Soru Kodlamaya nereden başlayacağı mı bilmiyorum. Hangi kodlamayı nasıl öğrenebilirim?

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Merhaba,
Kodlamaya yeni başlamadan önce ne yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Oyun geliştirme, web geliştirme vb. Buna karar verdikten sonra uygun programlama dili seçilerek eğitim videoları izlemek, pratik yapmak sizi belli konularda bilgi sahibi yapar.

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Merhaba,
Kodlamaya yeni başlamadan önce ne yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Oyun geliştirme, web geliştirme vb. Buna karar verdikten sonra uygun programlama dili seçilerek eğitim videoları izlemek, pratik yapmak sizi belli konularda bilgi sahibi yapar.
Peki hangi konuda bana yarar sağlayacak kodlamayı nasıl seçebilirim ki karar veremiyorum.

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
O zaman algoritma öğrenmeye başlayabilirsiniz. Belirli bir seviyeye geldikten sonra ne yapmak istediğiniz netleşir, ona göre karar verirsiniz.

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
O zaman algoritma öğrenmeye başlayabilirsiniz. Belirli bir seviyeye geldikten sonra ne yapmak istediğiniz netleşir, ona göre karar verirsiniz.
Algoritma da yardımcı olacak site vs yada YouTube dan birileri biliyormusunuz tavsiye edecek

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Murat Yücedağ'ın 10 video da algoritma adlı bir serisi var. 8 yıl önce yayımlanmış olmasına rağmen iş yapar. Onun haricinde daha güncel bir şey arıyorsanız, youtube de bir sürü anlatım mevcut.

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Murat Yücedağ'ın 10 video da algoritma adlı bir serisi var. 8 yıl önce yayımlanmış olmasına rağmen iş yapar. Onun haricinde daha güncel bir şey arıyorsanız, youtube de bir sürü anlatım mevcut.
Çok teşekkür ederim :))

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,799
Çocuklar için programlama diye ara, anlayabileceğin bir şeyler bulursun mutlaka.

Veya Microsoft Small Basic'i indir, dokümanı ile birlikte iniyor. İngilizcen yoksa, dokümanın Türkçeye çevrilmişi internet'te bir yerlerde yayınlanıyor. Kolay anlaşılır şekilde yazılmış, İngilizcesi dahi rahat anlaşılıyor.

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Çocuklar için programlama diye ara, anlayabileceğin bir şeyler bulursun mutlaka.

Veya Microsoft Small Basic'i indir, dokümanı ile birlikte iniyor. İngilizcen yoksa, dokümanın Türkçeye çevrilmişi internet'te bir yerlerde yayınlanıyor. Kolay anlaşılır şekilde yazılmış, İngilizcesi dahi rahat anlaşılıyor.
Teşekkür ederim.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Karar veremedim zaten sorun orda
Her türlü şeyin alıcısı var. Yıl olmuş 2023 halen daha bir yerlerde Mainframe geliştiricisi aranıyor. Ama bir not düşeyim, ilgili alanın da en iyisi aranıyor. Bir şeyin en iyisi olmanın yolu da hevesten geçer. Oyun mu ilginizi çekiyor, yapay zeka mı yoksa bilgisayar mimarisinin kendisi mi? Ona göre bir yol seçersiniz. Bunda kafa karışıklığına sebep olacak bir şey yok. Ha o kadar dil var hangisini öğreneceğim dersen önce Pythonla başla derim. Her zaman her alanda bir şekilde lazım oluyor çünkü.

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,799
Sen hangi alanı seçtin @Finix
Kendinden bir örnek verirsen daha açıklayıcı olur yeni başlamak isteyen biri için.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Sen hangi alanı seçtin @Finix
Kendinden bir örnek verirsen daha açıklayıcı olur yeni başlamak isteyen biri için.
Direkt söylemeyeyim çünkü kim olduğumu bayağı bayağı ifşa ederim.

Ama şöyle diyeyim, kimsenin önermeyeceği ve hatta aklından geçmeyeceği bir alanda kendimi geliştirdim. Yazılımdan kariyer düşünmediğim için salt heves olarak uğraşıyordum fakat uğraştığım şeyi piyasada bayağı arayan adamlarla tanıştığım için ekmeğimi buradan kazanmaya başladım. Çok hızlı oldu anlayacağınız. Şimdi bu taraftan bakınca fark ediyorum Erlang gibi dilleri kimse umursamaz ama illa ki alıcısı bir yerlerde düzgün Erlangçı arıyor.

Eğer olaydı da kariyeri öncelikleyip .Net, Java gibi alanlara girseydim sektöre çok daha zor girermişim.

He şimdi Linux sistem geliştiriciliğine heves ettim, bakalım sonumuz ne olacak.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,799
Kader öngörülemez.

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Her türlü şeyin alıcısı var. Yıl olmuş 2023 halen daha bir yerlerde Mainframe geliştiricisi aranıyor. Ama bir not düşeyim, ilgili alanın da en iyisi aranıyor. Bir şeyin en iyisi olmanın yolu da hevesten geçer. Oyun mu ilginizi çekiyor, yapay zeka mı yoksa bilgisayar mimarisinin kendisi mi? Ona göre bir yol seçersiniz. Bunda kafa karışıklığına sebep olacak bir şey yok. Ha o kadar dil var hangisini öğreneceğim dersen önce Pythonla başla derim. Her zaman her alanda bir şekilde lazım oluyor çünkü.
Zaten hangi dil den başlamayılım diye düşünüyordum ama Python ile başlamam lazım öyle düşündüm oyun ilgimi çekiyor. Yada bir uygulama vs
Direkt söylemeyeyim çünkü kim olduğumu bayağı bayağı ifşa ederim.

Ama şöyle diyeyim, kimsenin önermeyeceği ve hatta aklından geçmeyeceği bir alanda kendimi geliştirdim. Yazılımdan kariyer düşünmediğim için salt heves olarak uğraşıyordum fakat uğraştığım şeyi piyasada bayağı arayan adamlarla tanıştığım için ekmeğimi buradan kazanmaya başladım. Çok hızlı oldu anlayacağınız. Şimdi bu taraftan bakınca fark ediyorum Erlang gibi dilleri kimse umursamaz ama illa ki alıcısı bir yerlerde düzgün Erlangçı arıyor.

Eğer olaydı da kariyeri öncelikleyip .Net, Java gibi alanlara girseydim sektöre çok daha zor girermişim.

He şimdi Linux sistem geliştiriciliğine heves ettim, bakalım sonumuz ne olacak.
Ben de bı ara Java öğenmeye heves ettim hem de daha Python da tam kendimi geliştirmeden :)) hiç de iyi bir fikir değil bence Java öğrenmek.
Ama şöyle ki ne kadar kendimi oyun alanın da geliştirebilirim bilmiyorum o yüzden çok iyi insanlar çok var yaygın çünkü ben biraz daha mütevazı az kişinin tercih ettiği bir alan arıyorum :)

Son düzenleyen moderatör:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,799
Java'nın Python ile bir ilgisi yok, Python'un Java ile bir ilgisi yok. İkisi farklı diller ve biri diğerine temel falan değil. Başlamışsın işte, kaldığın yerden devam et.

Diller arasında rütbe yok.

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Java'nın Python ile bir ilgisi yok, Python'un Java ile bir ilgisi yok. İkisi farklı diller ve biri diğerine temel falan değil. Başlamışsın işte, kaldığın yerden devam et.

Diller arasında rütbe yok.
Biliyorum ama Java falan başlama diyorlar dı biriaç biglisayar mühendisi arkadaşım onun yerine Python öğren daha kolay olur diye ben direkt Java ile başladım bunun bı götürüsü var mı bilmiyorum ama

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,799
Biliyorum ama Java falan başlama diyorlar dı biriaç biglisayar mühendisi arkadaşım onun yerine Python öğren daha kolay olur diye ben direkt Java ile başladım bunun bı götürüsü var mı bilmiyorum ama
Python da kolay değil ki. Algı yaratılmış sadece.

bercinturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
html-css-javascript frontent, php veya asp.net backend tarafında öğrenebilirsiniz. eğer udemy'e bakarsanız kurslar var.

telliahmet036

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Eğitimin en başında algoritmaya giriş dersi verilir. Amaç kodlamanın mantığını tam olarak oturtmaktır. Bunu öğrendikten sonra hangi alanda kodlama öğrenmek istediğini seçmen lazım. Burada maddi kaygı gütmemelisin, hangi alanda iyi olursan ol bir şekilde para kazanırsın. Web programlamada da para var, oyun sektöründe de para var, masaüstü yazılımda da para var, yapay zekada da para var. Eğer hangi alanda çalışmak istediğini bilmiyorsan en iyi yol deneme yanılma yöntemidir, tüm alanlar için sırayla eğitim al. Zaten en sonunda ilerlemek istediğin alanı kendin seçebilecek duruma geleceksin. Alanını belirledikten sonra hangi programlama dilini öğrenmen gerektiğini seçmelisin, burada da en iyi yol deneme yanılma yoludur. Fakat güncel ve geleceği olan bir dil seçmen ileri dönük olarak işini kolaylaştıracaktır.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,799
Algoritma ve programlama mantığı bir anda öğrenilebilen şeyler değiller. Programlama dışında da öğrenilebilen şeyler değiller. Yılların tecrübesi ile yerine oturur. Algoritma zaten sabit bir şey değil. Kurguladığınız çözüme göre değişir. Algoritmayı tasarlamak programcının görevi. Başkalarından göreceğiniz örnekler beyin jimnastiği görevi görür. Ama sizin çözümünüz olmaz. Zaten varsa hazırda bir çözüm, size gerek kalmıyor.