Kmplayer Altyazıda Ve Görüntüde Bozukluk

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
kmpa.jpg

Üstte vermiş olduğum görüntü KMPlayer'a ait. Alttaki ise Windows Media Player Classic'ten. KMPlayer'ın son sürümünden itibaren böyle bir sorunla karşılaşmaya başladım. Bozulma sadece altyazıda da değil, görüntünün genelinde var bu şekilde mozaikleşme. Önereceğiniz bir çözüm yolu varsa memnun olurum.

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Codec yükleyip dene "K-Lite Codec Pack"

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@Darknes$ Bahsettiğin codec pack yüklü durumda.

@rise Teşekkürler ama dediğim gibi ilk planda amacım KMPlayer'ı düzeltmek.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederiz.
Eğer KMPlayer yüklü olsa hemen çözüm yoluna bakardım..
Şimdi indirip kuruyorum :)

efekan258

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kmplayer ekranına sağ tıklayıp video(gelişmiş) kısmından -> video hesaplayıcı -> Haali's video.. veya madshi's video... ayarlarından birini seçmeyi dene.. En iyi Haali's dir.. olmadı f2 ye basıp altyazı işleme kısmından altyazıların çıkış yönteminde değişiklik yapmayı dene.

winchester07

Doçent
Reaksiyon puanı
22
bu olay benimde basıma geldi ayarları defaultla kendine gelir, kmplayer da yanlışlıkla bir tuşa basıp ayarlarını değistirmissindir, autocad gibi program bu kmplayer, bir sürü ayarı, özellestirmesi var.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Dediğiniz kadar kötü bir görüntü kesinlikle yok:

Basit ve küçük bir Realmedia dosyası:

Ve işte sonuç:

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@rise Uğraşınız için teşekkürler. Belli ki sizde olmamış. Ben daha açık olsun diye aynı karenin iki farklı playerdan görüntüsü aldım bir de. Biri GomPlayer diğer KMPlayer'a ait. İşaretlediğim yerlere dikkat ederseniz tıpkı altyazıda olduğu gibi görüntüde de bir bozulma olduğunu farkedebilirsiniz. Bir de hangi KMPlayer sürümünü kullandığınızı öğrenebilir miyim? 2.9.4.1437 yani son sürüm yüklü bende.

Bu GomPlayer:
http://img825.imageshack.us/img825/3833/gom111.jpg
Bu da aynı anda KMPlayer:
http://img163.imageshack.us/img163/7561/kmp111.jpg

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
A çok yardımcı oldu sağol.

Ya biz de biliyoruz alternatifleri kullanmayı. Ama örneğin 720p mkv'lerde KMP daha sorunsuz çalışıyor. Ben KMP kullanmak istiyorum ve KMP ile ilgili sorunumu anlatıyorum, karşılığında Gom Player önerisi geliyor. O da yüklü merak etme.

amacim yardimci olmak hic sorun yasamadigim alternatifi göstermekti dövücek gibi konusup insanın canını sıkma...millete yardimda yaramiyo..baslicam mkvnede kmnede..istemiyosan saol km player kullanicam demen yeterli

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@winchester07'in dediğine benzer bir şey yaparak sorunu hallettim. Şu değişikliği yapmak gerekiyormuş:

kmm.jpg

Yardımlar için teşekkürler.

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Sorununuza büyük ihtimalle yeni gelen bir eklenti sebep olmuştur.Bu tür çoğu durumda en mantıklısı eğer seçenek varsa varsayılan ayarlara dönmektir, sizin de yaptığınız gibi. :)

Benim de bir ara tüm playerlarda görebildiğim altyazı, WMP'de açmıyordu, sorun WMP'nin DirectVobSub kullanmayıp, kendi eklentilerini kullanmasıydı.K-Lite'ın ayar kurulumundan varsayılanları değiştirdikten sonra düzeldi sorunum. :)