gelişir.
Bacak için squat temel egzersizdir.O da başta kolay gibi gelse de ağırlık olmadığı için değişik hareketlerle kombinleyebiliyorsun.
Ben öyle yapıyorum gayet de zorlayıcı antremanlar oluyor böylece salona gitmek zorunda kalmıyorsun.
Şınav kolay gözükebilir ama zor olan varyasyonları var aynı şekilde barfiks de öyle squat kolay gelebilir ona da farklı patlayıcı egzersizler ekleyerek zorlaştırılıyor.
Temelde evde dediklerimi yapıp seni zorlamaması nerden baksan 6 7 ayını alır.
Anca ondan sonra ev yetersiz gelebilir.
Spor sadece şuram gelişsin diye yapılmaz vücut genel olarak düşünülür o şekilde yapılır.
Her yerin eşit gelişmesidir en önemli ve güzel olanı.
Dumbell alıp birkaç dandik kol hareketi yapacaksan öyle spor olmaz.
Temelde itiş çekiş yapman lazım bacak da çalışman lazım.
Zamanında çok spor salonuna gitmiş 1000den fazla spor videosu izlemiş farklı şeyleri denemiş biri olarak söylüyorum bunu.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Elbette iş görür. Zaten hareketi doğru yapamadıktan sonra ağırlığında bir önemi yok.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Dumbell kullanıcaksan önce sınırlarını zorla ondan sonra kiloyu düşür fazla fazla yapmaya başla.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Dumbell kullanıcaksan önce sınırlarını zorla ondan sonra kiloyu düşür fazla fazla yapmaya başla.
hocam hangi kiloyu düşüreyim. Neredeyse 1.80 boyum var ama 60 kiloyum. Kollarım aşırı zayıf. En azından kaslı gözükmese bile birazcık kilo almak istiyorum.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
hocam hangi kiloyu düşüreyim. Neredeyse 1.80 boyum var ama 60 kiloyum. Kollarım aşırı zayıf. En azından kaslı gözükmese bile birazcık kilo almak istiyorum.
Bahsettiği dambıl ağırlığı. Bazıları yüksek ağırlıkla setlerini bitirdikten sonra hafif ağırlıkla fazladan bir set daha yapar. Kasılmalar çok olduğundan birnevi esneme hareketi gibi düşünebilirsin.

Reaksiyon puanı
993
Boşa anlatıyoruz aga vücut inşa etmek bina inşa etmeye benzer önce temel atarsın.
Kol geliştirme bölgesel çalışma bir binanın 20. Katı gibi.
Yukarıda temel nasıl atılır o kadar yazdım ama boş ?
Neyse git zamanını harca boşa ne diyim ama şunu unutma ilk spora başladığı zaman insan o ilk gelişme çok hızlı oluyor bunu verimli yaparsa kişi o zaman çok daha hızlı yol alıyor.
Aha şuraya yazıyorum işin içine girince anlayacan bazı şeyleri sonra yine dönüp konu açarsın hadi eyvallah benden bu kadar.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Bence spor salonuna gitmen daha iyi olur. Sana yemen gereken şeyleri ve kaldırman gereken ağırlıkları söylerler ve zamanla arttırırsın.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Bence spor salonuna gitmen daha iyi olur. Sana yemen gereken şeyleri ve kaldırman gereken ağırlıkları söylerler ve zamanla arttırırsın.
Bende isterim spor salonuna gitmeyi ama hiç zamanım yok. Saat 6.00 da kalkıp akşam 18.30 da eve varıyorum. Saat 21.30-22.00 arasında uyumuş olmam gerekiyor yoksa uykumu alamıyorum. O yüzden evde az biraz kendimi geliştirip tatilde spor salonuna gitmeyi düşündüm ama tatil olduğu için spor salonları çok dolu olur diye düşünüyorum.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Bende isterim spor salonuna gitmeyi ama hiç zamanım yok. Saat 6.00 da kalkıp akşam 18.30 da eve varıyorum. Saat 21.30-22.00 arasında uyumuş olmam gerekiyor yoksa uykumu alamıyorum. O yüzden evde az biraz kendimi geliştirip tatilde spor salonuna gitmeyi düşündüm ama tatil olduğu için spor salonları çok dolu olur diye düşünüyorum.
Boş olan spor salonları da oluyor. Ben yazın gittiğimde gayet de boş olabiliyor. Tabii nerede yaşadığınıza da bağlı ama benim gittiğimde boş oluyor. Dediğiniz gibi gün içinde aşırı aktifseniz uykunuzu düzenli almanız gerekiyor. Evde dambıl kaldırmak da işe yarayabilir. Yavaş yavaş başlarsınız ve gittikçe arttırırsınız. Ben spordayken 2-3 KG ile başlayıp arttırmıştım. Koşu gibi şeyler de öyle, kendinizi geliştirdikçe arttıracaksınız. Kolay gelsin.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Boş olan spor salonları da oluyor. Ben yazın gittiğimde gayet de boş olabiliyor. Tabii nerede yaşadığınıza da bağlı ama benim gittiğimde boş oluyor. Dediğiniz gibi gün içinde aşırı aktifseniz uykunuzu düzenli almanız gerekiyor. Evde dambıl kaldırmak da işe yarayabilir. Yavaş yavaş başlarsınız ve gittikçe arttırırsınız. Ben spordayken 2-3 KG ile başlayıp arttırmıştım. Koşu gibi şeyler de öyle, kendinizi geliştirdikçe arttıracaksınız. Kolay gelsin.
Uykum hiç düzenli değil şu aralar. Özellikle oruç tuttuğum için iyice kaydı oruç bittiği gibi bazı şeyleri yerine koymam gerek. Yakınımda 2 adet spor salonu var bir tanesinde 3 aylık 600 lira kampanyası var. Diğerinde 2+1 kampanyası var. Bu ikisinden birine gitmeyi planlıyorum. Sizce ne zaman gitmeliyim? Yaz tatilini mi bekleyeyim yoksa stajdan/okuldan gelir gelmez gitsem iyi olur mu?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Uykum hiç düzenli değil şu aralar. Özellikle oruç tuttuğum için iyice kaydı oruç bittiği gibi bazı şeyleri yerine koymam gerek. Yakınımda 2 adet spor salonu var bir tanesinde 3 aylık 600 lira kampanyası var. Diğerinde 2+1 kampanyası var. Bu ikisinden birine gitmeyi planlıyorum. Sizce ne zaman gitmeliyim? Yaz tatilini mi bekleyeyim yoksa stajdan/okuldan gelir gelmez gitsem iyi olur mu?
Aynısı diyebilirim. Gece oruca kalktığım için uykum bölünüyor ve okulda uyuyorum. Bence yaz tatilini bekleyin yoksa okuldan sonra sizi iyice yoracaktır. Belli bir süreden sonra salmaya başlarsınız.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Aynısı diyebilirim. Gece oruca kalktığım için uykum bölünüyor ve okulda uyuyorum. Bence yaz tatilini bekleyin yoksa okuldan sonra sizi iyice yoracaktır. Belli bir süreden sonra salmaya başlarsınız.
Bu sene üniversite sınavım var. Okullar kapandıktan bir kaç gün sonra sınava giricem ondan sonra yazılırım büyük ihtimalle. Teşekkürler cevaplarınız için.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Bi anda olmaz ki . 4-5 ay boyunca proteinli beslenip kas çalışırsan ideal bir vücüda kavuşabilirsin. Beslenme ve kas çalışma kadar uykuda önemli düzene sokman lazım.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Bi anda olmaz ki . 4-5 ay boyunca proteinli beslenip kas çalışırsan ideal bir vücüda kavuşabilirsin. Beslenme ve kas çalışma kadar uykuda önemli düzene sokman lazım.
Onun farkındayım. Böyle şeylerin zaman gerektirdiğini biliyorum. Sadece spora hafiften başlamak için tüyolar istemiştim. Cevabımı da aldım yaz tatilinde spor salonuna başlayacağım İnşallah.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,287
Yaşadıklarının çoğunu bende yaşıyorum benimde biraz kilom fazla yaz gelince ben de rahat edemedim kendimi görünce. Geçen hafta 5 kg lık dambıl aldım. Öyle büyük bir amacım da yok kollarım güçlensin yeter diye giriştim. Oruçlar bitsin beslenme ile de desteklerim sporumu, hiç olmadı bende giderim salona. Benimde spora başlamadaki asıl amacım okuldaki şınav mekik testinde normal değerlere çıkma isteğimdi. ?

Son düzenleme: